reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja zaczne coś patrzec dopiero jak bede znała płec chociaż korci bardzo..ale jest o wiele za wczesnie jestem dzisiaj w 7t4d ciazy[emoji1]
Ja w 9t4d , ale też to dla mnie jeszcze za szybko ... Szczerze to się mało ciążowo jakoś czuję , cieszę się, że nie mam mdłości itp, ale chyba dopóki brzucha mi nie wywali to chyba nie uwierzę, że jestem w ciąży :p

reklama
Cześć dziewczyny! U nas leniwy weekend... Dzis i jutro już bez tz, także biore sie za czytanie[emoji5]
Mam do Was pytanie. Na 2-3 tyg przed porodem mamy wesele i tak sie zastanawiam... Czy dam radę[emoji15] wiadomo, że mlodzi chcą wiedzieć ile osób będzie i to miesiąc przed uroczystością... Poszlybyscie ? (Oczywiście o ile bobo nie będzie chcialo szybciej zawitać[emoji28])

Ja wam powiem, że swoją małą zostawiałam z mamą dość wcześnie, jak miała niecałe półtora miesiąca to już byłam na urodzinach koleżanki a Jula kilka godzin u babci :) Ale moja mama była od początku zaangażowana i miała kontakt z małą więc byłam spokojna bo doskonale wiedziała co i jak :)
My w sierpniu też mamy wesele, w dodatku mój mąż będzie świadkiem. Myślę, że zostawię malucha u dziadków i będę po prostu kursować na karmienie co kilka godzin.

Ja w 9t4d , ale też to dla mnie jeszcze za szybko ... Szczerze to się mało ciążowo jakoś czuję , cieszę się, że nie mam mdłości itp, ale chyba dopóki brzucha mi nie wywali to chyba nie uwierzę, że jestem w ciąży :p
Ja mam tak samo zero objawów [emoji16] oprocz przeziebień[emoji849]przed ciaza to ja chorowalam 1 raz na 2 lata max a teraz juz drugi raz jestem przeziebiona ale tez nie na tyle by do pracy nie isc [emoji58]

Cześć dziewczyny! U nas leniwy weekend... Dzis i jutro już bez tz, także biore sie za czytanie[emoji5]
Mam do Was pytanie. Na 2-3 tyg przed porodem mamy wesele i tak sie zastanawiam... Czy dam radę[emoji15] wiadomo, że mlodzi chcą wiedzieć ile osób będzie i to miesiąc przed uroczystością... Poszlybyscie ? (Oczywiście o ile bobo nie będzie chcialo szybciej zawitać[emoji28])
Jasne! :) Nie planowałabym imprezy do rana bo pewnie nie dasz rady ale żeby posiedzieć, pobawić się to jak najbardziej :)
Ja w 36 tygodniu miałam full energii i planowałam wyjazd z mężem ale do niego nie doszło bo mała dość niespodziewanie stwierdziła, że to już jej czas :)

Do mnie znajoma nie przyszła , bo wiadomo słabo się już czuła ... Ja pewnie też bym nie poszła

Zależy jak bliscy to są ludzie dla Ciebie i jak bardzo zależy Ci na obecności.. ja chyba jednak stwierdziłabym, że nie będę naciągnąć te osoby na koszty bo nie jestem w stanie przewidzieć czy nie będę wtedy przypadkiem w drodze do szpitala..

Zależy jak daleko to jest. U mnie podobna sytuacja po mamy w maju komunie a miesiac pozniej mam rodzic ale komunia w polsce a ze ja mam za daleko to nie chce ryzykowac ze mi sie szybciej porod zacznie i bede musiala w pl rodzic a tam nie jestem ubezpieczona wiec niestety zostane w domu [emoji849]

No właśnie to moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem czego sie spodziewać [emoji28] z jednej strony wiadomo, Kościół plus obiad wypadalo by zaliczyć , z drugiej wątpię czy będę miała ochotę tak się turlać i to wygladajac mało atrakcyjnie... Rok temu byłam na weselu gdzie dziewczyna była w 8 miesiącu i ledwo dawała rade nogi włożyć w plastikowe klapki [emoji15]

reklama
Ja wam powiem, że swoją małą zostawiałam z mamą dość wcześnie, jak miała niecałe półtora miesiąca to już byłam na urodzinach koleżanki a Jula kilka godzin u babci :) Ale moja mama była od początku zaangażowana i miała kontakt z małą więc byłam spokojna bo doskonale wiedziała co i jak :)
My w sierpniu też mamy wesele, w dodatku mój mąż będzie świadkiem. Myślę, że zostawię malucha u dziadków i będę po prostu kursować na karmienie co kilka godzin.
Ja też właśnie będę świadkową :p

Do góry