reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziś w uwadze na tvnie było o kobiecie która zmarła po porodzie oraz jej dziecku które też martwe się urodziło :o rodziła w tym szpitalu w którym ja pierwszego syna :o matko! Teraz już chyba nie zdecyduje się na poród tam....
Straszne... ja akurat nie mam za bardzo wyboru bo w Toruniu jest jedna porodówka.. dowiadywałam się, że całkiem tam przyzwoicie - osobne sale, prysznice, piłki i gaz do dyspozycji, poza tym możliwość rodzenia w wannie.. ale jak to będzie w rzeczywistości to okaże sie w czerwcu [emoji32]

reklama
Ja mam trzy możliwości: poród w domu (Hahahah, już widzę jak się ledwo mieszczę w mojej wannie a koty zaglądają przez drzwi :D)
Druga opcja to poród w przyszpitalnym domu porodowym, czyli oddziale gdzie są tylko położne i doule (muszę rozważyć tę opcję)
No i normalny oddział położniczy oczywiście. Myślę, że to będzie zależało od tego jak będzie się rozwijać ciąża i moje zdrowie, ale nie lubię zbytniej medykalizacji porodu, więc wolałbym uniknąć.

Hejka melduję po USG ciąża starsza o 3dni, czyli mam 8tydzien i 3dni. Serce bije 176 uderzeń na minutę. Jest jedno ale mam torbiel niewielką ale w pochwie zaraz za cewką, trzeba obserwować ale nie zagraża ciąży bo jak powiedział lekarz jest na zewnątrz. I tyle 9 listopada mam przyjść z badaniami zrobionymi.
Piekna fasolka[emoji7][emoji7]

Witam dzisiaj... Ja normalnie chora jak cholera dzisiaj na szczęście idę do lekarza.. Cycki bolą ale mdłości chyba trochę opuszczają... Więc może zacznę jeść .

Dzień dobry. Po wczorajszym turnee mam ochpte dzisiaj lezec i nic nie robic. Wizytuje ktos dzisiaj?
Wczoraj siadlam zaczelam spisywac nicki do tabelki. Ogrom trochę mnie przerazil. Ile jest nicko ktore napisaly tylko raz i od dawna nic ale codziennie podczytują masakra. Po poludniu siade znowu na kompie to zaczne dalej ogarniac.
Wlasnie pije kawusie i zastanawiam sie jak to zrobic zeby nic nie robic[emoji23]

reklama
Dzień dobry. Po wczorajszym turnee mam ochpte dzisiaj lezec i nic nie robic. Wizytuje ktos dzisiaj?
Wczoraj siadlam zaczelam spisywac nicki do tabelki. Ogrom trochę mnie przerazil. Ile jest nicko ktore napisaly tylko raz i od dawna nic ale codziennie podczytują masakra. Po poludniu siade znowu na kompie to zaczne dalej ogarniac.
Wlasnie pije kawusie i zastanawiam sie jak to zrobic zeby nic nie robic[emoji23]
Ja wczoraj również tak się umęczyłam, że koło 21 oczy same mi się zamykały. Dziś też chciałabym nic nie robić, ale czekają mnie zakupy, ugotowanie obiadu, jakieś pranie a później do teściów. Niby mam wolne, bo L4 a coś nie czuję, że odpoczywam ... :p

Do góry