reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

słodyczy nawet nie jem bo nie przepadam, ale owoców? Wiem, że mają dużo cukru, ale to naturalne
Wszystko co ma wysoki indeks glikemiczny podnosi gwałtownie cukier, który potem raptownie spada, stad drżenie rąk mdłości, omdlenia itd. Produkty o niskim IG utrzymują stały poziom cukru na dłużej.
Jeśli potrzeba przekąski dobrze sprawdzają się orzechy.
Ja tez po wizycie. Z USG 9+0, 2.4cm
:) wg Om 9+4
Miał mi wyznaczyć termin porodu, ale się zagadał o tym jaka to pappa jest bez sensu i żeby nie wydawać kasy.
Jak już koniecznie, to zrobić test ten za 2tyś. lub ten przez wkłucie w brzuch
Super :)
A czy w Polsce pappa nie są na NFZ dla wszystkich normalnie?

reklama
Wszystko co ma wysoki indeks glikemiczny podnosi gwałtownie cukier, który potem raptownie spada, stad drżenie rąk mdłości, omdlenia itd. Produkty o niskim IG utrzymują stały poziom cukru na dłużej.
Jeśli potrzeba przekąski dobrze sprawdzają się orzechy.

Super :)
A czy w Polsce pappa nie są na NFZ dla wszystkich normalnie?
Nie jest, nawet samo usg prenatalne nie jest refundowane, no chyba ze dostanie się skierowanie jesli - wiek to min.35lat, we wczesniejszej ciazy wystapily wady plodu lub na obecnych usg cos jest nie tak. No i czasami jak ktos ma szczęście i dobrego lekarza to dostaje skierowanie mimo braku wskazań [emoji6]
Współczuje, pamiętam jak miałam przerąbane na początku z dziewczynkami... ja mam pomiędzy nimi dokładnie 23 miesiące różnicy... więc wiem, że łatwo nie było...
No ja mojego 4latka nie moge spuscic z oczu wiec drzemka w dzien jak tz w pracy nie wchodzi w grę [emoji6]

Nie jest, nawet samo usg prenatalne nie jest refundowane, no chyba ze dostanie się skierowanie jesli - wiek to min.35lat, we wczesniejszej ciazy wystapily wady plodu lub na obecnych usg cos jest nie tak. No i czasami jak ktos ma szczęście i dobrego lekarza to dostaje skierowanie mimo braku wskazań [emoji6]No ja mojego 4latka nie moge spuscic z oczu wiec drzemka w dzien jak tz w pracy nie wchodzi w grę [emoji6]
O cholera, a myślałam, że jest w standardzie jak w UK. Co kraj to inne procedury.

Dziewczyny chyba wracam do siebie... Zaczynam jeść i coraz mniej zwracam...

Ale wiecie co jest najlepsze nie dostaje w tym szpitalu żadnych leków nawet luteine. Mam tylko kroplowke 2 razy dziennie i czopek od wymiotów (który o dziwo mi pomaga)
Leki oczywiście biorę swoje bo jak tak nagle odstawić wszystko...
Ten szpital masakra...
Super ze jest lepiej:*

Konwalia jedziemy na tym samym wózku. Jak masz jakieś sprawdzone przepisy na ten dolegliwości to blagam pisz

reklama
Ja właśnie przeglądam rzeczy dla dzieciaczkow i zakochalam się koszu mojzesza [emoji7] mialam nie szaleć z takimi wymyslami ale to jest takie piekne [emoji7]
Piękne są też o nim myślałam, ale na krótko wystarcza. Zdecydowanie lepszy dla mnie jest Chicco Baby Hugg ale oczywiście używany kupię.

Do góry