reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziś w uwadze na tvnie było o kobiecie która zmarła po porodzie oraz jej dziecku które też martwe się urodziło :o rodziła w tym szpitalu w którym ja pierwszego syna :o matko! Teraz już chyba nie zdecyduje się na poród tam....
Straszne... ja akurat nie mam za bardzo wyboru bo w Toruniu jest jedna porodówka.. dowiadywałam się, że całkiem tam przyzwoicie - osobne sale, prysznice, piłki i gaz do dyspozycji, poza tym możliwość rodzenia w wannie.. ale jak to będzie w rzeczywistości to okaże sie w czerwcu [emoji32]

reklama
Ja mam trzy możliwości: poród w domu (Hahahah, już widzę jak się ledwo mieszczę w mojej wannie a koty zaglądają przez drzwi :D)
Druga opcja to poród w przyszpitalnym domu porodowym, czyli oddziale gdzie są tylko położne i doule (muszę rozważyć tę opcję)
No i normalny oddział położniczy oczywiście. Myślę, że to będzie zależało od tego jak będzie się rozwijać ciąża i moje zdrowie, ale nie lubię zbytniej medykalizacji porodu, więc wolałbym uniknąć.

Hejka melduję po USG ciąża starsza o 3dni, czyli mam 8tydzien i 3dni. Serce bije 176 uderzeń na minutę. Jest jedno ale mam torbiel niewielką ale w pochwie zaraz za cewką, trzeba obserwować ale nie zagraża ciąży bo jak powiedział lekarz jest na zewnątrz. I tyle 9 listopada mam przyjść z badaniami zrobionymi.
Piekna fasolka[emoji7][emoji7]

Witam dzisiaj... Ja normalnie chora jak cholera dzisiaj na szczęście idę do lekarza.. Cycki bolą ale mdłości chyba trochę opuszczają... Więc może zacznę jeść .

Dzień dobry. Po wczorajszym turnee mam ochpte dzisiaj lezec i nic nie robic. Wizytuje ktos dzisiaj?
Wczoraj siadlam zaczelam spisywac nicki do tabelki. Ogrom trochę mnie przerazil. Ile jest nicko ktore napisaly tylko raz i od dawna nic ale codziennie podczytują masakra. Po poludniu siade znowu na kompie to zaczne dalej ogarniac.
Wlasnie pije kawusie i zastanawiam sie jak to zrobic zeby nic nie robic[emoji23]

reklama
Dzień dobry. Po wczorajszym turnee mam ochpte dzisiaj lezec i nic nie robic. Wizytuje ktos dzisiaj?
Wczoraj siadlam zaczelam spisywac nicki do tabelki. Ogrom trochę mnie przerazil. Ile jest nicko ktore napisaly tylko raz i od dawna nic ale codziennie podczytują masakra. Po poludniu siade znowu na kompie to zaczne dalej ogarniac.
Wlasnie pije kawusie i zastanawiam sie jak to zrobic zeby nic nie robic[emoji23]
Ja wczoraj również tak się umęczyłam, że koło 21 oczy same mi się zamykały. Dziś też chciałabym nic nie robić, ale czekają mnie zakupy, ugotowanie obiadu, jakieś pranie a później do teściów. Niby mam wolne, bo L4 a coś nie czuję, że odpoczywam ... :p

Do góry