reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dokladnie tak...i tak musisz myśleć. Moja bratowa miala różnice dwóch tygodni.jakis lekarz chcial jakies badania robic. A oni stwierdzili że jest napewno wszystko ok i urodził się zdrowy chłopak wmarcu tego roku.
.
Mi podpowiedział żeby betę zrobić bo doktorka na poprzednich usg stwierdzala że jest dobrze. Zrobię ja jutro i w piatek

reklama
Dziś jest tak cieplo, aż dziwnie. A ja się martwiłam, że nie mam czasu kupić cieplejszego płaszcza na wszystkich świętych. Jeszcze się to odwlecze ;) Kurczę mam tak, że jak wpadnę do sklepu, to sobie nic nie mogę kupić, a dzieciakowi nie mam problemu wziąć piedziesiatej bluzeczki, czy dwudziestej czapki, albo dziesiątek pary butów :D mówię o mojej 2latce. Zawsze wszystko na dzieci jest takie śliczne Co to będzie jak się zacznie brać te malusie ubranka :) już nie mogę się doczekać. Ale nie kupię nic, póki nie poznam płci :)

Staram się myśleć pozytywnie ale to zdanie lekarza : powtórzymy usg w następny czwartek chyba że matka natura wcześniej zaingeruje '' zabrzmiało jak wyrok
Gdyby moja mama lekarzy sluchala to bym mlodszego brata nie miala.... :)
Wmawiali jej obumarla ciaze a potem uposledzone dziecko. A mama powiedziala ordynatorowi “jeszcze wam takie dziecko urodze ze was wszystkich szlag trafi“. I urodzila. Teraz jest zdrowym jak kon 26 latkiem.

Według om 7 a według usg 6
Zobaczysz że na następnmn USG się uspokoisz, ja poszłam na 1 USG za szybko i też do następnego myślałam, że jajko zniose. Bo było widać tylko pęcherzyk, ciąża o 6 dni młodsza niż wg om i już strach , że się nie uda, a dwa tygodnie później maluszek już 7,5 mm

No oni z reguły sie nie zastanawiają. Pamietam jak w pierwszej ciazy ,jakis mądry wymyślił ze nie widzi kosci nosowej mojego dziecka, wysłał mnie od razu na patologie ciąży. A jak poszłam tam totalnie załamana to lekarka się śmiała z niego .
Ja w grudniu jak byłam w szpitalu to przyszła dziewczyna na zabieg bo niby poronienie zatrzymane miała , po czym lekarz zrobił jej usg i pokazał bijące serduszko

Co do zamknietego watku juz tu kiedys pisalysmy ze mozna taki zrobic po 1 prenatalnych wtedy juz malo kto dolącza. Do zamknietego zostana dopisane te ktore sie udzielaja i pisza bo nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ile tu jest dziewczyn ktore sie tylko przywitaly i koniec. Albo napisaly przywitanie 1,5msc cisza i drugi post zeby wybaczyc ze malo bywa, no jak mamy takiego kogos poznac?? Pozwalac by nas podczytywal i ogl zdjecia??? Atakich osob jest od gromaaaa. Dlatego mysle ze. Musze wygospodarowac jedno popoludnie spisac wszystkie nicki zobaczyc ktore sa i dziela soe z nami troskami i szczesciem zrobic tabelke a pozniej watek zamkniety. Ogarne to jeszcze dziewczyny w tym. Tyg. Jestescie za tym?? Oczywicie zamkniety ciut pozniej. Najpierw nicki i tabelka a troche nas jest.
Też nie widzę potrzeby przenoszenia się na fb, ta aplikacja działa naprawdę fajnie.
@Ces - co do Twojego pomysłu w kwestii uporządkowania wątku - jestem jak najbardziej ZA. Nie wiem tylko czy jest aż tak potrzebne zamykanie go. Powiem szczerze, że sama chętnie wejdę na Mamy październikowe 2018 np zeby zobaczyć co się dzieje w "gorącym miesiącu".. może podłapać pewne rady czy wskazówki z porodówki ;) ...ale oczywiście nie do mnie decyzja należy w kwestii zamykania wątku. ;)

Zobaczysz że na następnmn USG się uspokoisz, ja poszłam na 1 USG za szybko i też do następnego myślałam, że jajko zniose. Bo było widać tylko pęcherzyk, ciąża o 6 dni młodsza niż wg om i już strach , że się nie uda, a dwa tygodnie później maluszek już 7,5 mm
Mój wczoraj miał 3 mm także wydaje mi się że jest dobrze skoro w środę było tylko ciazko zolte

A tak w ogóle to cześć Mamusie! Wczoraj mialam strasznie zabiegany dzień dlatego mnie tu nie było. Cieszę się z wszystkich dobrych wieści! :)

Idę do sąsiadki zmierzyć cukier na czczo.. trzymajcie kciuki żeby nie było ponad 100 jak na ostatnich wynikach...

reklama
Gdyby moja mama lekarzy sluchala to bym mlodszego brata nie miala.... :)
Wmawiali jej obumarla ciaze a potem uposledzone dziecko. A mama powiedziala ordynatorowi “jeszcze wam takie dziecko urodze ze was wszystkich szlag trafi“. I urodzila. Teraz jest zdrowym jak kon 26 latkiem.
Mojej mamie w ciąży ze mną proponowali aborcję bo plod uszkodzony , w najlepszym przypadku miałam mieć Downa . Mama się uparła że urodzi i jestem :)

Do góry