reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jeśli chodzi o kawę, to odstawiłam w pierwszej ciąży, bo piłam jej bardzo dużo i zaczęłam pic inkę. Zostało mi to do dzisiaj także pije kawe inkę tylko:)
Mam już grudniowego synka:) jurtą w ostatnim miesiącu ciąży pękała w szwach;), także ten czerwcowy termin zdecydowanie będzie wygodniejszy:)
Co do tego czy preferuje synka czy córę, to teraz jest mi to już obojętne. W pierwszej ciąży nastawiłam się na córkę i był wielki płacz po usg, jak mała dziewczynka czułam się zawiedziona. A z perspektywy czasu to czterdziestce nawet chyba fajnie byłoby mieć dwóch synów, na pewno sprzątanie po kupkach jest łatwiejsze:) a co Bóg da to wezmę z otwartymi ramionami:)
Jedyne czego sobie życzę to braku mdłości tak jak przy pierwszej coazy

reklama
Cześć wszystkim, gratulacje wszystkich kreseczek!!
U mnie ostatnia @ 26.08, i jakie było moje zdziwienie jak test owu pozytywny wyszedł dopiero 24.09 ;)
Takze testować będę dopiero za ponad tydzień ale mam nadzieje ze i nam sie udało.
Córka 13.10 bedzie miala dwa latka ;)

Jeśli chodzi o kawę, to odstawiłam w pierwszej ciąży, bo piłam jej bardzo dużo i zaczęłam pic inkę. Zostało mi to do dzisiaj także pije kawe inkę tylko:)
Mam już grudniowego synka:) jurtą w ostatnim miesiącu ciąży pękała w szwach;), także ten czerwcowy termin zdecydowanie będzie wygodniejszy:)
Co do tego czy preferuje synka czy córę, to teraz jest mi to już obojętne. W pierwszej ciąży nastawiłam się na córkę i był wielki płacz po usg, jak mała dziewczynka czułam się zawiedziona. A z perspektywy czasu to czterdziestce nawet chyba fajnie byłoby mieć dwóch synów, na pewno sprzątanie po kupkach jest łatwiejsze:) a co Bóg da to wezmę z otwartymi ramionami:)
Jedyne czego sobie życzę to braku mdłości tak jak przy pierwszej coazy
Ja pierwszą córkę urodziłam pod koniec lutego i muszę przyznać, że koniec ciąży w kurtkach i sniegach był średni, potem też daleko do wiosny z maluchem. Drugą urodziłam na początku sierpnia i to już było fajne tylko koniec ciąży dla odmiany w upały i wtedy ledwo chodziłam.
Mam nadzieję że tym razem będę mobilna jak najdłużej :)
Co do płci, oczywiście marzę o synu ale z dziewczyny też się uciesze, przynajmniej wiem jak się je obsługuje :D

Cześć wszystkim, gratulacje wszystkich kreseczek!!
U mnie ostatnia @ 26.08, i jakie było moje zdziwienie jak test owu pozytywny wyszedł dopiero 24.09 ;)
Takze testować będę dopiero za ponad tydzień ale mam nadzieje ze i nam sie udało.
Córka 13.10 bedzie miala dwa latka ;)
Trzymam kciuki! Obyś nie testowała za wcześnie - ja robiłam test 2 dni przed miesiączka i nic nie wyszło. Dwa dni po spodziewanej miesiączce już całkiem pokaźna druga kreska. [emoji6]

Trzymam kciuki! Obyś nie testowała za wcześnie - ja robiłam test 2 dni przed miesiączka i nic nie wyszło. Dwa dni po spodziewanej miesiączce już całkiem pokaźna druga kreska. [emoji6]

Ja nawet nie wiem kiedy mialabym miec okres, bo poprzedni cykl mialam ponad 50 dni i wywolany luteina, prawdopodobnie byl bez owulacji. Wczesniej cykle 30 dni. Takze teraz dopiero test owulacyjny wyszedl w 30dc, dobrze ze kupilam ich wiecej bo czekalabym na @, schizowala ze jestem w ciąży, w tak na prawde przegapilabym owulacje. Mysle ze zrobie test 12dpo, bedzie najłatwiej. :)
To nasz pierwszy cykl starań, z córka udalo se za pierwszym razem tez dzieki testom owu.

Ja nawet nie wiem kiedy mialabym miec okres, bo poprzedni cykl mialam ponad 50 dni i wywolany luteina, prawdopodobnie byl bez owulacji. Wczesniej cykle 30 dni. Takze teraz dopiero test owulacyjny wyszedl w 30dc, dobrze ze kupilam ich wiecej bo czekalabym na @, schizowala ze jestem w ciąży, w tak na prawde przegapilabym owulacje. Mysle ze zrobie test 12dpo, bedzie najłatwiej. :)
To nasz pierwszy cykl starań, z córka udalo se za pierwszym razem tez dzieki testom owu.
Ja zrobiłam w 13 dniu po owulacji nic nie wyszło.. byłam niemal przekonana, że nic z tego.
Czasem lepiej oszczędzić sobie tych niepotrzebnych emocji i poczekać kilka dni. ( łatwo mówić, wariowałam z każdym dniem bardziej [emoji85] )

Ja zrobiłam w 13 dniu po owulacji nic nie wyszło.. byłam niemal przekonana, że nic z tego.
Czasem lepiej oszczędzić sobie tych niepotrzebnych emocji i poczekać kilka dni. ( łatwo mówić, wariowałam z każdym dniem bardziej [emoji85] )

No w sumie racja. Ja sie sugeruje poprzednia ciąża, bo tam test wyszedl mi pozytywny dwa dni przed @ i to wieczorem. Teraz jestem mądra a pewnie juz nie wytrzymam i zrobię wcześniej niz planuje :p niby nie chce sie nakrecac ale to wszystko jest silniejsze ode mnie. Człowiek z wiekiem glupieje

Myslalam zeby w ogóle testować w urodziny córki wtedy bedzie 19dpo

No w sumie racja. Ja sie sugeruje poprzednia ciąża, bo tam test wyszedl mi pozytywny dwa dni przed @ i to wieczorem. Teraz jestem mądra a pewnie juz nie wytrzymam i zrobię wcześniej niz planuje [emoji14] niby nie chce sie nakrecac ale to wszystko jest silniejsze ode mnie. Człowiek z wiekiem glupieje
Czy ja wiem czy z wiekiem? To chyba kwestia dużego pragnienia dziecka [emoji6]
Chyba możemy sie trochę usprawiedliwiać z tego powodu [emoji6]

reklama
Czy ja wiem czy z wiekiem? To chyba kwestia dużego pragnienia dziecka [emoji6]
Chyba możemy sie trochę usprawiedliwiać z tego powodu [emoji6]
Chyba masz racje, ja na początku tez testowalam czasami bardzo wczesnie bo chcialam wiedziec juz zaraz czy sie udalo, tak bardzo chcialam miec dziecko juz teraz zaraz ale los nauczyl mnie cierpliwości... ten cykl był zupelnie odpuszczony, w plodne doslownie dwa razy sie kochalismy, i test zrobilam w ostatni termin spodziewanej @ (bo mam cykle 24-29dniowe), zrobilam w 30dc i w ogole nie spodziewalam sie tego co zobacze a tu juz po niecalej minucie || [emoji7]

Do góry