reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny, ja miałam koszmarną noc. Moja córeczka wczoraj w ciągu dnia miała niewielki kaszel, wszystko było ok, poszła spać a koło północy obudził ją koszmarny kaszel, aż się dusiła i wymiotowała. Trzy czy cztery godziny siedzieliśmy z nią na zmianę z mężem w fotelu. Dopiero jak po raz trzeci zwymiotowała to usnęła i od tamtego czasu ten kaszel nie wrócił. Nie wiem co myśleć, pierwszy raz coś takiego nam się zdarzyło. Czekamy teraz na lekarza, który ma przyjechać na wizytę domową.

reklama
Dziewczyny, ja miałam koszmarną noc. Moja córeczka wczoraj w ciągu dnia miała niewielki kaszel, wszystko było ok, poszła spać a koło północy obudził ją koszmarny kaszel, aż się dusiła i wymiotowała. Trzy czy cztery godziny siedzieliśmy z nią na zmianę z mężem w fotelu. Dopiero jak po raz trzeci zwymiotowała to usnęła i od tamtego czasu ten kaszel nie wrócił. Nie wiem co myśleć, pierwszy raz coś takiego nam się zdarzyło. Czekamy teraz na lekarza, który ma przyjechać na wizytę domową.
Osz kurde przerabane. Musiala sie nameczyc coreczka. Oby to bylo jednorazowe i nic powaznego.

Hejo
Chce się przejechać do maka. Mają jakąś promocję, ale nie do końca mój mózg ją rozumie...
Czy ten kupon na 2x2 for you znaczy, że dostanę chikrea, fresha, frytki i napój i to wszystko razy dwa??Zobacz załącznik 915547
Jak dla mnie to chikker i fresh i do każdego do wyboru napój lub frytki

Biedaczka, czasem dzieciom tak się zdarza, że flegma zbierająca się w gardle np od kataru podrażnia i powoduje kaszel a ten znowu powoduje wymioty, to dobrze bo dziecku trudno jest flegme odkaszlec a w ten sposób nie spłynie na oskrzela tylko wychodzi z wymiotami

Liczę na to, że u mnie też tak będzie z tym libido! [emoji39]

A co do wieku na forum - patrząc na tabelkę wysnuwam dwa wnioski - ogólnie jestem tutaj jedną z mlodszych (27 lat), ale też jedną z niewielu w pierwszej ciąży w TYM wieku, także sama nie wiem jak to odbierać [emoji39] chyba każdy ma tyle lat na ile się czuje i dojrzewa do dziecka w innym czasie :)

Ja pierwsze urodziłam jak miałam 30:) także zdecydowałam się później od Ciebie:),

Liczę na to, że u mnie też tak będzie z tym libido! [emoji39]

A co do wieku na forum - patrząc na tabelkę wysnuwam dwa wnioski - ogólnie jestem tutaj jedną z mlodszych (27 lat), ale też jedną z niewielu w pierwszej ciąży w TYM wieku, także sama nie wiem jak to odbierać [emoji39] chyba każdy ma tyle lat na ile się czuje i dojrzewa do dziecka w innym czasie :)
Po pierwsze to kwestia priorytetów, tzn.najpierw kariera czy dziecko, a po drugie i chyba najważniejsze natura, niestety dzisiaj bardzo wiele par ma duży problem z zajściem w ciążę. Tempo życia, stres, zła dieta... Wszystko na to wpływa i często potrzeba wielu lat starań, leczenia żeby się wreszcie udało zrealizować to marzenie i niestety coraz częściej 40latki czekają na pierwsze maleństwo. Są też i takie sytuacje gdzie wystarczy jedna chwila zapomnienia i 18latka czy 20latka zostaje mamą. Więc myślę, że zbyt dużo czynników ma wpływ na to, że tabelka tak wygląda, żeby można było wyciągnąć jakieś ogólne wnioski.

Hej :):)
Jestem tu nowa i pozwólcie ze się dołączę do Was :) Jestem Asia i mam 28 lat ;) Za pierwszym razem udało nam sie z mężem zajść w ciąże <szczeliwa> termin mam na początek czerwca ;) mam pytanie kiedy poszłyście na zwolnienie lekarskie ?
Hej. Ja bede pracowała prawie do porodu tyle ile bede mogla 6 tyg przed porodem przechodzi sie tu na macierzyński( mieszkam w Niemczech) Jesli nie bede mogla juz wczesniej niz 6 tyg to pojde na zwolnienie [emoji846]

Dziewczyny, siedzę i becze jak nie wiem. Przed chwilą się dowiedziałam że 3 tygodniowa córeczka od siostrzenicy mojego męża nie żyje, dopiero co daliśmy jej rzeczy dla małej, ubranka, pampersy i taka tragedia. Jeszcze na pogrzeb bym musiała iść.... Chyba nie dam rady

Dziewczyny, siedzę i becze jak nie wiem. Przed chwilą się dowiedziałam że 3 tygodniowa córeczka od siostrzenicy mojego męża nie żyje, dopiero co daliśmy jej rzeczy dla małej, ubranka, pampersy i taka tragedia. Jeszcze na pogrzeb bym musiała iść.... Chyba nie dam rady
Boże, aż mam ciarki jak się dowiaduję o takich tragediach... straszne :( co się właściwie stało? [emoji20]

reklama
O matko, straszne :'( .... Co się stało?

Do góry