reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie Dziewczyny! Ja zaczęłam dzień ok. 7.45, w miarę się wyspałam ale powoli odchodzę od spania na brzuchu,przez coraz to bardziej bolesne piersi :(

Z braku objawów należy się cieszyć, spróbujcie (wiem, że to trudne) ukierunkować się na dobre myślenie. Wierzę, że u wszystko u mnie i u Was w porządku!

Ja pojutrze zobaczę mojego Bąbelka po 4 tygodniach przerwy.. trochę boję się stresu tego dnia, bo później zaraz po wizycie mam ważny koncert na którym gram z uczniami. Jak lubię swoją pracę, tak tego chciałabym uniknąć bo pomimo dobrego przygotowania łapie mnie ogromna trema (wiecie - nauczyciel musi być perfekcyjny, nie ma prawa do błędu, tak to się niestety postrzega). Ech, no jakoś to będzie!

Miłego dnia [emoji8]

reklama
Ale ja miałam bardziej na kolację ale możesz np zrobić polędwiczki z kurczaka zawinięte w surowy boczek, oczywiście podsmażone ładnie w sosie że śmietanki i dodanej gorgonzoli pycha ... Tylko nie wiem czy gorgonzola w ciąży nie odpada ... Na kwestii smaku są fajne przepisy , popatrz sobie może coś Cię urzeknie :)
Ja dziś na obiad carbonara :D
Ooo dobry pomysł [emoji4] muszę poszperać i czymś ich zaskoczyć, żeby nie było że w ciąży się mniej zaradna robię [emoji23] chociaż trochę tak jest przez lenistwo

A macie juz jakies zachcianki ciazowe?
Ja sie smieje, ze moj organizm sam wie czego potrzebuje bo w pierwszej ciazy jak i teraz moglabym jeść tylko buraki i kapuste kiszona :)
Do tego teraz doszedl mi bob
Ale ogolnie mam bardzo slaby apetyt i jem duzo mniej tyle ze moze i lepiej bo w pierwszej ciazy przytylam 25kg
To jest fakt, że organizm domaga się tych składników odżywczych, których mu w danym momencie brakuje [emoji3] a widzę, że Twój wybiera wartosciowe składniki, więc słuchaj się go uważnie. [emoji39]

Ooo dobry pomysł [emoji4] muszę poszperać i czymś ich zaskoczyć, żeby nie było że w ciąży się mniej zaradna robię [emoji23] chociaż trochę tak jest przez lenistwo
Nie wiem na jakie wyżyny kulinarne chcesz się wznieść ale moich gości urzekło (wizualnie i smakowo) danie ze zdjęcia [emoji2]
To mówiąc w skrócie muszle makaronowe ze szpinakiem, mozarellą, fetą, parmezanem z czosnkiem i ziołami w świeżej passacie powidorowej. Nic trudnego ale estetycznie fajne danie [emoji39]
received_252285902116937.jpeg

Załączniki

• received_252285902116937.jpeg
    received_252285902116937.jpeg
    75,1 KB · Wyświetleń: 319
Nie wiem na jakie wyżyny kulinarne chcesz się wznieść ale moich gości urzekło (wizualnie i smakowo) danie ze zdjęcia [emoji2]
To mówiąc w skrócie muszle makaronowe ze szpinakiem, mozarellą, fetą, parmezanem z czosnkiem i ziołami w świeżej passacie powidorowej. Nic trudnego ale estetycznie fajne danie [emoji39] Zobacz załącznik 916001
ale extra wyglada! masz moze jakis link z przepisem?:p

To mówiąc w skrócie muszle makaronowe ze szpinakiem, mozarellą, fetą, parmezanem z czosnkiem i ziołami w świeżej passacie powidorowej. Nic trudnego ale estetycznie fajne danie [emoji39] Zobacz załącznik 916001
Oo moje smaki i bardzo fajne nawet jako ciepła przystawka na stół [emoji6] dzięki ;)

reklama
Do góry