reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Spokojnie dziewczyny, trzymamy kciuki, musi być wszystko dobrze. Nie zapeszając, jestem w 9tc a ani razu nie wymiotowałam. Miałam czasami lekkie mdłości lub było mi słabo, ale to na prawdę tylko kilka dni

nic tylko się cieszyć ;) W pierwszej ciąży nie wymiotowałam ani razu, choć I trymestr był tragiczny.
Teraz dwa razy mi się zdarzyło, ale to chyba win jelitówki, bo córka miała... :D

Masz jakieś wskazania?

Ja nie mam i dr mi mówił, że mogą odmówić ale mam nadzieję, że nie. ;)
Nie, żadnych wskazań ale umówiłam się bez problemu, o nic nie pytali. Każda kobieta ma prawo zrobić takie badania ;)
Umówili mnie na 14 tydzień, dokładnie 13+4, mam się stawić o 9.00 i zarezerwowac 2-3h.. od sąsiadki jednak słyszałam, że cale badanie trwa kilka minut [emoji57]

Nie, żadnych wskazań ale umówiłam się bez problemu, o nic nie pytali. Każda kobieta ma prawo zrobić takie badania ;)
Umówili mnie na 14 tydzień, dokładnie 13+4, mam się stawić o 9.00 i zarezerwowac 2-3h.. od sąsiadki jednak słyszałam, że cale badanie trwa kilka minut [emoji57]

Mi poprzednio robili test z krwi i potem chyba jak odebrałam wynik pappa to usg, bo właśnie tam mi powiedzieli, że jednak będę miała córkę, a nie syna. ;)

Mi poprzednio robili test z krwi i potem chyba jak odebrałam wynik pappa to usg, bo właśnie tam mi powiedzieli, że jednak będę miała córkę, a nie syna. ;)
Też bardzo liczę na to, że tego dnia poznam płeć Bąbelka [emoji1] choć moje przeczucia od dawna celują w syna [emoji39]

Kobietki czy Was też pobolewa brzuch po wysilku? Posprzątałam mieszkanie i zaczął mnie kłuc brzuszek.
Mnie dzisiaj od rana kluje i boli. Ale w sobotę chodziłam sporo po lesie, wczoraj też kilku km spacer...Dziś juz też odkurzalam, prasowalam, gotowałam ;-) Myślę, że to zupełnie normalne i niegroźne. Ale zrobienie dnia lenia (u mnie może z 2-3godziny się uda, ale zawsze coś) nie zaszkodzi ;-)

Też bardzo liczę na to, że tego dnia poznam płeć Bąbelka [emoji1] choć moje przeczucia od dawna celują w syna [emoji39]

Udało się dodzwonić. Tam są 3 wizyty, ta trzecia właśnie koło 20 tc. Na pierwszej też jest usg, ale to raczej za wcześnie na płeć.

Ja chciałabym drugą córkę. <3

reklama
Udało się dodzwonić. Tam są 3 wizyty, ta trzecia właśnie koło 20 tc. Na pierwszej też jest usg, ale to raczej za wcześnie na płeć.

Ja chciałabym drugą córkę. <3
Myślałam, że 2 razy.. te pierwsze badania i później połówkowe.. no ale w sumie skąd mam wiedzieć takie rzeczy skoro to moja pierwsza ciąża [emoji39]

Mi też marzy się córeczka, ale nie wierzę, że tak właśnie będzie [emoji39]

Do góry