reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dodzwonilam się do Biziela, prywatnie badan nie robią... A na nfz to albo 35 lat albo zalecenia typu choroby w rodzinie... I znowu jestem w kropce. Gdzieś tam badania 300 a w drugim 600 (!), ale jak pytam kto robi usg to odpowiadają ze kazdy lekarz...a to przeciez nie jest zwykle usg ;/

reklama
Tu macie liste lekarzy z certyfikatem fmf, poszukajcie czy w waszej okolicy ktorys z nich przyjmuje i szukajcie terminu. Mysle ze nawet jeśli bedzie to kosztowalo to kilka stow to jednak warto, dla waszego spokoju i dobra waszego i dziecka.

Link do: The Fetal Medicine Foundation
Pewnie, że warto. Tylko z tego co widzę to nie sztuką jest zapisać się do kogoś bez certyfikatu... Juz dwoch mi odpadło,a Pani w rej nie widzi problemu

Pewnie, że warto. Tylko z tego co widzę to nie sztuką jest zapisać się do kogoś bez certyfikatu... Juz dwoch mi odpadło,a Pani w rej nie widzi problemu
Wiadomo... Niestety lekarze bez certyfikatu bardzo czesto proponuja i wykonuja usg "prenatalne", do ktorego nie maja uprawnien. Nigdy nie poszlabym na takie badanie do kogos bez kwalifikacji w tym zakresie.
Na tej liscie mozna znaleźć lekarzy z pl.
Moja gin nie ma certyfikatu i ufam jej bardzo to jednak na prawdziwe prenatalne ide do jej kolezanki z gabinetu[emoji6]

Czesc Mamusie,
Prosze, zebyscie trzymaly za mnie kciuki bo mam bardzo ciezki dzien. Chcialam po ludzku poinformowac szefa o ciazy. Skonczylo sie na wrzaskach, grozbach pod moim adresem i obietnicy, ze zamieni moje zycie w pieklo. Wybieglam z placzem do lekarza. Dostalam zakaz pracy, moj maz go zaraz zawiezie. Jestem klebkiem nerwow co to bedzie, co ten psychopata wymysli :(

Czesc Mamusie,
Prosze, zebyscie trzymaly za mnie kciuki bo mam bardzo ciezki dzien. Chcialam po ludzku poinformowac szefa o ciazy. Skonczylo sie na wrzaskach, grozbach pod moim adresem i obietnicy, ze zamieni moje zycie w pieklo. Wybieglam z placzem do lekarza. Dostalam zakaz pracy, moj maz go zaraz zawiezie. Jestem klebkiem nerwow co to bedzie, co ten psychopata wymysli :(
Matko! Współczuję Ci strasznie. To się na policję nadaje...Nie myśl o tym debilu, nic Ci nie może zrobić. Trzymajcie się.

Czesc Mamusie,
co za DEBIL!! kurcze no idiota:/ nic nie wymysli kochana masz l 4 to co Ci wymysli???

Witajcie,
Odstawilam towarzystwo do szkoły i przedszkola, zaliczyłam zakupy w lidlu. Spodnie narciarskie musiałam całej trójce kupić, bo powyrastali. Coś na obiad itp też , ledwie doniosłam to wszystko do domu. Dzisiaj bez auta jestem więc mi zeszło trochę.
Teraz leżę i odpoczywam, jakoś słabo się znowu czuję .
Co do wózków to przy starszym synu miałam Tako, potem Quinny przy córce, przy najmłodszym bugaboo, a jak zaczął żłobek to zmieniliśmy na mutsy next, bo mały i mieścił mi się w żłobku. (spacerowe typu parasolka odpadają, niecierpie ich:p ) Z tych wszystkich Quinny to była największa porazka, bugaboo niezły ale przednie kółka za małe i przy śniegu mega niewygodne, to samo nexo małe kółka zapadły się w śniegu i ciężko się prowadziło, także teraz wracamy do tako lub czegoś podobnego na większych koniecznie pompowanych kołach.

A co Ci w quinny nie pasowało? [emoji848]

Czesc Mamusie,
Matko, współczuję ci. Dlaczego jest taka znieczulica na swiecie. Przecież jak sie zatrudnia kobiete to trzeba brac pod uwagę, że może kiedys byc w ciąży. Dobrze, że lekarz tak do tego podszedł i od razu dal ci zwolnienie

Ja mam taką rozmowe dopiero przed soba, ale pojde z tym pod koniec przyszlego tygodnia jak juz bede po wizycie i bedzie widac serduszko.

reklama
Dodzwonilam się do Biziela, prywatnie badan nie robią... A na nfz to albo 35 lat albo zalecenia typu choroby w rodzinie... I znowu jestem w kropce. Gdzieś tam badania 300 a w drugim 600 (!), ale jak pytam kto robi usg to odpowiadają ze kazdy lekarz...a to przeciez nie jest zwykle usg ;/

A masz skierowanie? Czy chciałaś na własną rękę?

Do góry