reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny, można dołączyć? Dziś wg usg mam 9t4d jest to moja druga ciaza ale pierwsza niestety obumarła w maju br. Obecnie jestem na acardzie i duphastonie plus witaminy metylowane i Euthyrox. Widzę ze wiele z was ma ten sam problem co ja: cukier na czczo w 6tyg. 102, lekarz kazał zrobic krzywa i jej wyniki to 95, po godzinie 152, a po dwóch godzinach 110, czyli niby wszystko w normie, ale na czczo za wysoki..
Witaj, tym razem wszystko będzie dobrze, fajnie, że masz już krzywą za sobą

Czuje się dobrze:* dzięki, ze pytacie dziewczyny! Jesteście najlepsze! Podglądam sobie czasem forum i na prawdę cieszę się ze wasze małe dzieciaki już są takie duże i wszystko jest okej! Mam nadzieje, ze mi tez się w końcu uda!!
Na pewno się uda, trzymam kciuki

Właśnie co dziwne nie miałam cukrzycy. Jak sie maly urodzil to lekarz stwierdzil, ze moze on ma cukrzyce skoro taki duzy. Okazalo sie, ze nic mu nie dolega. Teraz juz jest normalnej wielkosci :)
Mi z kolei lekarz powiedzial ze "za dobrze" sie odzywialam. Ponoc niepotrzebnie bralam witaminy skoro mialam diete bogata w witaminy.
To tylko pozazdrościć tak zdrowego dzidziusia :)

Poczytajcie sobie, coś na wesoło :p
Link do: Przychodzi pacjent do apteki i… prosi o mleko Debilon albo witaminy z szerszeniem. Oto jak zabawnie przekręcamy nazwy leków! - Polki.pl

reklama
Witaj na forum! :)
A miałaś stwierdzoną cukrzycę mimo wszystko?
Hej, wizytę mam na 22.11 wtedy lekarz powie co dalej. Czytałam u mamy ginekolog ze jeżeli wynik na czczo przekroczy 92 to uznaje się to za cukrzyce bez względu na reszte wyników. Dodam ze przed pobraniem krei na glukozę Pani w laboratorium zmierzyła mi cukier glukometrem i wynik wynosił 88, nie rozumie skad ta roznica z krwi i z glukometru

Ja juz po wizycie. Człowiek rośnie. Miałam tylko takie szybkie USG, żeby podejrzeć co u niego, więc nie wiem ile mierzy, ale ma już widoczne rączki, nóżki, serduszko bije. Mam nadzieję, że teraz będę spokojniejsza. Za niecałe dwa tygodnie USG genetyczne.

reklama
Do góry