reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A ja teraz jestem zwolennikiem używanych rzeczy, zwłaszcza tych 0-3 dzieci nie zniszczą takich ciuszkow i mozna kupić praktycznie nowe. Pewnie nowych też pokupowalas troszkę, ale bez przesady :) na pewno nowe kupię rzeczy kąpielowe(wanienkę, ręczniki, pieluchy flanelowe i tetrowe) i materacyk.

Dlatego zastanawiam się jak mój Maluch ułożony...na ostatnim USG był nogami an dół ale to widziałam bo cZulam tam kopanie...a teraz też tam czuje ale częściej i chyba mocniej w okolicy pępka głównie po lewej stronie i tam aż rzuca brzuszkiem i zastanawiam się jak ułożony bąbelek :)
No moja mała wczoraj w tylu miejscach dawała o sobie znać, że za nic nie zgadłabym, jak jest ułożona. Jakby się na karuzeli kręciła :D
Dziewczyny jak z rzeczami dla dziecka bardziej odkupujecie od kogoś czy kupujecie nowe ? :)
Zapewne na początku kupimy nowe, a potem trochę tak, trochę tak ;) jedynie co chyba kupię używane to wózek i zobaczę co z łóżeczkiem
A ja teraz jestem zwolennikiem używanych rzeczy, zwłaszcza tych 0-3 dzieci nie zniszczą takich ciuszkow i mozna kupić praktycznie nowe. Pewnie nowych też pokupowalas troszkę, ale bez przesady :) na pewno nowe kupię rzeczy kąpielowe(wanienkę, ręczniki, pieluchy flanelowe i tetrowe) i materacyk.
Ja wczoraj przywiozłam od rodziny łóżeczko i je z m już złożyliśmy i ustawiliśmy. Musimy kupić materac jeszcze do niego. Za wózkiem rozglądam się na olx. Mam już upatrzony model, czekam na jakąś okazję fajną, bo taki wyprany i uszykowany do sprzedaży mogę już kupić za 1100-1200zł. Ale zdarzają się też w ładnym stanie za 700-800zł. Tyle, że z tym chciałam jeszcze chwilkę poczekać z 2 m-ce.
A z ciuszkami dla maleństwa to wyznawałam zasadę: używane, używane. Ale wczoraj dostałam i to od rodziny torbę ciuszków. I powiem wam dziewczyny, że te rzeczy były tak znoszone, brudne, poplamione i do tego niektóre osierszczone, że mnie trochę, mówiąc szczerze, odrzuciło od nich :(
Po tym stwierdziłam, że dla niemowlaka kupię po prostu rzeczy nowe w małej ilości i będę po prostu częściej prać. A potem zastanowię się nad używanymi.
Zdaję sobie sprawę, że używane rzeczy nie zawsze są w takim kiepskim stanie. No ale na dzień dzisiejszy mnie trochę odrzuciło od ubranek używanych :(

Lenka87 super, gratuluję :)

Jak po weekendzie? U nas iście wiosenna pogoda, mogłoby już tak zostać i robić się tylko ciepłej, a boję się, ze jeszcze przyjdzie mróz.
Ja właśnie piję kawę, jem ciacho i powoli zabieram się za robotę, którą w domu się nie kończy...
Wczoraj miałam kiepski dzień, na wieczór straszne duszności, mysle, ze dzidziuś się tak układa i przyciska mi na przeponę, jak siedzę czy stoję to mnie dusi, a jak się położę to jest dużo lepiej.

reklama
Do góry