reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Słuchajcie dzisiaj idę na USG o 16.00. Chciałam wam tylko napisać że na wczorajszej wizycie dostałam ochrzan że przychodzę w 8 tygodniu na pierwszą wizytę, że to późno i w ogóle. Ale mi bardzo zależało na tej lekarce i termin był długi. Także widzicie lepiej iść jednak wcześniej. Ja wiadomo zielona bo to moja pierwsza ciąża.
Dam wam znać co widać na USG :) później.
Yyy... pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... przeciez najlepszy czas na wizytę to wlasnie 6-8tydzień [emoji6] co lekarz to zawsze mowia ze nie ma co wczesniej przychodzic [emoji6] jesli wszystko jest ok to po co sie spieszyć ?

reklama
Yyy... pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... przeciez najlepszy czas na wizytę to wlasnie 6-8tydzień [emoji6] co lekarz to zawsze mowia ze nie ma co wczesniej przychodzic [emoji6] jesli wszystko jest ok to po co sie spieszyć ?

No dokładnie tak powiedziałam że nic się nie działo wiem że jestem zdrowa, nie mam chorób tarczycy itd. a mimo wszystko trochę mnie ochrzanila, ale myślę że to dlatego że w medicover że do wybranej osoby trochę się czeka i trzeba się nakombinowac z wizytą i no i USG nie robi w gabinecie w przypadku ciąży bo jest słaby aparat tylko osobno trzeba się umawiać. No nic zobaczymy dzisiaj co będzie na tym USG.

Słuchajcie dzisiaj idę na USG o 16.00. Chciałam wam tylko napisać że na wczorajszej wizycie dostałam ochrzan że przychodzę w 8 tygodniu na pierwszą wizytę, że to późno i w ogóle. Ale mi bardzo zależało na tej lekarce i termin był długi. Także widzicie lepiej iść jednak wcześniej. Ja wiadomo zielona bo to moja pierwsza ciąża.
Trochę niemiły ten lekarz. W drugiej ciąży celowo umowilam się w połowie 8tyg żeby było już na 100%serduszko. Lekarz powiedział mi, że bardzo dobrze że przychodzę w takim tyg, bo wszystko jest już jasne, nie ma nerwów, że ciąża młodsza, że nie widać jeszcze serca itd Także różne są jak widać opinie ;-)

Ja właśnie przegladam gazetkę lidla i zakochalam sie w jednych body [emoji7] te z krowkami [emoji7] mam nadzieję ze w poniedziałek jakieś jeszcze u nas będą i uda mi sie dostac [emoji4]
Ooo i komplet pościeli i komplet podusia z kołderką [emoji7]
Te body były w sprzedaży już 2 lata temu, miałam do córki :)

Dziewczyny nie wiem jak to zrobilam ale wstalam o 6.24 posprzatalam mieszkanie zrobilam pranie i wywiesilam, w miedzy czasie upieklam szaelotke i obralam warzywa na salatke jarzynowa, polecialam z malą na zakupy i szybki plac zabaw. Wrociłysmy 20 min temu. Nakarmiłam mała i chyba zaraz padnie na drzemke a ja chyba padne obok niej.
Energia cię rozpiera [emoji23] to teraz wypoczywaj [emoji6]

Mi z kolei wyznaczając termin asystentka lekarza powiedziała że spokojnie, bo wizyta w 8 tygodniu jest wystarczająca bo znacznie więcej można powiedzieć z USG. Jak widać każdy lekarz mówi inaczej, w moim wypadku to tez pierwsza ciąża i też się martwię, ale obiecałam sobie spokojnie czekać...

Dziewczyny nie wiem jak to zrobilam ale wstalam o 6.24 posprzatalam mieszkanie zrobilam pranie i wywiesilam, w miedzy czasie upieklam szaelotke i obralam warzywa na salatke jarzynowa, polecialam z malą na zakupy i szybki plac zabaw. Wrociłysmy 20 min temu. Nakarmiłam mała i chyba zaraz padnie na drzemke a ja chyba padne obok niej.
U mnie sałatka jarzynowa juz gotowa :)

reklama
Do góry