reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Nie no cialko zawsze z jajnika wedruje do macicy :) u mnie poprostu owulacja byla pozno no i ciaza jest bardzooooo wczesna musze czekac na rozwoj wyarzen
Oj chyba cos ze stresu pomieszalas ;)
Cialko zolte jest w jajniku, powstaje po uwolnieniu komorki jajowej i dziala jak gruczol dokrewny - produkuje hormony podtrzymujace ciaze. Cialko zolte nigdzie nie wedruje ;) W cyklach nie zakonczonych zaplodnieniem zanika po ok 10 dniach od owulacji, a w cyklach ciazowych zostaje i produkuje hormony. Dlatego potwierdzili ciaze widzac to cialko. Wgryzac moze sie zarodek w sciane macicy i stad krwawienie. Ale to naprawde musialas miec pozno owulacje.
Mysl pozytywnie. Wiem, ze to trudne, ale zobaczysz, ze bedzie ok :*

Cialko zolte jest w jajniku, powstaje po uwolnieniu komorki jajowej i dziala jak gruczol dokrewny - produkuje hormony podtrzymujace ciaze. Cialko zolte nigdzie nie wedruje ;) W cyklach nie zakonczonych zaplodnieniem zanika po ok 10 dniach od owulacji, a w cyklach ciazowych zostaje i produkuje hormony. Dlatego potwierdzili ciaze widzac to cialko. Wgryzac moze sie zarodek w sciane macicy i stad krwawienie. Ale to naprawde musialas miec pozno owulacje.
No tez mowie, ze pewnie piszac w nerwach cos pomyle,dzieki za sprostowanie

Kurcze, nie mogę ogarnąć tych cytatów coś :D Pierwszy raz zapisałam się na jakiekolwiek forum i trochę słabo mi z tym idzie
Witaj [emoji4]i gratuluje.
Jeśli chodzi o cytaty z postów to tak- jeśli komuś konkretnie chcesz odpowiedzieć to pod wypowiedziami każdej z nas masz polubienie możesz polubić post lub z boku odpowiedź i wtedy odpowiadasz na konkretny post.
Jeśli chcesz napisac komuś konkretnemu wiadomość np hmmm mi... [emoji4] Przed każdym nickiem stawiasz @ np @Ces i wtedy mi w powiadomieniach wyskoczy że coś do mnie napisałaś.
Spokojnie wkoncu wszystko ogarniesz a jak nie będziesz czegoś wiedzieć pisz śmiało chętnie pomogę.

A jak jest na usg pęcherzyk ciążowy to zarodek jest przed tzw. Wgryzieniem w ścianę macicy czy już po? Jak myślisz, bo to mnie zastanawia

Zrobiłam w końcu tą betę.
Wlasnie odebrałam wynik i jest 22965,00. Rośnie ponad sto procent. Co 48 godzin rośnie ponad podwójnie. Czyli chyba okej, no nie?
Miałam nie jechać, ale chciałam wiedzieć na czym stoję. I kupiłam sobie w ten sposób trochę spokoju..
Przy takiej becie będzie już zarodek i serduszko?

Zarodek to na pewno :)

Znowu mi się krew z nosa dziś puściła :o któraś też tak ma? W pierwszej ciąży mi się takie rzeczy nie działy i trochę nie wiem przez co to :-|
Gdzieś czytałam, że zdarza się to u kobiet w ciąży poniewaz przepływ krwi się zwiększa. Śluzówka w nosie sie wysusza i czasem dochodzi do krwawień. Akurat mi nie zdarzyło się nic takiego, ale to chyba normalne. ;)

reklama
Witaj
emoji4.png
i gratuluje.
Jeśli chodzi o cytaty z postów to tak- jeśli komuś konkretnie chcesz odpowiedzieć to pod wypowiedziami każdej z nas masz polubienie możesz polubić post lub z boku odpowiedź i wtedy odpowiadasz na konkretny post.
Jeśli chcesz napisac komuś konkretnemu wiadomość np hmmm mi...
emoji4.png
Przed każdym nickiem stawiasz @ np @Ces i wtedy mi w powiadomieniach wyskoczy że coś do mnie napisałaś.
Spokojnie wkoncu wszystko ogarniesz a jak nie będziesz czegoś wiedzieć pisz śmiało chętnie pomogę.
Oo, dzięki wielkie :) Kurde dziewczyny, jestem dopiero na początku ciąży a czuję się jak słoń :o Nie mogę się powstrzymać od jedzenia, najchętniej cały dzień bym coś wyzerala z lodówki. Nawet nie chcę myśleć ile teraz ważę.. Mam już brzuch jak w 4 miesiacu :o też macie taki apetyt?

Do góry