reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Moja mama od wielu lat uzależniona jest od alkoholu i leków psychotropowych... co prawda ostatnia wpadka alkoholowa była jakoś rok temu, ale leki na pewno podbiera co jakiś czas. Nie potrafi bez tego żyć... za to bardzo się ucieszyła na wieść o mojej ciąży i mam nadzieję, że to ja zmobilizuje do pracy nad sobą. Bo jej powiedziałam że dopóki nie zobaczę że jest całkowicie czysta i się stara to dziecka jej pod opiekę nie zostawię...
O masz dziewczyno..... Kurcze każda z nas ma swoje przejścia. Oby ją to zmobilizowac czego serdecznie Ci życzę. Czasami właśnie wnuki są takim zapalnikiem do zmiany w zyciu. Oby u Ciebie tez tak bylo. [emoji8]

reklama
O masz dziewczyno..... Kurcze każda z nas ma swoje przejścia. Oby ją to zmobilizowac czego serdecznie Ci życzę. Czasami właśnie wnuki są takim zapalnikiem do zmiany w zyciu. Oby u Ciebie tez tak bylo. [emoji8]
No dzieci to takie cudowne stworzenia, że potrafią człowieka na nogi postawić. Tym bardziej że to pierwszy wnuczek się szykuje dla moich rodziców :) teściowie mają już 6 wnuków

Hej dziewczyny. Ale naprodukowałyscie od wczoraj! Ledwo nadrobiłam [emoji16] ja dzisiaj fatalnie się czuje. Niby zasnęłam przed północą i wstałam przed 8 a od 14 walczę ze snem. Dzisiaj teściowa chciała żebym pomalowała lakierobejcą ławkę więc przyznałam jej się że jestem w ciąży i że nie bardzo chcę się nawdychac tego lakieru. Usg mam w czwartek, nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że już cokolwiek będzie widać w 5+4? [emoji4]
Jak zareagowala ? [emoji3]
Cos juz widac bedzie ale na serduszko raczej za wcześnie [emoji6]
Kamila nie jesteś sama. Moi tesciowie ucieszył się oczywiście poleciał pytanie czy to wpadka hahahaha.
Ale moja mama to ewenement i jeszcze jej nie mówiłam. Przy drugiej córce jak powiedziałam że jestem w ciąży hmmm prawie zero reakcji. Ani gratulacji ani nic tylko " tak właśnie myślałam" i pomimo ze mam 35 lat oczekiwalam chociaż przytulenia.. Cokolwiek. Do wszystkiego sami dochodzimy. Jedynie dostałam działkę od babci za co rodzeństwo mnie znienawidzilo. Dom stawiamy pomalu żeby bez kredytu. Chcemy na zajączka wejść ona nie dała nam nawet zł. A wrecz przeciwnie jak kupila 60 torebkę i brakło kasy pozyczala od nas. Często zapomniała oddać. Wiec nie wiem czego mam się tym razem spodziewać i aż mnie ciut z nerwów mdli jak pomyślę. Dlatego zazdroszcze każdej która ma taki fajny układ z mama. Przyjacielski.
Eh ciut się rozpisałam i aż mnie rozczulilo. Ciężki temat poprostu.
No niestety to ciezki temat..
Ja cale zycie bez wsparcia ojca ktory sie zmyl dawno temu i mimo ze jakis czas temu odnowilam z nim kontakt to jakos nie potrafie z nim rozmawiac nawet... a matka cale zycie piła, ona zreszta ma swoja coreczke i to z nia wiecznie jest i we wszystkim sie zgadza itd [emoji57] po tym jak szantazowaly mnie ze jak im nie dam kilku tys bo one chca gdzies wyjechać to pojda do mojego ex powiedziec ze szykuje wniosek o odebranie mu praw do mlodego i ze beda sciemniac na jego korzysc zerwalam z nimi kontakt bo tylko sie meczylam psychicznie, wiecznie jakies nerwy..
Ale za to z tz mama mam swietny kontakt, moge o wszystkim z nią rozmawiac, zawsze nam pomoze jesli trzeba, kocha mojego młodego no i jest chyba najlepsza teściową jaka mozna sobie wymarzyc [emoji38]

Z tym ukrywaniem ciąży to kurka ciężka sprawa. Moi rodzice się budują i właśnie wróciłam z budowy. Oczywiście dużo sprzątania i noszenia ciężkich rzeczy i już nie wiem jak mam się wymigać od tego. Nie chcę jeszcze mówić, przynajmniej do czasu wizyty. Ale jutro niedziela a wizyta już we wtorek.

reklama
Jestem!
Nie mogłam Was nadrobić[emoji5]
Byłam na wizycie, wszystko ok. Wczesna ciąża: 6+2 wg om, poród 7.06 czyli wszystko z apki. Za 3 tygodnie poznamy dokladniejsza datę [emoji7] dopiero w 9 tyg założy kartę ciąży.
Na wydruku mało widać, widocznie w mamę nie lubi być fotografowane [emoji6]
Za to na żywo widziałam jak bije serduszko [emoji173]
Czy Wasi dr też nie wystawili Wam żadnego zaświadczenia do pracy? Mój stwierdził, że to wymysł pracodawcy i on ciążę stwierdził a świadczą o tym dokumenty z badania...ale przecież nie będę latać w pracy z usg[emoji37]
20181013_170423~2.jpg

Załączniki

• 20181013_170423~2.jpg
    20181013_170423~2.jpg
    63 KB · Wyświetleń: 408
Do góry