reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ogólnie myśleli że to przez guza przysadki którego miałam ale wyniki to wykluczaly..do 6-7msc bylo super.. Nic mi nie było pracowałam studiowałam i nagle z dnia na dzień ostre wymioty trwające do końca i do takiego stopnia że przez pewien czas nie byłam świadoma, zero jedzenia jedynie woda i żywienie pozajelitowe przewodził mnie ze szpitala do szpitala wszczęcie chcieli ciąć od 7msc ale ja byłam uparta że odnoszę.. Obstawiali cholestaze ta przysadke lub nerki.. W szpitalach upierali się że to przysadka lub cholestaza a mój gin prowadzący (wtedy sam leżał w szpitalu niestety) po porodzie zrobił mi wszytsko badania i mówi że winne były nerki tym bardziej że mój tata podobnie przechodzi ataki kolki nerkowej.. Zobaczymy modlę się by teraz tego uniknąć
Jesoooo toś przeszła. Masakra. Trzymam kciuki aby ta ciąża była spokojna i bezproblemowa.

Czesc dziewczyny! :) ja niestety polowe dzisiejszej nocy spędziłam na IP :( po tych brązowych plamieniach zaczęła ze mnie lecieć żywa krew i to w większej ilości...zrobili mi usg i lekarz powiedział, ze musiał być jakiś malutki krwiaczek albo coś się odkleilo i ze może już nie wrócą te plamienia :) z dobrych wieści był zarodek i biło serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Ciąża według usg jest tydzien młodsza, zreszta według bety tez :) jestem dobrej mysli, lekarz mnie bardzo pozytywnie nastawił, chociaż obawy dalej mam bo brzuch dalej boli :(
Ej jest dobrze, nic się nie maRtw. Trzymam za Ciebie i fasolke kciuki.

To tak jak ja, również wole góry od morza :) my dziś jedziemy połazić po lesie :)
My dzisiaj obiad u tesciow a wczesniej odwiedzam znajoma w szpitalu jest chyba w 5 msc ciąży i miała zakładany pessar czy jakoś tak. I aż mnie skręca że mam tam iść ale obiecałam jej ze wpadnę. Ona jeszcze nie wie że jestem w ciąży. Leży na patologii ciąży i już sama nazwa oddziału mnie przeraża. Żałuję że obiecałam odwiedziny a z drugiej strony mąż za granicą ona sama no żal mi jej.

Jejku współczuję stresu przez krwawienie, ale na szczęście zobaczylas na usg upragniony zarodek i bicie serduszka [emoji7][emoji7] to jest najważniejsze. Dbaj o siebie. A kiedy następna wizyta i który to tc wg USG?

We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, według usg to 6 tydzien, a według OM- 7 tydzien :) na ból brzucha powiedział, ze mogę od czasu do czasu no-spe wziac, tylko nie wiem czy no-spa nie da większego krwawienia tak zawsze miałam przy okresie

Mi już przez myśl przeszło żeby zapisać się do innego gin żeby cis się dowiedzieć haha, ale staram się już nie myśleć o tym. Wiecie czy beta przy pustym pęcherzyku ciążowym rośnie czy nie?

We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, według usg to 6 tydzien, a według OM- 7 tydzien :) na ból brzucha powiedział, ze mogę od czasu do czasu no-spe wziac, tylko nie wiem czy no-spa nie da większego krwawienia tak zawsze miałam przy okresie

Tez mnie to zastanawia, ale podobno nospa znieczuli te skurcze macicy spowodowane rozciąganiem i właśnie powstrzymuje krwawienie. Tez miałam obawy ale jak mocniej boli to biore. Wychodzi na to ze leki inaczej działają na ciężarówki :D

Mi już przez myśl przeszło żeby zapisać się do innego gin żeby cis się dowiedzieć haha, ale staram się już nie myśleć o tym. Wiecie czy beta przy pustym pęcherzyku ciążowym rośnie czy nie?

Miałam ta sama obawę, a zarodek się pokazał z serduszkiem :) ciąża okazała się poprostu młodsza :) podobno beta rośnie również przy pustym

reklama
Do góry