reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Karolcia ja mam tak samo. Praktycznie brak objawów. Nawet piersi mam normalne :eek:. I sama się już zaczęłam zastanawiać o co chodzi. Ale trzeba być dobrej myśli. Wizyta już we wtorek
Nie wszystkie kobiety będa miały takie same objawy. Brak ich to wcale nie jest zły znak.
Czy Wy tez mecie takie wachania nastroju? Ja wczoraj na imprezie rodzinnej popłakałam się bez powodu :p

reklama
Nie wszystkie kobiety będa miały takie same objawy. Brak ich to wcale nie jest zły znak.
Czy Wy tez mecie takie wachania nastroju? Ja wczoraj na imprezie rodzinnej popłakałam się bez powodu :p
Niby wiem ,że nie każda ma tak samo ,ale ciężko przegadać małemu rozumkowi :tak:. Choć jak się dowiem że jest ok to tak może byc do końca. Wcale nie widzi mi się umierać jak ostatnio.... Całe 9 m-cy mdłości i samopoczucie jak by mnie ktoś wyprał i odwirowal. a teraz mam dużo energii i w ogóle super samopoczucie dlatego to dla mnie dziwne :rofl2:. Mi się wydaje że o prostu po poronieniu tak jest, że się człowiek martwi na zapas i szuka potwierdzenia że jest dobrze.

Cześć dziewczyny
Pozwolę sobie dołączyć. Mam nadzieję ze tym razem juz do czerwca 2019.
To moja czwarta ciąża. Z pierwszej mam córkę. Dwie poronilam, jedna byla biochemiczna a druga zakonczona w 13tc.
W zeszlym roku tez bylam na czerwcowkach.
Chcialabym czym predzej dostac się do gina bo biore letrox i mmetformax i nie wiem czy dalej mozna.

Co sądzicie o tym Że nie powinno się spać na prawym boku?
Ale to chyba bardziej istotne w pozniejszej ciąży [emoji57] ja spie i w pierwszej ciazy spalam roznie i na plecach na jednym i drugim boku [emoji57]
Witam przyszłe Mamusie :) W piątek zrobiłam test i sa 2 kreseczki Termin wypada na 17.06 ale po cichu liczę na 16.06 [emoji14] moje 2 siostry urodziły się w czerwcu jedna 06.06 a druga 26.06 . O ciąży jeszcze nikt nie wie, nawet mąż ale na razie cicho sza bo on to papla wielka. W poniedzialek umowię się z GP na wizyte I wtedy będę informować wszystkich zainteresowanych.
Gratuluje [emoji173][emoji173]

Niby wiem ,że nie każda ma tak samo ,ale ciężko przegadać małemu rozumkowi :tak:. Choć jak się dowiem że jest ok to tak może byc do końca. Wcale nie widzi mi się umierać jak ostatnio.... Całe 9 m-cy mdłości i samopoczucie jak by mnie ktoś wyprał i odwirowal. a teraz mam dużo energii i w ogóle super samopoczucie dlatego to dla mnie dziwne :rofl2:. Mi się wydaje że o prostu po poronieniu tak jest, że się człowiek martwi na zapas i szuka potwierdzenia że jest dobrze.
Napewno po poronieniu jest ciężko wyluzowac, ale trzeba bo stres nie jest teraz potrzebny. Ja też panikuję, bo to moja pierwsza ciąża i chciałabym żeby wszystko było dobrze, ale na pewne rzeczy i tak wplywu się nie ma. Trzeba cierpliwie czekać na wizyty, zająć sobie czymś głowę a będzie dobrze :)

Cześć dziewczyny
To moja czwarta ciąża. Z pierwszej mam córkę. Dwie poronilam, jedna byla biochemiczna a druga zakonczona w 13tc.
Chcialabym czym predzej dostac się do gina bo biore letrox i mmetformax i nie wiem czy dalej mozna.
Hej. Metformax czyli metformina na cukrzycę?

Cześć dziewczyny
Witaj! Gratuluję. Letrox tak i to nawet pewnie zwiększy Ci dawkę, mi również zwiększył z 50 na 75. A co do metfofmaxu... Ja biorę glucophage i chcę brać do końca ciąży, mój ginekolog jest tego samego zdania. W bliskim otoczeniu miałam dwa poronienia po odstawieniu metforminy, więc dla mnie to personalnie odpada. Wiem, że niektóre kobiety odstawiają i jest spoko, ale radzę poczytać o tym. Nudnej ciąży życzę! Tym razem do Czerwca, nie ma innej opcji ❤️

Ja nie wyobrażam sobie spać na lewym boku albo plecach. Chrapię jak stary Żuk. Moja gorsza połowa niewytrzymalaby tego hahahah. Musiałby spać w wannie. Raz nawet próbował bo opowiadał że tak chrapalam że chyba sasiedzi mnie slyszeli. Poszedł do lazienki ale mówi że niewygodnie po godz wrócił i podobno spałam już na boku prawym cichutko. Położył się i opowiada że aż pacież zmowil. Hahhaa
Ja też chrapię, na plecach to jak stary dziad! Tragedia. Przyjemności z krzywej kości... :no:

Dzisiaj znajomi wpadli na pomysł zdobycia Śnieżki. My się od razu zgodziliśmy... A później myśli: a zmiana ciśnienia, a duży wysiłek, a nie daj boze upadnę. I nie jedziemy. Ale teraz już nie dbam tylko o siebie, a 1 trymestr jest ryzykowny więc nie ma innej opcji. Trochę przykro, ale dla tej małej fasolki czego by się nie zrobilo. ❤️

Witaj! Gratuluję. Letrox tak i to nawet pewnie zwiększy Ci dawkę, mi również zwiększył z 50 na 75. A co do metfofmaxu... Ja biorę glucophage i chcę brać do końca ciąży, mój ginekolog jest tego samego zdania. W bliskim otoczeniu miałam dwa poronienia po odstawieniu metforminy, więc dla mnie to personalnie odpada. Wiem, że niektóre kobiety odstawiają i jest spoko, ale radzę poczytać o tym. Nudnej ciąży życzę! Tym razem do Czerwca, nie ma innej opcji [emoji173]️
No właśnie ja biorę Formetic, czyli metformine i lekarz mówił, że mam dalej normalnie przyjmować. Na wizycie go jeszcze o wszystko dopytam.

reklama
Hej [emoji4] my dzisiaj mamy pół rocznicę ślubu i planujemy pójść do kina. Trwa dyskusja tylko na co. Która z Was ostatnio była w kinie i jaki film możecie polecić? Pójść na burzliwy Kler czy np. Serce nie sługa? Miłego dnia wszystkim :)

Do góry