reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Narazie mam 10+5, a w Święta 16+5 będzie . Brzuszek lekko wypukły się co prawda robi, niestety bardzo męczą wzdęcia wiec wieczorem po całym dniu jest najgorzej, ale wierze zw jakieś luźniejsze ciuchy pomogą dotrzymać tajemnice:) No ale to już druga ciąża, wiec zdecydowanie szybciej widać:) Także trzymajcie kciuki zeby się udało :)
Trzymam kciuki :) ja w pracy ppwiedzialam w tej ciazy szybko bo wlasnie w 10 tyg w poprzedniej do 13 tc na pewno wytrzymalam jak nie dluzej.
Rodzicom i rodzenstwu powiedzielismy teraz ok 7tc a wcześniej ok 10

reklama
Jestem po wizycie u diabetologa. Stwierdzono cukrzycę ciążową. Od jutra dieta - tylko produkty z niskim indeksem glikemicznym, 6 posiłków dziennie i 6 razy dziennie pomiar poziomu cukru. Trafiłam na świetną babkę, bardzo dokładnie wszystko wyjaśniła, pocieszyła że jak teraz to skorygujemy to na pewno nie będzie się nic później działo. Jestem nieco spokojniejsza. Mówiła też, że cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do L4 ale nie zdecydowałam się jeszcze. Chciałabym zaczekać do Świąt, ale zobaczymy czy przy mojej pracy uda mi się dobrze i regularnie jeść, jeśli nie to pożegnam się z pracą wcześniej, maluch najważniejszy!

Jestem po wizycie u diabetologa. Stwierdzono cukrzycę ciążową. Od jutra dieta - tylko produkty z niskim indeksem glikemicznym, 6 posiłków dziennie i 6 razy dziennie pomiar poziomu cukru. Trafiłam na świetną babkę, bardzo dokładnie wszystko wyjaśniła, pocieszyła że jak teraz to skorygujemy to na pewno nie będzie się nic później działo. Jestem nieco spokojniejsza. Mówiła też, że cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do L4 ale nie zdecydowałam się jeszcze. Chciałabym zaczekać do Świąt, ale zobaczymy czy przy mojej pracy uda mi się dobrze i regularnie jeść, jeśli nie to pożegnam się z pracą wcześniej, maluch najważniejszy!
Dobrze, że to wszystko jest pod kontrolą. A co było wskazaniem do wizyty u diabetologa? Jaki miałaś cukier z krwi?

Oby dieta wystarczyla [emoji8][emoji110] A jakie mialas wyniki krzywej ?

reklama
Dobrze, że to wszystko jest pod kontrolą. A co było wskazaniem do wizyty u diabetologa? Jaki miałaś cukier z krwi?
Podczas pierwszego tego standardowego badania miałam cukier na czczo 98. Ginekolog skierowała mnie na krzywą i tam miałam 103 na czczo, cukier po godzinie i dwóch od wypicia glukozy prawidłowy. Mimo to sam wysoki cukier na czczo wskazuje w ciąży na cukrzycę :(

Do góry