reklama
Ja-ga
Fanka BB :)
Byle do kolejnego dnia, potem kolejnego i aż do 12tyg. Musi być lepiej.Też mam dzisiaj kryzys, głowa mnie boli. Przespałem pół dnia i jest jeszcze gorzej. Dobrze że dzisiaj wolne, bo nie dałabym rady w pracy.
Nie używałam, ale słyszałam, że pomaga, na pewno pomoże rozluźnić mięśnie a to zawsze cośMamy które już rodziły: czy używałyscie TENS?
Ja chyba sobie to teraz kupię. U mnie w żadnym szpitalu nie ma ZZO, a od gazu rozweselającego chciało mi się wymiotować.
Może coś da na ból
Jak nie będziesz jadła, to będzie jeszcze gorzej, może spróbuj malutkie porcje i coś delikatnego, a na mdłości imbir lub cytryna, może banan z rana, albo ciasteczko, żeby nie wstawać z pustym żołądkiem, jeśli będzie Ci się długo utrzymywać to skonsultuj to z lekarzem, czasem coś przypisują , żeby nie doszło do odwodnienia itpJa-ga łączę się w "bólu" ja dzisiaj już nie wyrabiam nie mam siły na nic... Nic nie mogę jeść bo wszytko zwracam doszło do tego że zaczynam się bać jeść co kolwiek...
Ja miałam, dla mnie strata pieniędzy, kompletnie nie pomaga, potem dostałam zzo i w końcu ulgaMamy które już rodziły: czy używałyscie TENS?
Ja chyba sobie to teraz kupię. U mnie w żadnym szpitalu nie ma ZZO, a od gazu rozweselającego chciało mi się wymiotować.
Może coś da na ból
Monafkinia
Jakby było u mnie zzo w standardzie, to nie szukałabym czegokolwiek, nawet takiego żelastwa, żeby choć trochę ulżyło. Zazdroszczę możliwości zzoJa miałam, dla mnie strata pieniędzy, kompletnie nie pomaga, potem dostałam zzo i w końcu ulga
Kaamilaaa
Teraz juz sie tak nie dam potraktować, wtedy babka widocznie widzac młoda, sama i przerazona dziewczyne postanowila sie wyżyć...no bo co jej zrobi czy odpowie wystraszona 17latka... teraz już mam wieksze pojęcie jakie mam prawa itd wiec bede stawiac na swoim od samego początku[emoji6]@Kaamilaaa , bidulo na jakich Ty debili za przeproszeniem trafiłaś. Współczuję Ci bardzo. Tacy ludzie nie powinni z innymi pracować :-\ Teraz na pewno będzie lepiej. Już wiesz co przeszlas i na pewno jestes bogatsza w doświadczenia jak walczyć o swoje.
Ale mam dziś dzień...już 2razy po 1,5-2 godz leżałam plackiem przysypiajac. Totalnie zemdlona i bez sił :-\ Buu. Nawet czytać nie mogę. Leżą moje kochane książki na półce, a ja chlip chlip sił nie mam.
Wiesz wtedy nie mialam nawet 18lat wiec niektórzy stwierdzili widocznie ze moga mowic do mnie co chcą...Ja miałam swojego lekarza i mimo, że go nie było, to dzwonił do położnych albo one dzwoniły do niego z informacjami na bieżąco, bo rodziłam 16godzin w sumie
Przy drugim synu tez go nie było, ale szybko poszło, wiec nie dzwonili do niego, ale i tak jest inne traktowanie, "bo ta pacjentka to od tego lekarza"
Masakra, aż nie mogę uwierzyć, że coś takiego jest możliwe, cieszę się, że moje trzy porody były w miarę spokojne
Co to za jakieś dziwne pomysły, każdej pacjentce należy się opieką na poziomie, nie jesteśmy w UK czy Irlandii, gdzie przed 12 tyg ciąży nie ratują zresztą i tam zrobią ci usg i powiedzą czy masz szansę czy nie, co prawda leków nie podadzą i odesla do domu z zaleceniem odpoczynku, ale przynajmniej kulturalnie traktują każdego
Współczuję i łączę się w bólu, od kilku dni codziennie koszmarne mdłości cały dzień, osłabiona, jazda samochodem jest koszmarem... Jedyne co ratuje przed wymiotami to cola i porządny mięsny posiłek, strasznie mi się mięsa chce, wędliny, kiełbasy, parówki, cokolwiek byle mięsne, w ostateczności twarożek lub ser biały... Chyba białka mi brakuje
Nagrać telefonem i do TVN, przecież to jest przede wszystkim niezgodne z prawem, nie wspominając o bezczelnosci
Gdzie to taki szpital?
Mam wrażenie , że mój szpital to jakiś dziwny pozytywnie, bo kulturalne położne, lekarze, pielęgniarki.
Nie ma co porównywać. Córkę rodziłam w irl i tam to już w ogóle niebo, a ziemia, położna cały czas jest przy pacjentce, pyta kiedy może Cię zbadać i czy w ogóle wyrażasz zgodę na badanie, przykrywasz się na IP kocyki a nie leżysz pół naga, zaraz po porodzie zmieniali mi 3 razy pościel na porodowce, żebym we krwi nie leżała, dostałam posiłek na sali porodowej, byłam w szoku, bardzo pozytywnym.
No i na drugi dzień wyszłam do domu, a mogłabym tego samego dnia po 6 godzinach od porodu gdybym mieszkała bliżej szpitala, wspomnienia rewelacyjne
Oby teraz wspomnienia były lepsze
@Paulina90 cudowne zdjęcie, cieszę się, że maluchy takie duże i pięknie rosną, podwójne szczęście
Laski taka ładna pogoda, cieplutko a ja leżę pod kołdrą bo mi zimno (tak mam zawsze w ciąży, że mi zimno) a do tego mdłości co chwilę.. .. Bleeee
Mój cudowny mąż zabrał dzieciaki na spacer na rowery wiec mogę przynajmniej spokojnie poleżeć i odpoczywać, bo przy trójce to ciężko, zwłaszcza w tygodniu, szkoła, przedszkole, zajęcia dodatkowe, zadania domowe i tak w kółko, a do tego obiad, sprzątanie, zakupy, pranie, prasowanie.... Czasami to już nie ogarniam, bo słaba i zmęczona ciągle jestem... Byle do 12 tygodnia, powinno być lepiej także tak do końca listopada i może się poprawi oby hehehe
A nie wiem czy powinnam pisac co za szpital..no ale ok, moze ktoras mama zamierza tam rodzic i przez moj opis bedzie miala szanse zmienic decyzje..szpital na dolnym slasku, Polanica Zdroj (szpitala w Kłodzku tez nie polecam, stamtąd mnie odeslali, po opiniach kolezanek wiem ze tam jeszcze gorzej )
Wow zawsze mnie to zadziwia jak rozni sie opieka podczas porodu i po u nas w pl a za granicą...nawet nie ma co porównywać... właśnie sobie przypomnialam jak chodzi o zmiane pościeli w szpitalu to ja dostałam i mialam sama sobie zmienić dzien po porodzie..cale szczescie ze czulam sie bardzo dobrze to sobie poradzilam sama...
A o jedzeniu to nawet nie bede sie wypowiadać.
Ja dzis tak samo, rano posprzatalam tylko pokoj mlodego - poprzestawialam meble, ogarnelam zabawki ktore juz do wyrzucenia itd... potem rozbolala mnie glowa i juz nic nie robie...do tego dzis mam okropne mdłości, co bym nie zjadła to laduje w wc...Też mam dzisiaj kryzys, głowa mnie boli. Przespałem pół dnia i jest jeszcze gorzej. Dobrze że dzisiaj wolne, bo nie dałabym rady w pracy.
Konwalia90
Dziewczyny zaczełam plamić ( na brązowo....
Konwalia90
Dopóki bralam luteine dopochwowo bylo ok a dzisiaj zaczełam brać duphaston....myslicie ze to moze byc od zmiany lekow? Wizyte u lekarza mam dopiero w czwartek
reklama
Lu_cy
A nie masz już luteiny? Może bierz 3x2 duphaston. Dopóki plamienie jest brązowe to się nie martw, ja też plamieDziewczyny zaczełam plamić ( na brązowo....