reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam was ja piję herbatkę staram się kawy nie pić w ciąży , na śniadanie jajko na miękko a wstałam bez mdłości ale już czuję że się zaczynają a muszę iść do apteki;/

reklama
Za mną chodzą lody... I to nie takie fit jogurtowe czy inne wynalazki, tylko z polewa czekoladowa [emoji2]
Jeżeli w sobote gim powie, że wszystko jest ok to zrobię sobie dzień dziecka [emoji7]
Ale mi narobilas ochoty! :D
Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko w porządku są 2 piękne dzieciaczki ❤️❤️ Jeden mierzy 1,92cm a drugi 2,12cm, sa to bliźniaki jednojajowe :) czyli ciąża wysokiego ryzyka, ale jestem dobrej myśli :)
Niesamowite i cudowne! :)

Dzien dobry. Ja dzisiaj o 10 mam wizytę. Nie moge sie juz doczekać [emoji4]
Powodzenia! Daj znać :)
Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja też już na nogach.
Córka przyszła do mnie do łóżka o 5 (mąż był na nocce) i już nie chciała spać. Włączyłam jej bajki i oglądała, a na drzemałam [emoji23]

Teraz szykujemy się do przedszkola i ja do pracy.

Cieszę się jak dziecko bo dzisiaj ostatni dzień. Urlop do poniedziałku, a od wtorku L4 [emoji16]
Oj zazdroszczę zwolnienia! Miłego dnia :)
Hej [emoji6] A ja się witam z przeziębieniem. Wczoraj mnie obwiało i boli mnie gardło poty mnie zalewają [emoji26] poradzicie cos?
Imbir, goździki i miód :)

Ja dzisiaj idę cytologię zrobić. Pogoda ładna ale strasznie zimno! Będzie skrobanie auta :p

Zazdroszczę Wam tej kawy...odrzuca mnie ma kilometr od niej. A dawniej kawka ok 10-11 to był mój rytuał.
Zawiozłam syna do przedszkola i pojechałam do lidla na zakupy. Spodnie ciążowe niestety z wąskimi nogawkami (nie lubię takiego kroju), więc darowałam sobie, tym bardziej, że mam już 2pary. Za to kupiłam bluzkę z długim rękawem i...kocyk dla Malucha. Nie mogłam się oprzeć, taki milusi był w dotyku i za 2,5zl na wyprzedaży ;-)
Teraz piję herbatę i zbieram siły na prasowanie :-)
Miłego dnia :-)

@ilonaz na ból gardła już kilka razy (więc przepraszam, że się powtarzam) polecalam płukankę z wody utlenionej. Ból gardła przegoniłam w 2dni ;-) Oprócz tego wit c (ale nie tabletki, tylko czysta w proszku). Mi to bardzo pomaga ma przeziębienia. Poza tym rumianek, czystek do picia i odpoczynek :-) Zdrowiej szybko :-)

@ilonaz na ból gardła już kilka razy (więc przepraszam, że się powtarzam) polecalam płukankę z wody utlenionej. Ból gardła przegoniłam w 2dni ;-) Oprócz tego wit c (ale nie tabletki, tylko czysta w proszku). Mi to bardzo pomaga ma przeziębienia. Poza tym rumianek, czystek do picia i odpoczynek :-) Zdrowiej szybko :-)
O dziękuję bardzo. Ale na samą myśl o płukanie gardła wodą utlenioną mnie rwie [emoji26][emoji26] zaraz wsunę kanapkę z czosnkiem jeszcze :)

O dziękuję bardzo. Ale na samą myśl o płukanie gardła wodą utlenioną mnie rwie [emoji26][emoji26] zaraz wsunę kanapkę z czosnkiem jeszcze :)
Mieszasz ze zwykłą wodą (poszukaj jakis proporcji na necie, ja robię na oko). Mnie też cofalo na samą myśl, ale zmusilam się i ból minął ;-)
A jak możesz (w sensie nie odrzuca Cię od czosnku) to super, też samo zdrowie :-)

Jaką pijecie kawę? Ja już jakiś czas temu odpuściłam sobie kawę w ogóle, a generalnie oboje ją uwielbiamy, zarówno pić jak i parzyć [emoji6]
Ja pije jedna dziennie z ekspresu, z mlekiem [emoji6]
Hej :)
@Paulina90 gratuluję, na pewno bedzie wszystko w porządku :) moja znajoma 4 lata temu urodziła zdrowe trojaczki :)

Odwiozłam do pracy mojego M i szykuje sie na przeglad auta a za oknem buro i ponuro. Dziś Halloween i czeka mnie maraton z dzieciakami po osiedlach, oby nie padało.
Trojaczki [emoji7]
A u nas dziś tak fajnie słonecznie [emoji7][emoji7]
Hej Dziewczyny! Witam się znad porannej kawy, ale ze średnim humorem.. od wczoraj nie czuję się najlepiej, serce bije jakby miało z piersi wyskoczyć, trochę mi niedobrze i wczoraj wieczorny maraton "płaczu bez powodu" sobie urządziłam. Dzisiaj po otworzeniu lodówki i zapachu ogórkowej (która wczoraj zjadłam ze smakiem) apetyt również gdzieś uciekł.

No dobra, ale koniec marudzenia, ostatni dzień w pracy w tym tygodniu a później długi weekend! :)
Milego dnia!
Znam ten placz bez powodu [emoji23] mowie wczoraj tz zebysmy poszli na zakupy bo mi sie chce krokietow, i jak mowilam o tych krokietach to sie rozplakalam [emoji23][emoji23]
Zazdroszczę Wam tej kawy...odrzuca mnie ma kilometr od niej. A dawniej kawka ok 10-11 to był mój rytuał.
Zawiozłam syna do przedszkola i pojechałam do lidla na zakupy. Spodnie ciążowe niestety z wąskimi nogawkami (nie lubię takiego kroju), więc darowałam sobie, tym bardziej, że mam już 2pary. Za to kupiłam bluzkę z długim rękawem i...kocyk dla Malucha. Nie mogłam się oprzeć, taki milusi był w dotyku i za 2,5zl na wyprzedaży ;-)
Teraz piję herbatę i zbieram siły na prasowanie :-)
Miłego dnia :-)
Pokaz kocyk [emoji7]
1540974129808.jpg

Załączniki

• 1540974129808.jpg
    1540974129808.jpg
    247 KB · Wyświetleń: 220
@Kaamilaaa , proszę o to kocyk :-)
Kupiłam już nawet pajacyk, który może posłużyć do poinformowania dzieciaków, że będą mieć rodzeństwo...gorzej jak mnie intuicja myli i będzie jednak chłopak :-D

Załączniki

• 20181031_092845.jpg
    20181031_092845.jpg
    931,1 KB · Wyświetleń: 82
  • 20181031_092928.jpg
    20181031_092928.jpg
    612,8 KB · Wyświetleń: 74
@Kaamilaaa , proszę o to kocyk :-)
Kupiłam już nawet pajacyk, który może posłużyć do poinformowania dzieciaków, że będą mieć rodzeństwo...gorzej jak mnie intuicja myli i będzie jednak chłopak :-D
I co kocyk za 2,5 ? No to interes zycia [emoji16] fajniutki [emoji7]
Ja sie ciesze ze u mnie na osiedlu nie ma zadnych sklepow gdzie moglabym ogladac te wszystkie malutkie ciuchy [emoji7] juz mam za duzo [emoji23]
W przyszlym tygodniu bede w miescie to na bank zalicze kilka sklepów [emoji23]

reklama
Hej Dziewczyny! Witam się znad porannej kawy, ale ze średnim humorem.. od wczoraj nie czuję się najlepiej, serce bije jakby miało z piersi wyskoczyć, trochę mi niedobrze i wczoraj wieczorny maraton "płaczu bez powodu" sobie urządziłam. Dzisiaj po otworzeniu lodówki i zapachu ogórkowej (która wczoraj zjadłam ze smakiem) apetyt również gdzieś uciekł.

No dobra, ale koniec marudzenia, ostatni dzień w pracy w tym tygodniu a później długi weekend! :)
Milego dnia!
mi tez tak czesto serce bije szybciej....pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak mialam

Do góry