reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Co do kalendarza chińskiego wg jednych starszy syn jest dziewczynką a wg innych młodszy jest dziewczynką , córka zawsze wychodzi ok.
Wg ramziego na grupie FB wyszło jednej dziewczynie teraz ze chłopiec a drugiej że dziewczynka, w chińskim kalendarzu w jednym chłopiec w innym dziewczynka także mąż duże szanse że będzie wymarzona dziewczynka aż 50% wskazuje że się spełni :-D :-))

reklama
Spokojnie dziewczyny, trzymamy kciuki, musi być wszystko dobrze. Nie zapeszając, jestem w 9tc a ani razu nie wymiotowałam. Miałam czasami lekkie mdłości lub było mi słabo, ale to na prawdę tylko kilka dni
ja tez ani w tej ciąży poki co nie wymiotuje a w poprzedniej tez mi sie nie zdarzylo ani razu, oby tak dalej:p

Ja ćwiczę[emoji6] codzienie rowerek stacjonarny (w pierwszej ciąży jezdzilam na normalny cala ciaze do kilku dni przed porodem[emoji6]), joga[emoji6]
Odpuscilam sobie cwiczenia na uda pośladki i brzuch ktore do tej pory robilam regularnie[emoji6]

Witam sie po pobraniu [emoji123] przeżyłam, nie zemdlalam chociaż ciemno przed oczami sie robiło i cala sie trzeslam [emoji58] dzis ma być czesc wyników w necie, reszta jutro [emoji120]
noooo dzielna dziewucha!:D

A mi strasznie wypadają włosy...pelno ich na szczotce po czesaniu...i w poscieli i wszedzie...jak tak dalej bedzie to do porodu zostane łysa xd

Witajcie dziewczyny! Jutro zaczynamy 10 tydzień ciąży. To już moja 3 ciąża, czeka mnie trzecie cięcie. Poprzednie ciążę zakończone przedwcześnie z powodu gestozy oraz stanu przedrzucawkowego. W pierwszej ciąży cc w 27 tygodniu, Synek po niespełna 3 tygodniach zasilił grono Aniołków zbagatelizowabe przez "ginekog" nadciśnienie synek nie rósł 3 tygodnie urodził się z hipotrofia. Po 7 miesiącach zaszłam w drugą ciążę z nadzieją na szczęśliwe zakończenie. I udało się ciąża od początku traktowana jako wysokiego ryzyka. Ale znowu powtórka gestozy.. Zdecydowano dla mojego i córki bezpieczeństwa o cc w 33 tygodniu, przy cięciu ciśnienie dochodziło do 210/120 a ja czułam się świetnie. Na szczęście córka wyszła z wczesniactwa obronną ręką i dzisiaj to zdrowa dziewczynka w marcu skończy 5 lat. Obecna ciąża od początku problemowa, tym razem plamienia.. Jestem na duphastonie miewam brązowe plamienia , brałam acard ( profilaktyka gestozy) ale wystąpiły krwawienia i gin odstawila, od prawie 2 tygodni przyjmuje fraxyparine również po to żeby zminimalizować ryzyko gestozy i stanu przedrzucawkowego i gin mnie pociesza że te plamienia przez zastrzyki które rozrzedzaja krew. Ciśnienie póki co mam jak niemowlę, lepsze niż przed ciąża oby tak już zostało czy jest tu mama z podobnymi problemami i historia z gestoza? Pozdrawiam serdecznie, będę tu zaglądać
Witaj [emoji257] bardzo ci wspolczuje tego co przeszlas i podziwiam, jestes bardzo dzielna, trzymam kciuki zeby teraz bylo dobrze [emoji8]
Dziewczyny wy ciagle piszecie o jakichś badaniach. Nie wystarczy po prostu chodzic do ginekologa co miesiąc? Trzeba sie jeszcze w jakichs dodatkowych miejscach umawiać?
Sory za pytanie ale jestem zielona w tym temacie narazie :)
Dziewczyny mowia o prenatalnych | trymestry [emoji6] robi sie je miedzy 11 a 14tc, jeśli twoj gin wykonuje takie badania i ma certyfikat fmf to najpewniej sam ci zaproponuje u siebie ale jesli nie ma takich uprawnien powinien dac ci namiary na innych lekarzy w okolicy [emoji6]
W sumie to nie potrzeba. ;) Lekarz sam zaproponował skierowanie na prenatalne, więc czemu nie skorzystać. Ufam mojemu ginekologowi, ale co dwie pary oczu to nie jedna... ;)
Potrzeba [emoji6] bardzo mnie to dziwi jak czesto jest mala świadomość wsrod kobiet ze badania prenatalne sa bardzo potrzebne i każda powinna je wykonać u odpowiedniego lekarza [emoji57]
Fajnie ze masz skierowanie [emoji6] ja chodze prywatnie do gin i niestety skierowania nie dostane [emoji6]
A mi strasznie wypadają włosy...pelno ich na szczotce po czesaniu...i w poscieli i wszedzie...jak tak dalej bedzie to do porodu zostane łysa xd
Mam tak samo i mowie tak samo [emoji14]
dziewczyny orientujecie sie jak dlugo czeka sie na wyniki toksoplazmozy?
U mnie beda jutro czyli jeden dzien [emoji6]

Witaj [emoji257] bardzo ci wspolczuje tego co przeszlas i podziwiam, jestes bardzo dzielna, trzymam kciuki zeby teraz bylo dobrze [emoji8]Dziewczyny mowia o prenatalnych | trymestry [emoji6] robi sie je miedzy 11 a 14tc, jeśli twoj gin wykonuje takie badania i ma certyfikat fmf to najpewniej sam ci zaproponuje u siebie ale jesli nie ma takich uprawnien powinien dac ci namiary na innych lekarzy w okolicy [emoji6]Potrzeba [emoji6] bardzo mnie to dziwi jak czesto jest mala świadomość wsrod kobiet ze badania prenatalne sa bardzo potrzebne i każda powinna je wykonać u odpowiedniego lekarza [emoji57]
Fajnie ze masz skierowanie [emoji6] ja chodze prywatnie do gin i niestety skierowania nie dostane [emoji6]Mam tak samo i mowie tak samo [emoji14]U mnie beda jutro czyli jeden dzien [emoji6]

Ja też chodzę prywatnie i skierowanie dostałam.

Usg prenatalne ginekolog zrobi mi w gabinecie, a te prenatalne w szpitalu to już lekarz genetyk.

reklama
Ja też chodzę prywatnie i skierowanie dostałam.
No ale chyba to skierowanie to nie na nfz, no nie ? [emoji6] no chyba ze twoj lekarz pracuje tez na nfz to ok, wtedy bedziesz miec darmowo a tak to niestety za te badania trzeba płacić.
U mnie usg + papa 350zl[emoji6] i robię u mojej gin w gabinecie tylko wykonuje je druga lekarka ktora z nią pracuje [emoji6]

Do góry