reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A przypomniało mi się, że pracowała ze mną dziewczyna. Byla akurat w ciąży jakos 4 miesiac. I chyba miała usg prenatalne, ale nie mogła poznać płci bo lekarz nic nie widział bo ma za "grube powłoki brzuszne". No miala spory brzuch, myślałam że ona juz odchodzi do porodu, i bylam w szoku jak powiedziala ze to 4m dopiero. Ale wtedy się nie znałam, nie byłam doświadczona w tych tematach :D
I tak się zastanawiam jak to będzie, bo sama teraz miałam brzuszek przed zajściem, nie jakiś opasły, ale opietych raczej ciuchów nie nosiłam.
Czy fałdki na brzuszku mogą przeszkodzić w usg prenatalnym?
Jak dla mnie taki tekst od lekarza jest nie do przyjecia. Dobry lekarz zbada dokladnie i grubość brzuszka nie bedzie dla niego problemem.
Witajcie dziewczyny. Ja dziś rozpoczęłam dzień od wymiotów, zanim zdążyłam cokolwiek zjeść... Szczerze jestem w szoku że dalej mnie trzyma bo to już 9+3... W poprzedniej ciąży w tym czasie czułam się o niebo lepiej, a teraz od piątego tygodnia już się męczę.
Asiakk trzymam kciuki za ciebie kochana, będzie dobrze! W końcu różnica to tylko tydzień, fasolka nadrobi! :)
Co do wątku zamkniętego to jeszcze za wcześnie bo sporo dziewczyn dopiero dołączy, a na fb przecież są grupy dla mamuś czerwcowych, ba! Nawet jedna sama założyłam :) ogólnie jestem tu i tu :)
Biedna ty z tymi wymiotami [emoji20] mam nadzieje ze niedlugo ci przejdzie [emoji8]

reklama
Też nie widzę potrzeby przenoszenia się na fb, ta aplikacja działa naprawdę fajnie.
@Ces - co do Twojego pomysłu w kwestii uporządkowania wątku - jestem jak najbardziej ZA. Nie wiem tylko czy jest aż tak potrzebne zamykanie go. Powiem szczerze, że sama chętnie wejdę na Mamy październikowe 2018 np zeby zobaczyć co się dzieje w "gorącym miesiącu".. może podłapać pewne rady czy wskazówki z porodówki ;) ...ale oczywiście nie do mnie decyzja należy w kwestii zamykania wątku. ;)
Ale bedziemy na zamknietym wszystkie. Przed zamknieciem lista bedzie zaktualizowana wczesniej powiadomienia do kazdej wysle zeby mialy czas odezwac sie[emoji4]Nie zrobimy tego z dnia na dzien. A tobie nie grozi raczej wykluczenie.
Chodzi o to ze pozniej poznajac sie blizej niejedna bedzie chciala podzielic sie zdj, jeszcze inne osobistymi problemami i z czasem poznajac sie blizej nie potrzebne sa osoby ktore nawet nie napisza czesc a czytaja nas codziennie.

A przypomniało mi się, że pracowała ze mną dziewczyna. Byla akurat w ciąży jakos 4 miesiac. I chyba miała usg prenatalne, ale nie mogła poznać płci bo lekarz nic nie widział bo ma za "grube powłoki brzuszne". No miala spory brzuch, myślałam że ona juz odchodzi do porodu, i bylam w szoku jak powiedziala ze to 4m dopiero. Ale wtedy się nie znałam, nie byłam doświadczona w tych tematach :D
I tak się zastanawiam jak to będzie, bo sama teraz miałam brzuszek przed zajściem, nie jakiś opasły, ale opietych raczej ciuchów nie nosiłam.
Czy fałdki na brzuszku mogą przeszkodzić w usg prenatalnym?
Moja siostra tak miala. Po 1 ciazy ciut zostalo i niby nogi jak patyki a brzuszek spory zostal przy 2 ciazy mial problem przy prenatalnych z płcią. Poznala dopiero płeć w 35tc.

reklama
Ja tak źle wspominam krzywe cukrowe z poprzednich ciąż że teraz najchętniej bym nie poszła [emoji1]
Właśnie pobranie krwi to dla mnie pestka, ale ta krzywa ... [emoji37] dlatego dźgam się co dwa dni i sprawdzam glukometrem, żeby mieć szanse na ominięcie krzywej już teraz...bo jedną wiadomo i tak i tak musimy przeżyć[emoji85]

Do góry