reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Czesc dziewczyny! :) ja niestety polowe dzisiejszej nocy spędziłam na IP :( po tych brązowych plamieniach zaczęła ze mnie lecieć żywa krew i to w większej ilości...zrobili mi usg i lekarz powiedział, ze musiał być jakiś malutki krwiaczek albo coś się odkleilo i ze może już nie wrócą te plamienia :) z dobrych wieści był zarodek i biło serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Ciąża według usg jest tydzien młodsza, zreszta według bety tez :) jestem dobrej mysli, lekarz mnie bardzo pozytywnie nastawił, chociaż obawy dalej mam bo brzuch dalej boli :(
Współczuje stresu.. Ale chociaż wiesz ze wszystko jest dobrze i widzialas [emoji173]️[emoji3]
Który Tc?

reklama
Czesc dziewczyny! :) ja niestety polowe dzisiejszej nocy spędziłam na IP :( po tych brązowych plamieniach zaczęła ze mnie lecieć żywa krew i to w większej ilości...zrobili mi usg i lekarz powiedział, ze musiał być jakiś malutki krwiaczek albo coś się odkleilo i ze może już nie wrócą te plamienia :) z dobrych wieści był zarodek i biło serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Ciąża według usg jest tydzien młodsza, zreszta według bety tez :) jestem dobrej mysli, lekarz mnie bardzo pozytywnie nastawił, chociaż obawy dalej mam bo brzuch dalej boli :(
Współczuję nerwów [emoji45] ale super ze juz wszystko dobrze [emoji8][emoji8]

Ale mam dzis dziwny dzień, od rana mysle tylko o tym zeby wrocic do domu... normalnie doczekac sie nie moge..

Hej dziewczyny :) a ja nadal gdybam nad tym acardem. Niby wszystko ok ale pojawia mi się krew jak nos dmucham :( wiem ze on powoduje rozrzedzenie krwi ale czy to aby na pewno bezpieczne?

Hej dziewczyny :) a ja nadal gdybam nad tym acardem. Niby wszystko ok ale pojawia mi się krew jak nos dmucham :( wiem ze on powoduje rozrzedzenie krwi ale czy to aby na pewno bezpieczne?
Wedlug mnie skoro lekarz kazal brac to bezpieczne, duzo moich kolezanek po poronienach bralo przed ciaza i biora teraz w ciąży wiec raczej tylko pomaga [emoji6]

Wedlug mnie skoro lekarz kazal brac to bezpieczne, duzo moich kolezanek po poronienach bralo przed ciaza i biora teraz w ciąży wiec raczej tylko pomaga [emoji6]

Kamila z tego co się naczytałam do 2017 był zabroniony późniejsze badania pokazują jego korzyść. Może to tez moja Panika. Siostra półtora miesiąca temu tez poroniła. Najpierw była u lekarza jakoś 6tc serduszko biło i polecieli na wakacje a tam zaczęła plamić. Okazało się ze ciaza wczesniej obumarła i nosiła ja dobry tydzień zanim zaczęła plamić. Dodatkowo moje doświadczenia i nagle mam stresa i panikę... :(

Kamila z tego co się naczytałam do 2017 był zabroniony późniejsze badania pokazują jego korzyść. Może to tez moja Panika. Siostra półtora miesiąca temu tez poroniła. Najpierw była u lekarza jakoś 6tc serduszko biło i polecieli na wakacje a tam zaczęła plamić. Okazało się ze ciaza wczesniej obumarła i nosiła ja dobry tydzień zanim zaczęła plamić. Dodatkowo moje doświadczenia i nagle mam stresa i panikę... :(
Powiem ci ze co najmniej 6 moich koleżanek ktore sa w ciąży lub sie staraja a sa po poronieniach biorą acard już podczas staran i ciąży więc skoro lekarze tak zalecaja to ja bym na twoim miejscu sie nie martwila az tak bo ten lek moze tylko pomóc [emoji8]
Współczuję twojej siostrze [emoji20] moja sis miala tp na za kilka dni ale stracila kolejna juz ciaze w 12tc [emoji20]

Powiem ci ze co najmniej 6 moich koleżanek ktore sa w ciąży lub sie staraja a sa po poronieniach biorą acard już podczas staran i ciąży więc skoro lekarze tak zalecaja to ja bym na twoim miejscu sie nie martwila az tak bo ten lek moze tylko pomóc [emoji8]
Współczuję twojej siostrze [emoji20] moja sis miala tp na za kilka dni ale stracila kolejna juz ciaze w 12tc [emoji20]

Właśnie to mnie przeraza. Niby mówi się ze jak Kobieta ma poronic to najbardziej ryzykowne są te pierwsze tygodnie. Powyżej 8-9tyg obumierają ciąże które były nie prawidłowe lub gdy coś się działo do tej pory. Ja jak byłam w ciąży z młoda w ogóle nie miałam myśli ze mogłabym nie donosić lub ze coś mogłoby być nie tak. W drugiej ciąży było trochę przebojów. Krwawienie, później plamienie i zdiagnozowany krwiak. Ciagle leki i kontrole. Niby na usg w 24 tyg wszystko książkowa a dwa dni później łożysko się odkleilo i nie było szans dla małego a mnie cudem uratowali. W sumie nikt nie jest w stanie powiedzieć co dokładnie było przyczyna. Prawdopodobnie był to stan rzucawkowy. Mogło mieć znaczenie tez cisnienie które w pierwszej ciąży miałam pod kontrola lekow tutak nikt na to uwagi nie zwrócił. Teraz wydaje mi się ze lekarz już od pierwszego momentu kontroluje wszystko farmakologia bo i duphaston i teraz acard ale jednak gdzieś tam w głębi jest jakaś niepewność mimo ze ogólne nastawienie mam bardzo pozytywne.

Ja też chrapię, na plecach to jak stary dziad! Tragedia. Przyjemności z krzywej kości... :no:

Dzisiaj znajomi wpadli na pomysł zdobycia Śnieżki. My się od razu zgodziliśmy... A później myśli: a zmiana ciśnienia, a duży wysiłek, a nie daj boze upadnę. I nie jedziemy. Ale teraz już nie dbam tylko o siebie, a 1 trymestr jest ryzykowny więc nie ma innej opcji. Trochę przykro, ale dla tej małej fasolki czego by się nie zrobilo. [emoji173]️
Oo Widze że też kochacie gory[emoji4][emoji4]My co roku urlop w górach. Jakoś morze mnie nie kręci. Ale dobrze ze zrezygnowala, sama też bym tak postąpiła.

No wlasnie niby tylko te pierwsze tygodnie do 10tc sa najgorsze pod względem ze cos sie moze stac..a u mojej siostry to tez wszystko bylo ok, w poniedzialek byla na wizycie bilo serduszko wszystko bylo super a w piatek miala isc juz na zwolnienie a tu w srode trafila do szpitala z krwawieniem.. niestety ale u niej to juz 3 stracona ciaza w takim pozniejszym czasie i niestety za kazdym razem dziewczynki.. ma tylko jedna wyczekana i wystarana corcie choc cala ciaze nie bylo jej latwo no i 3synow z bezproblemowych ciąż..

reklama
Hej [emoji4] my dzisiaj mamy pół rocznicę ślubu i planujemy pójść do kina. Trwa dyskusja tylko na co. Która z Was ostatnio była w kinie i jaki film możecie polecić? Pójść na burzliwy Kler czy np. Serce nie sługa? Miłego dnia wszystkim :)
No to gratulacje. Nigdy nie obchodziła półrocznicy hehehe. Jeśli jesteście romantykami to wiadomo. Ale ja bym wybrała Kler.

Do góry