reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Mozna ale jego mamusia bardziej ode mnie uparta. Np jak dziecko sie urodzi to musze u nich 40 dni spac z dzieckiem! Ja sobie tego nie wyobrazam po porodzie o czy bede myslala to zeby jechac do domu dzieckiem sie nacieszyc i miec swiety spokój. Rozumiem ze chca pomoc ale to moga na kawe przyjsc pobawic sie z dzieckiem i tyle [emoji4]

A powiedziałaś jej, zeby wyluzowala?:)

reklama
Weź tylko pod uwagę, że takiemu maluchowi może być niewygodnie w sztywnym garniturku czy strojnej sukience, to trzeba koniecznie na żywo zobaczyć , ja mojemu synkowi kupilam miękkie spodenki i kamizelkę takie eleganckie chyba z next ale potem i tak go przebrałam w wygodne spodenki dresowe ;) a miał wtedy 4 miesiące, jakoś nie chciałam go męczyć w garniturku

Ja byłam miesiąc przed pierwszym porodem na ślubie , mąż był świadkiem, wiec został praktycznie do rana, a mnie zaraz po północy zawiózł do domu, bo mały w brzuchu wariowal od hałasu
Byłam gotowa jak do porodu, tzn walizka spakowana w samochodzie na wszelki wypadek no i mąż nic nie pił gdyby trzeba było jechać, a 3 dni przed porodem byłam na chrzcinach i mam fajne zdjęcie z brzuchem i maluchem na brzuchu ;-) i tak samo walizka w aucie czekała :p
Jasna sprawa, takie ciuszki tylko na żywo będę kupować ... Tak tylko oglądam żeby oko nacieszyc :p
Widać można się w ciąży pobawić :) tylko to wiadomo kwestia tego jak się przyszła mamusia czuje ;)

A powiedziałaś jej, zeby wyluzowala?:)
Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]

Tylko nie wiadomo czy na sukienki czy garniaczki patrzeć [emoji3] [emoji3] [emoji3] sama już zaczynam łapać fazę na urządzanie pokoju i oglądanie ciuszków - a jeszcze parę dni temu dziwiłam się jak dziewczyny pisały, że kompletują wyprawkę [emoji23]

Oj urządzanie pokoju to bardzo przyjemna sprawa:)

Cześć dziewczyny! U nas leniwy weekend... Dzis i jutro już bez tz, także biore sie za czytanie[emoji5]
Mam do Was pytanie. Na 2-3 tyg przed porodem mamy wesele i tak sie zastanawiam... Czy dam radę[emoji15] wiadomo, że mlodzi chcą wiedzieć ile osób będzie i to miesiąc przed uroczystością... Poszlybyscie ? (Oczywiście o ile bobo nie będzie chcialo szybciej zawitać[emoji28])

Oj mam taka sama sytuacje:) mamy wesele 17 maja, a termin z usg 4 czerwiec, z om 6 czerwiec. Sama jestem ciekawa jak to rozegrać

Wlasnie udalo mi sie na dzis dostac wizyte u endokrynologa [emoji4] ufff juz sie balam ze bede musiala isc na nfz wyklucac sie o miejsce bo ostatnio jak dzwonili z pzu to nie mieli miejsc a dzis sie znalazło [emoji4]

Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]

To Turcy czy Bułgarzy? Bardzo fajny vlog oglądałam, Tur, Tur Polka s Turcji:) fajnie dziewczyna go prowadzi:)

reklama
Witam dziewczyny:) u mnie też od rana leniwie-melduje się mam twinsów:) mam do Was pytanie bo trochę się obawiam. Na USG widać że jeden pęcherzyk jest dużo większy od drugiego to różnica ponad 8 mm , dzieciaki też różnej wielkości, nie wydaje Wam się że to dosyć dużo ?? Mam wizytę za tydzień więc dopytam jeszcze lekarza ale jakoś mnie to niepokoi... Zaraz wrzucę zdjęcie :)

Do góry