reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jak zareagowala ? [emoji3]
Cos juz widac bedzie ale na serduszko raczej za wcześnie [emoji6]No niestety to ciezki temat..
Ja cale zycie bez wsparcia ojca ktory sie zmyl dawno temu i mimo ze jakis czas temu odnowilam z nim kontakt to jakos nie potrafie z nim rozmawiac nawet... a matka cale zycie piła, ona zreszta ma swoja coreczke i to z nia wiecznie jest i we wszystkim sie zgadza itd [emoji57] po tym jak szantazowaly mnie ze jak im nie dam kilku tys bo one chca gdzies wyjechać to pojda do mojego ex powiedziec ze szykuje wniosek o odebranie mu praw do mlodego i ze beda sciemniac na jego korzysc zerwalam z nimi kontakt bo tylko sie meczylam psychicznie, wiecznie jakies nerwy..
Ale za to z tz mama mam swietny kontakt, moge o wszystkim z nią rozmawiac, zawsze nam pomoze jesli trzeba, kocha mojego młodego no i jest chyba najlepsza teściową jaka mozna sobie wymarzyc [emoji38]
Ja cie Kamila ale armagedon. Dobrze ze masz chociaż taka teściową.

reklama
Z tym ukrywaniem ciąży to kurka ciężka sprawa. Moi rodzice się budują i właśnie wróciłam z budowy. Oczywiście dużo sprzątania i noszenia ciężkich rzeczy i już nie wiem jak mam się wymigać od tego. Nie chcę jeszcze mówić, przynajmniej do czasu wizyty. Ale jutro niedziela a wizyta już we wtorek.
Wymyśl że coś cię bierze jakieś chorobsko. Ze miałaś goraczke ale wzięłaś już coś i mięśnie cię bolą. Zacznij kichac[emoji23]

Jestem!
Nie mogłam Was nadrobić[emoji5]
Byłam na wizycie, wszystko ok. Wczesna ciąża: 6+2 wg om, poród 7.06 czyli wszystko z apki. Za 3 tygodnie poznamy dokladniejsza datę [emoji7] dopiero w 9 tyg założy kartę ciąży.
Na wydruku mało widać, widocznie w mamę nie lubi być fotografowane [emoji6]
Za to na żywo widziałam jak bije serduszko [emoji173]
Czy Wasi dr też nie wystawili Wam żadnego zaświadczenia do pracy? Mój stwierdził, że to wymysł pracodawcy i on ciążę stwierdził a świadczą o tym dokumenty z badania...ale przecież nie będę latać w pracy z usg[emoji37] Zobacz załącznik 907178
Oo piękne usg. Gratuluje [emoji4]

U mnie płasko jak na lotnisku.
u mnie też, oby jak najdłużej ;p ostatnio się śmiałam, że w pierwszej ciąży, to się chce jak najszybciej brzuszek mieć, nosić ciuchy ciążowe... a w kolejnej, to oby jak najpóźniej :laugh2:

Zazdroszcze ze wasi rodzice ciesza sie z bycia dziadkami.. moja matka jakis czas temu powiedziala ze po co mi drugie dziecko od tego czasu juz nie rozmawiamy wiec raczej nigdy sie nie dowie ze ma kolejnego wnuka...

@Ces a to jest taka możliwość zrobic tajny watek ?
kurczę, przykre strasznie :( moja się popłakała z radości, tata też mega szczęśliwy, teściowa również... moja siostra się popłakała, siostra męża krzyczała z radości... dlatego ciężko mi się nawet postawić w Twojej sytuacji, bo podejrzewam, że musi to być naprawdę przykre :(

No ale ja przeszłam z jednej pracy do drugiej na tych samych warunkach i tak na prawdę dowiedziałam sie już po podpisaniu umowy... nie wydaje mi sie żeby mieli jakiekolwiek podstawy. A zwolnienie mi sie należy ze względu na ryzyko krwiaków i poronienia
to w takim wypadku nie powinno być problemu :) dużo kobiet po prostu załatwiało sobie zatrudnienie jak się dowiadywało o ciąży, żeby właśnie wyłudzić L4 czy macierzyński i ZUS zaczął bardzo kontrolować. Ale w takiej sytuacji nie powinno być problemu :)

Cześć, w końcu udało mi się wszystko nadrobić. Mam 21 lat i to moja pierwsza ciąża, bardzo niespodziewana i tak jeszcze chyba nie do końca do mnie dotarło :D.
haha, tak naprawdę czy planowana, czy nie, to jeszcze przez kilka wizyt nie będzie docierać :p

10 czerwca, teraz lekarka kazała mi przyjść dopiero pod koniec października na wizytę,już nie mogę sie doczekać i świra dostaje :p.
w pierwszej ciąży to byłam taka podekscytowana każdą wizytą, że ciśnienie miałam tak wysokie, że mierzyli zawsze przed i po dla porównania :laugh2:

Czy Wasi dr też nie wystawili Wam żadnego zaświadczenia do pracy? Mój stwierdził, że to wymysł pracodawcy i on ciążę stwierdził a świadczą o tym dokumenty z badania...ale przecież nie będę latać w pracy z usg[emoji37] Zobacz załącznik 907178
a karta ciąży nie wystarczy?

U mnie przyszli teściowie nie wiedza i pewnie nie będą zadowoleni :) ale trudno. Wiem, ze moi będą się cieszyć na pewno! Oby tylko było serduszko na następnym. Dziewczyny u których było już serduszko? Który to był u was teraz tydzień :)

u mnie też, oby jak najdłużej ;p ostatnio się śmiałam, że w pierwszej ciąży, to się chce jak najszybciej brzuszek mieć, nosić ciuchy ciążowe... a w kolejnej, to oby jak najpóźniej :laugh2:

kurczę, przykre strasznie :( moja się popłakała z radości, tata też mega szczęśliwy, teściowa również... moja siostra się popłakała, siostra męża krzyczała z radości... dlatego ciężko mi się nawet postawić w Twojej sytuacji, bo podejrzewam, że musi to być naprawdę przykre :(

to w takim wypadku nie powinno być problemu :) dużo kobiet po prostu załatwiało sobie zatrudnienie jak się dowiadywało o ciąży, żeby właśnie wyłudzić L4 czy macierzyński i ZUS zaczął bardzo kontrolować. Ale w takiej sytuacji nie powinno być problemu :)

haha, tak naprawdę czy planowana, czy nie, to jeszcze przez kilka wizyt nie będzie docierać [emoji14]

w pierwszej ciąży to byłam taka podekscytowana każdą wizytą, że ciśnienie miałam tak wysokie, że mierzyli zawsze przed i po dla porównania :laugh2:

a karta ciąży nie wystarczy?
Karta pewnie tak, ale w ten czw/pt muszę zrobić badania a z tego co się orientuję to w ciąży jest się usprawiedliwionym na czas badań... A karty brak.
U mnie serduszko 6+2

reklama
Jestem!
Nie mogłam Was nadrobić[emoji5]
Byłam na wizycie, wszystko ok. Wczesna ciąża: 6+2 wg om, poród 7.06 czyli wszystko z apki. Za 3 tygodnie poznamy dokladniejsza datę [emoji7] dopiero w 9 tyg założy kartę ciąży.
Na wydruku mało widać, widocznie w mamę nie lubi być fotografowane [emoji6]
Za to na żywo widziałam jak bije serduszko [emoji173]
Mnie się ginka pytała czy potrzebuję zaświadczenie do pracy albo zwolnienie- byłam w szoku, że tak wcześnie chce mi coś wystawiać.
Teeaz mam wizytę 19.10 i jestem ciekawa czy mi założy już kartę ciąży. Najgorzej sie boję okienka z napisem waga ... Hahahah

Do góry