reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Z radością dołączam do czerwcówek! Ostatnia miesiączka 30.08, we wtorek jeszcze test negatywny, a dziś rano dwie kreseczki! :)
Jestem w szoku bo to był pierwszy cykl starań. :)))))
Widze ze w tym samym czasie mialysmy om [emoji14]
Ja testowalam wczoraj i dzis u mnie 4+3 [emoji4] jaki ci tp wychodzi ?
Dziewczyny, jak dzisiejsze samopoczucie? U mnie poza brakiem okresu zupełnie brak innych objawów, no i w zasadzie się cieszę z tego:)
9.10 mam umówiona wizytę u gina.
U mnie piersi zrobily sie strasznie duze i wrazliwe sutki [emoji57]
I od rana czuje taka kule w gardle [emoji849]
Tak właściwie to nie spie od 4 [emoji849][emoji57]
A taka ciekawostka na dzisiaj. Co myślicie kawa w ciazy tak czy nie?
Ja się od razu ustosunkuje..... Druga ciąże piłam do końca kawę. Nie z ekspresu ale parzoną po turecku. Moja gin nie krytykował a wlasnie to ona mi powiedziała że jeśli czuje ochotę to napić się i nic się nie stanie oby tylko nie była to siekiera.Cala ciąże nic się nie działo wyniki miałam super i z małą też wsio ok. Teraz też nie mam zamiaru rezygnować. Ale wiadomo kazdy ma inaczej. Zobacz załącznik 902729
Ja nie zamierzam pić [emoji4] przed pierwsza ciaza pilam po 6-8kaw dziennie a po dwoch kreskach mnie odrzucilo totalnie, teraz wole nie pic wcale chodz teraz jedna musze wypic bo wlasnie tz mama mi nalala wiec zeby sie nie zdradzić musze ją wypic [emoji4][emoji57][emoji4][emoji23][emoji23]

reklama
Gratulacje :) to chyba jeszcze za wcześnie na objawy, w pierwszej ciąży zaczęły mi się po 6 tygodniu:) chociaż zawroty głowy trochę już mam

Ja liczę na córkę, mąż na syna, ale oczywiście żartobliwie podchodzimy do tematu ;) wspólnie stwierdziliśmy, że nie mamy typu na imię dla chłopca, dlatego bedzie dziewczynka :p

Dziewczyny, a powiedzcie, liczycie na chłopczyka czy dziewczynkę? To, ze ma być zdrowe to oczywiste
Ja po tylu cyklach starań po prostu chce zeby wszystko bylo dobrze i zeby dzidzia byla zdrowa [emoji4]
Choc po cichu licze na corke [emoji57] tz pewnie chciałby syna bo mowil ze z corka to zazwyczaj wiecej klopotow jak juz zacznie dorastac [emoji23]
A mlody mowi ze nie chce ani braciszka ani siostrzyczki [emoji23][emoji23]
W jednym kalkulatorze 5.06, w innym 6.06 ;) średni cykl 28 dni, ale miewałam od 25 do 29 oststnio.
Kaamilaaa a Tobie? :)
Widze ze my podobnie [emoji3][emoji14] Mi na 6.06 [emoji4] srednio tez mam cykle 28 dniowe ale tez zdarzaly mi sie 24-29dniowe [emoji14]

reklama
Oczywiście to był żart [emoji14]
Tak całkiem poważnie to bardzo się cieszę, że poznałam osoby na takim samym etapie ciąży.. tym bardziej, że jest to moje pierwsze dziecko. :)
No będziemy w tym samym czasie przezywac wymioty, bóle, kopniaki, zgage itp [emoji14] ciaza taka piękna [emoji23]
A tak serio to fajnie ze jestesmy na tym samym etapie [emoji14]
W sumie to mam taka pustke w glowie ze czuje sie jakbym pierwszy raz w ciazy byla [emoji23] przecież to juz tak dawno było, z synem 5lat temu bylam juz w 8tc [emoji7]
Ale powiem wam co jest najlepsze [emoji14] przechodzimy ciaze w tych chlodnych zimowych miesiacach i nie bedziemy sie męczyć w upalach [emoji106]a jak urodzimy to bedzie fajnie ciepło i wiecej czasu z maluszkami na dworze bedziemy mogly spedzac [emoji7]

Do góry