reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dodzwonilam się do Biziela, prywatnie badan nie robią... A na nfz to albo 35 lat albo zalecenia typu choroby w rodzinie... I znowu jestem w kropce. Gdzieś tam badania 300 a w drugim 600 (!), ale jak pytam kto robi usg to odpowiadają ze kazdy lekarz...a to przeciez nie jest zwykle usg ;/

reklama
Tu macie liste lekarzy z certyfikatem fmf, poszukajcie czy w waszej okolicy ktorys z nich przyjmuje i szukajcie terminu. Mysle ze nawet jeśli bedzie to kosztowalo to kilka stow to jednak warto, dla waszego spokoju i dobra waszego i dziecka.

Link do: The Fetal Medicine Foundation
Pewnie, że warto. Tylko z tego co widzę to nie sztuką jest zapisać się do kogoś bez certyfikatu... Juz dwoch mi odpadło,a Pani w rej nie widzi problemu

Pewnie, że warto. Tylko z tego co widzę to nie sztuką jest zapisać się do kogoś bez certyfikatu... Juz dwoch mi odpadło,a Pani w rej nie widzi problemu
Wiadomo... Niestety lekarze bez certyfikatu bardzo czesto proponuja i wykonuja usg "prenatalne", do ktorego nie maja uprawnien. Nigdy nie poszlabym na takie badanie do kogos bez kwalifikacji w tym zakresie.
Na tej liscie mozna znaleźć lekarzy z pl.
Moja gin nie ma certyfikatu i ufam jej bardzo to jednak na prawdziwe prenatalne ide do jej kolezanki z gabinetu[emoji6]

Czesc Mamusie,
Prosze, zebyscie trzymaly za mnie kciuki bo mam bardzo ciezki dzien. Chcialam po ludzku poinformowac szefa o ciazy. Skonczylo sie na wrzaskach, grozbach pod moim adresem i obietnicy, ze zamieni moje zycie w pieklo. Wybieglam z placzem do lekarza. Dostalam zakaz pracy, moj maz go zaraz zawiezie. Jestem klebkiem nerwow co to bedzie, co ten psychopata wymysli :(

Czesc Mamusie,
Prosze, zebyscie trzymaly za mnie kciuki bo mam bardzo ciezki dzien. Chcialam po ludzku poinformowac szefa o ciazy. Skonczylo sie na wrzaskach, grozbach pod moim adresem i obietnicy, ze zamieni moje zycie w pieklo. Wybieglam z placzem do lekarza. Dostalam zakaz pracy, moj maz go zaraz zawiezie. Jestem klebkiem nerwow co to bedzie, co ten psychopata wymysli :(
Matko! Współczuję Ci strasznie. To się na policję nadaje...Nie myśl o tym debilu, nic Ci nie może zrobić. Trzymajcie się.

Czesc Mamusie,
co za DEBIL!! kurcze no idiota:/ nic nie wymysli kochana masz l 4 to co Ci wymysli???

Witajcie,
Odstawilam towarzystwo do szkoły i przedszkola, zaliczyłam zakupy w lidlu. Spodnie narciarskie musiałam całej trójce kupić, bo powyrastali. Coś na obiad itp też , ledwie doniosłam to wszystko do domu. Dzisiaj bez auta jestem więc mi zeszło trochę.
Teraz leżę i odpoczywam, jakoś słabo się znowu czuję .
Co do wózków to przy starszym synu miałam Tako, potem Quinny przy córce, przy najmłodszym bugaboo, a jak zaczął żłobek to zmieniliśmy na mutsy next, bo mały i mieścił mi się w żłobku. (spacerowe typu parasolka odpadają, niecierpie ich:p ) Z tych wszystkich Quinny to była największa porazka, bugaboo niezły ale przednie kółka za małe i przy śniegu mega niewygodne, to samo nexo małe kółka zapadły się w śniegu i ciężko się prowadziło, także teraz wracamy do tako lub czegoś podobnego na większych koniecznie pompowanych kołach.

A co Ci w quinny nie pasowało? [emoji848]

Czesc Mamusie,
Matko, współczuję ci. Dlaczego jest taka znieczulica na swiecie. Przecież jak sie zatrudnia kobiete to trzeba brac pod uwagę, że może kiedys byc w ciąży. Dobrze, że lekarz tak do tego podszedł i od razu dal ci zwolnienie

Ja mam taką rozmowe dopiero przed soba, ale pojde z tym pod koniec przyszlego tygodnia jak juz bede po wizycie i bedzie widac serduszko.

reklama
Dodzwonilam się do Biziela, prywatnie badan nie robią... A na nfz to albo 35 lat albo zalecenia typu choroby w rodzinie... I znowu jestem w kropce. Gdzieś tam badania 300 a w drugim 600 (!), ale jak pytam kto robi usg to odpowiadają ze kazdy lekarz...a to przeciez nie jest zwykle usg ;/

A masz skierowanie? Czy chciałaś na własną rękę?

Do góry