reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A to racja, też pomyślałam o tym planując ciążę. Oczywiście gdzieś w środku stukałam się w głowę "głupia... przecież nie dasz rady tego zaplanować i być w ciąży na PSTRYK", ale jednak się udało :D

Wierzcie mi lub nie ale zgagę miałam już dwa razy w tym tygodniu (nie miewam jej w normalnym stanie w ogóle), czuję spore poddenerwowanie i jakiś taki stres. Myślałam, że to PMS..

Jak myślicie, czy to, że mama przychodziła dwie ciąże bez żadnych mdłości i wymiotów daje cień szansy, że mnie też to ominie? ;)

reklama
A to racja, też pomyślałam o tym planując ciążę. Oczywiście gdzieś w środku stukałam się w głowę "głupia... przecież nie dasz rady tego zaplanować i być w ciąży na PSTRYK", ale jednak się udało :D

Wierzcie mi lub nie ale zgagę miałam już dwa razy w tym tygodniu (nie miewam jej w normalnym stanie w ogóle), czuję spore poddenerwowanie i jakiś taki stres. Myślałam, że to PMS..

Jak myślicie, czy to, że mama przychodziła dwie ciąże bez żadnych mdłości i wymiotów daje cień szansy, że mnie też to ominie? ;)
No to jestes tą ktora ma szczęście ze tak szybko sie udało, po twojej myśli [emoji14]
Ja zawsze mówiłam byle nie w grudniu ale po pol roku staran juz mi bylo wszystko jedno [emoji14]
Czerwiec piękny miesiac [emoji14]
Ej jak sobie pomysle to tez miałam w tym tygodniu dwa razy zgage [emoji3][emoji848] ale nie bralam tego za objaw bo ja miewam srednio raz w tygodniu [emoji14]

A co do tego czy cie omina wymioty to mysle ze raczej to jak twoja mama przechodzila nie ma tu znaczenia [emoji57] [emoji14]

Oj ja tez nie chciałam chodzić latem w ciąży i cieszę się, ze się udało :) a jeśli chodzi o mdłości to myśle, ze nie ma reguły, moja mama miała mdłości i zgagę, a ja w pierwszej ciąży nic

Dodalam watek do naszego czerwcowego forum wiec prosze sie tam przedstawic ladnie [emoji14]
Tak jest! :D
Gratuluję wszystkim nowym czerwcowkom :)

Ja najwcześniej testuje w czwartek
Trzymam kciuki za czwartek! :)

Z radością dołączam do czerwcówek! Ostatnia miesiączka 30.08, we wtorek jeszcze test negatywny, a dziś rano dwie kreseczki! :)
Jestem w szoku bo to był pierwszy cykl starań. :)))))
Ja pozytywny test miałam wczoraj :) gratuluję!

Jeśli o mnie chodzi to czuję dużą ekscytację :D ale to ze względu na dobrą nowinę z samego rana ;)
Poza tym nie mogę dotknąć piersi, ale mam tak juz od dobrych kilki dni. Oby mdłości się nie pojawiły, bo chciałabym spokojnie przepracować ciążę. ;)
Trochę się martwię bo od kilku dni jestem trochę przeziębiona.. mam nadzieję, ze nie będzie to negatywnie wplywało na płód..
Przeziębienie nic dziecku nie szkodzi, tylko lecz się naturalnie :)
Ja też jestem tak podekscytowana, że dzisiaj od 6 nie śpię :D

A taka ciekawostka na dzisiaj. Co myślicie kawa w ciazy tak czy nie?
Ja się od razu ustosunkuje..... Druga ciąże piłam do końca kawę. Nie z ekspresu ale parzoną po turecku. Moja gin nie krytykował a wlasnie to ona mi powiedziała że jeśli czuje ochotę to napić się i nic się nie stanie oby tylko nie była to siekiera.Cala ciąże nic się nie działo wyniki miałam super i z małą też wsio ok. Teraz też nie mam zamiaru rezygnować. Ale wiadomo kazdy ma inaczej. Zobacz załącznik 902729
Ja w poprzednich ciazach piłam kawę i nawet położna powiedziała że mam jedną dziennie pić, bo mam za niskie ciśnienie :)

No będziemy w tym samym czasie przezywac wymioty, bóle, kopniaki, zgage itp [emoji14] ciaza taka piękna [emoji23]
A tak serio to fajnie ze jestesmy na tym samym etapie [emoji14]
W sumie to mam taka pustke w glowie ze czuje sie jakbym pierwszy raz w ciazy byla [emoji23] przecież to juz tak dawno było, z synem 5lat temu bylam juz w 8tc [emoji7]
Ale powiem wam co jest najlepsze [emoji14] przechodzimy ciaze w tych chlodnych zimowych miesiacach i nie bedziemy sie męczyć w upalach [emoji106]a jak urodzimy to bedzie fajnie ciepło i wiecej czasu z maluszkami na dworze bedziemy mogly spedzac [emoji7]
Kamila, ja ostatnio w ciąży byłam ponad 11lat temu i kompletnie nic nie pamiętam :p
Bardzo się cieszę na ten czerwiec, tak chciałam żeby było już ciepło ale jeszcze przed latem :)

Moja mama trzy ciąże bez, ja dwie też bez więc może coś być na rzeczy :D oby mi tak zostało! Muszę pracować jak najdłużej.

Przeziębienie nic dziecku nie szkodzi, tylko lecz się naturalnie :)
Ja też jestem tak podekscytowana, że dzisiaj od 6 nie śpię :D

Moja mama trzy ciąże bez, ja dwie też bez więc może coś być na rzeczy :D oby mi tak zostało! Muszę pracować jak najdłużej.

Ja test zrobiłam o 5.30 i od tego czasu oczywiście nie śpię. [emoji14] widzę, że większość tu obecnych czerwcóweczek jest już po jednej lub dwóch ciążach. Cieszę się, że zyskałam doświadczone koleżanki. [emoji12] [emoji6] [emoji12]

reklama
No to ja mam 4+2 dzisiaj :D
Może i doświadczone ale nic nie pamiętam :p
Powiem szczerze, że obczytałam wszystko co możliwe i teoretycznej wiedzy mam bardzo dużo.. (ale jak to się będzie miało do praktyki?)
.. aż po negatywnym wtorkowym teście wystraszyłam się, że przez to wieczne myślenie i czytanie załączyłam w sobie jakąś blokadę i będę miała problem z zajściem w ciążę ;)
A tu niespodzianka - aż pochwalę się testem bo emocje ciągle nie opadają [emoji85] [emoji12]
20180929_073244.jpg

Załączniki

• 20180929_073244.jpg
    20180929_073244.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 514
Do góry