reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No właśnie ja biorę Formetic, czyli metformine i lekarz mówił, że mam dalej normalnie przyjmować. Na wizycie go jeszcze o wszystko dopytam.
To dobrze, że nie kazał odstawić. Za granicą ciężarne normalnie biorą w ciąży, tylko w Polsce do niedawna nie można było.
A idą z tego korzyści, bo mniejsze prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej i większy odsetek donoszonych zdrowych ciąż. Czytałam o tym ostatnio publikację naukową.:)

reklama
Karolcia ja mam tak samo. Praktycznie brak objawów. Nawet piersi mam normalne :eek:. I sama się już zaczęłam zastanawiać o co chodzi. Ale trzeba być dobrej myśli. Wizyta już we wtorek

Może objawy przychodzą z czasem hehe :D albo my sobie wmawiamy już i nic nie widzimy Haha :D ja za tydzień, będzie dobrze! We wtorek napisz jak u Ciebie :)

Dzień dobry kochane.
Ja dziś będę miec gości.. Coś koło 30..wcale mnie to nie cieszy.. W pierwszej ciąży do 6-7msc było cudnie.. A teraz lekkie czasami mocniejsze mdłości bóle podbrzusza i totalny brak sił... Teoretycznie dziś powinnam mieć @...boje się że przyjdzie...
Milego dnia kochane

@ilonaz @Qziem lekarz w zasadzie przepisal mi to tydzien temu. Na usg i po badaniach wyszlo pcos i troche podwyzszone tsh. Mowil ze jak do 2mcy nie zaskocze na tych lekach to ruszymy z czyms innym.
A tu nagle taka niespodzianka

@MagdaTZ i @Zaskoczona2013 [emoji44][emoji44][emoji44]jakie brzuszki cudooooo. U mnie płasko jak na lotnisku.
@Kaamilaaa jaka laska fiu fiu.
@Grabcia123 jeśli można wiedzieć czemu tylko 2,5 kg coś poważnego?
Ogólnie myśleli że to przez guza przysadki którego miałam ale wyniki to wykluczaly..do 6-7msc bylo super.. Nic mi nie było pracowałam studiowałam i nagle z dnia na dzień ostre wymioty trwające do końca i do takiego stopnia że przez pewien czas nie byłam świadoma, zero jedzenia jedynie woda i żywienie pozajelitowe przewodził mnie ze szpitala do szpitala wszczęcie chcieli ciąć od 7msc ale ja byłam uparta że odnoszę.. Obstawiali cholestaze ta przysadke lub nerki.. W szpitalach upierali się że to przysadka lub cholestaza a mój gin prowadzący (wtedy sam leżał w szpitalu niestety) po porodzie zrobił mi wszytsko badania i mówi że winne były nerki tym bardziej że mój tata podobnie przechodzi ataki kolki nerkowej.. Zobaczymy modlę się by teraz tego uniknąć

a czemu nie mozna spac na prawym boku ? ja wlasnie jak spie to zaczyna mnie bolec podbrzusze. do kina polecam isc na kler fajny film chociaz ja w trakcie seansu musialam wychodzic siusiu az znajomi mi sie zapytali czy nie jestem w ciąży. dzisiaj w nocy mialam KOSZMAR ze poronilam. najgorsze co moze byc. chyba za duzo o tym mysle wiec musze zmienić tok myślenia..... milego dnia :)

Czesc dziewczyny! :) ja niestety polowe dzisiejszej nocy spędziłam na IP :( po tych brązowych plamieniach zaczęła ze mnie lecieć żywa krew i to w większej ilości...zrobili mi usg i lekarz powiedział, ze musiał być jakiś malutki krwiaczek albo coś się odkleilo i ze może już nie wrócą te plamienia :) z dobrych wieści był zarodek i biło serduszko ❤️❤️❤️ Ciąża według usg jest tydzien młodsza, zreszta według bety tez :) jestem dobrej mysli, lekarz mnie bardzo pozytywnie nastawił, chociaż obawy dalej mam bo brzuch dalej boli :(

reklama
Czesc dziewczyny! :) ja niestety polowe dzisiejszej nocy spędziłam na IP :( po tych brązowych plamieniach zaczęła ze mnie lecieć żywa krew i to w większej ilości...zrobili mi usg i lekarz powiedział, ze musiał być jakiś malutki krwiaczek albo coś się odkleilo i ze może już nie wrócą te plamienia :) z dobrych wieści był zarodek i biło serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Ciąża według usg jest tydzien młodsza, zreszta według bety tez :) jestem dobrej mysli, lekarz mnie bardzo pozytywnie nastawił, chociaż obawy dalej mam bo brzuch dalej boli :(
Jejku współczuję stresu przez krwawienie, ale na szczęście zobaczylas na usg upragniony zarodek i bicie serduszka [emoji7][emoji7] to jest najważniejsze. Dbaj o siebie. A kiedy następna wizyta i który to tc wg USG?

Do góry