reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Najlepiej jeść mniej, a często. Codziennie porcję surowych warzyw do posiłków, nie jeść tłustych mięs i serów zero słodyczy, miodu, ketchup no i ograniczyć owoce lub wyeliminować, jeść ciemne pieczywo. No to tak w skrócie. Ja mam narazie podejrzenie, będę powtarzać badanie.

@Kaamilaaa trzymam kciuki będzie dobrze ;)
Wszystko od dawna wiem i stosuje [emoji5] niestety, chyba stres i niewyspanie podnosza mi cukier. Dzis cała noc snila mi sie praca i dzisiejsze klopoty i ot, znowu za wysoki...

reklama
Wszystko od dawna wiem i stosuje [emoji5] niestety, chyba stres i niewyspanie podnosza mi cukier. Dzis cała noc snila mi sie praca i dzisiejsze klopoty i ot, znowu za wysoki...
Mi dzisiaj w nocy śniły sie wizyty u ginekologow. Chyba przeżywam juz jutrzejszy dzień. Najpierw snilo mi sie że lekarz na wizycie prywatnej znalazl jakaś cyste i powiedzial że trzeba z tym zrobic porzadek zanim ciaza sie bardziej rozwinie. A później poszlam do przychodni żeby mi zrobili ksero wynikow i pani nie chciala sie zgodzić. Ale zrobiłam jej awanturę i chciałam do kierownika iść. Niestety nie wiem czy w koncu mi je dala bo zadzwonil budzik [emoji19]

Mi dzisiaj w nocy śniły sie wizyty u ginekologow. Chyba przeżywam juz jutrzejszy dzień. Najpierw snilo mi sie że lekarz na wizycie prywatnej znalazl jakaś cyste i powiedzial że trzeba z tym zrobic porzadek zanim ciaza sie bardziej rozwinie. A później poszlam do przychodni żeby mi zrobili ksero wynikow i pani nie chciala sie zgodzić. Ale zrobiłam jej awanturę i chciałam do kierownika iść. Niestety nie wiem czy w koncu mi je dala bo zadzwonil budzik [emoji19]
Podobno sny są na opak (na szczęście;) )

Ja dzisiaj miałam dwa dziwne sny, najpierw śniło mi się, że robiłam jakieś badania, w jakimś dziwnym laboratorium które wyglądało jak wyspa alcatras ,wiecie, druty kolczaste itp i potem zobaczyłam wyniki i jedne były dużo poniżej normy a inne dużo powyżej i czekałam w kolejce do jakiego kolesia, który miał mi powiedzieć o co chodzi, żeby potem wyjaśnić lekarzowi :errr:
Potem się obudziłam na siku i picie,
jak zasnęłam to mi się śniło, że jechałam gdzieś autem i zatrzymała mnie policja i zapytali jak się auto sprawuje no to ja im opowiadam, że super, duże, wygodne, bo to zafira na 7 osób, no i wszystko super działa, nawet niedawno coś tam mechanik naprawial i chce im pokazać jak ładnie ręczny trzyma , ja go zaciągam, a tu nic, idzie do góry jakby nie był do Niczego przyczepiony :oo: potem zaczęli oglądać auto i co chwilę , że coś nie działa, no i w końcu puścili mi jakieś nagranie z telefonu, że mnie zatrzymują i moje prawko,
no to ja się pytam co z autem a oni mówią, że biorą na parkingu za komendą a ja mówię, że to przecież szpital bo ja do szpitala przecież podjezdzalam właśnie, a oni mi pokazują ze to jednak komenda policji, no i przyjechał jakiś maluch (fiat 126p) i na sznurku ciągnął ta moją zafire na parking:p
Zabrali mnie do jakiegoś pokoiku i siedzę tam z jakąś laską która pod nosem cały czas mówiła, że kogoś musi z paki uwolnić :baffled:
Ja końcu już taka wkurzona, mówię, że nie mogą mi prawka zabrać bo ja mam pół godziny na nogach do szkoły i jak tak to będą Codziennie odwozic mi syna do szkoły, bo bez auta to nie da rady
Potem sobie przypomniałam, że przecież auto było u mechanika kilka dni temu i mam fakturę wiec niech mechanika wsadzaja do paki, bo ja nie pójdę siedzieć i taka wkurzona tam siedziałam... i się Obudziłam :-D:-D:-D:D:D:D

Oby [emoji120] jestem tak zestresowana tymi wynikami ze az brzuch mnie rozbolal [emoji26]
No i mam nadzieje ze uda sie zrobic usg juz tylko przez brzuch [emoji120] bo jednak facet lekarz bedzie mi je robił [emoji26]
A ja wczoraj właśnie miałam przez brzuch ale potem położna zapytała czy chcemy jeszcze lepiej widziec i zrobiła dołem. Ale najpierw przez brzuch bylo

A ja wczoraj właśnie miałam przez brzuch ale potem położna zapytała czy chcemy jeszcze lepiej widziec i zrobiła dołem. Ale najpierw przez brzuch bylo
Wydaje mi się, że ogólnie zagranicą zupełnie inne standardy są. W irlandii jak byłam w ciąży z córką to tylko Polski ginekolog mnie badał waginalnie, w szpitalu jak chodziłam do lekarza, bo tam tak się chodzi, to tylko usg przez brzuch i zero badania waginalnego, tylko na ostatniej wizycie jak juz byłam po terminie, to lekarka się zapytała czy chcę masaż szyjki żeby szybciej urodzić, to był jedyny raz kiedy przed porodem mnie zbadali :p

reklama
Do góry