reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Podczas pierwszego tego standardowego badania miałam cukier na czczo 98. Ginekolog skierowała mnie na krzywą i tam miałam 103 na czczo, cukier po godzinie i dwóch od wypicia glukozy prawidłowy. Mimo to sam wysoki cukier na czczo wskazuje w ciąży na cukrzycę :(
Oj, niedobrze [emoji20] czyli tak naprawdę dobry wynik krzywej nic nie zmienia...? Ja miałam cukier na czczo 102 (kilka dni później miałam 88).

reklama
Oj, niedobrze [emoji20] czyli tak naprawdę dobry wynik krzywej nic nie zmienia...? Ja miałam cukier na czczo 102 (kilka dni później miałam 88).
Jeżeli raz miałaś wysoko, a potem się nie potwierdziło to może wskazywać na to, że zjadłaś coś wieczorem ale miałaś jakiś wyjątkowy stres. Myślę, że albo odpuszczą albo będą kazali powtórzyć badanie.

Jeżeli raz miałaś wysoko, a potem się nie potwierdziło to może wskazywać na to, że zjadłaś coś wieczorem ale miałaś jakiś wyjątkowy stres. Myślę, że albo odpuszczą albo będą kazali powtórzyć badanie.
Pierwsze wykluczone bo specjalnie jadłam tylko do godz.19, a co do stresu.. raczej też nic specjalnego się nie działo.
No nic, zobaczę co lekarz powie w czwartek na te moje wyniki.

hej dziewczyny ;)
dzisiaj byłam po zwolnienie(nie daje rady dźwigać i cały czas się schylać itd) mam pytanie może wiecie czy zwolnienie daje się ,,etapami,,? tzn dostałam jak narazie do 20 grudnia.
I coś wynika ze mam macice jakoś do tylu za bardzo zgięta :( Gine za dużo na ten temat nie mówił, chyba za bardzo nie chciał mnie denerwować...nie wiem sama. Ale bicie serduszka słyszeliśmy WOW :)

Matko nadrobilam wszystko. Od wczoraj tyle stron naprodukowalyscie ze szok.
Czyli jak drugi pisklak się wykluje to 1.5 roku roznicy( prawie bez 3thg)

Ja mam taka różnice miedzy synem a córka. Początki byly ciężkie ale jak teraz patrze jak sa ze sobą zżyci to nie żałuję tej decyzji. A po za tym to wydaje mi się że było mi łatwiej. Bo bylam przyzwyczajona do wstawania w nocy, pieluch, gotowania zupek, kaszek itp. A teraz musze sobie to wszystko od nowa przypomninac [emoji6]

Jestem po wizycie u diabetologa. Stwierdzono cukrzycę ciążową. Od jutra dieta - tylko produkty z niskim indeksem glikemicznym, 6 posiłków dziennie i 6 razy dziennie pomiar poziomu cukru. Trafiłam na świetną babkę, bardzo dokładnie wszystko wyjaśniła, pocieszyła że jak teraz to skorygujemy to na pewno nie będzie się nic później działo. Jestem nieco spokojniejsza. Mówiła też, że cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do L4 ale nie zdecydowałam się jeszcze. Chciałabym zaczekać do Świąt, ale zobaczymy czy przy mojej pracy uda mi się dobrze i regularnie jeść, jeśli nie to pożegnam się z pracą wcześniej, maluch najważniejszy!
Na razie mam podobnie jak Ty, czyli cukier na czczo zbyt wysoki... Poradziła Ci co i jak jeść przed snem, żeby tego uniknąć...? Ja staram się metodą prób i błędów, ale na razie wiem tylko, ze musze cokolwiek zjesc, bo inaczej jest gorzej,a wieczorne mdłości mi w tym nie pomagają [emoji43]
Krzywą mam dopiero na koniec listopada

reklama
Dziewczyny tak sie boje .. poprzednia ciaze straciłam w 10 tyg serce prZestlo bić nie miałam żadnych objawów ..a teraz w piątek zaczol się 10 tydzień i minęły mdłości .. ciągle się kłócę z mężem bo jestem taka zestresowana a wizyta dopiero w piątek:(

Do góry