Wydaje mi się,że dziewczynka. Wszystko inaczej przechodzę, inne smaki, inny brzuch, na usg też nic nie widziałam. Zawsze mówiłam,że wolałabym kolejnego chłopca. Jak zaszłam w ciąże to od początku,że lepiej jak dziewczynka. A teraz już ogólnie wszystko jedno-byle zdrowe. Z synkiem sporo przeszłam jak się urodził. Miał zapalenie opon mózgowych. Pierwsze dni spędził na Oiomie. Potem na oddziale. Długo się o niego martwiliśmy. Teraz marzę,by było inaczej.Chciałabym zobaczyć jak to jest urodzić, wrócić od razu z maleństwem do domu. Mam nadzieje,że będzie mi to dane.
reklama
I widać jaka jestem zorientowana w temacie, że musiałam sobie wygooglać, co to ten rampersikJa ostatnio też kupiłam pierwszą rzecz, taki śliczny rampersik zazdroszczę spaceru, bo ja niestety już nie daję rady, przejdę kawałek i muszę siadać, takie mam bóle spojenia łonowego a tu jeszcze tyle czasu..
Oj u mnie już też nie tak kolorowo dziś z chodzeniem. Jeszcze tydzień temu spacerowałam i to ostro pod górę na szlaku, a dziś na spacerze 5km w tempie totalnie "ciężarówkowym" 1,5h Do tego mała mi się w brzuchu obróciła i jakoś się ciężej zrobiło Też jestem zaniepokojona tym, że jeszcze 4 m-ce przede mną
Życzę ci z całego serca, byś cieszyła się maleństwem od pierwszych dni narodzin [emoji173] i przykro mi bardzo z powodu twoich wcześniejszych przeżyć z synkiem Najważniejsze, że teraz jest zdrowyWydaje mi się,że dziewczynka. Wszystko inaczej przechodzę, inne smaki, inny brzuch, na usg też nic nie widziałam. Zawsze mówiłam,że wolałabym kolejnego chłopca. Jak zaszłam w ciąże to od początku,że lepiej jak dziewczynka. A teraz już ogólnie wszystko jedno-byle zdrowe. Z synkiem sporo przeszłam jak się urodził. Miał zapalenie opon mózgowych. Pierwsze dni spędził na Oiomie. Potem na oddziale. Długo się o niego martwiliśmy. Teraz marzę,by było inaczej.Chciałabym zobaczyć jak to jest urodzić, wrócić od razu z maleństwem do domu. Mam nadzieje,że będzie mi to dane.
Zatem czekamy na wieści we wtorek Trzymam kciuki!
AasiaI
Fanka BB :)
Gratulacje dziewczyny. Jestem mamą chłopca z maja 2018. Gdyby któraś szukała wyprawki to polecam: Link do: Paka Chłopiec wiosna lato 0-6mcy next, zara, hm
Jest tego więcej niż na zdjęciach.
Coś mi link nie chce wejść
Nataśka
Nie ma reguły ja też tą ciąże przechodzę zupełnie inaczej i wszystkim mówiłam nie innej opcji będzie chłopak, a tu co? 3 córka byle zdrowe! I tego nam wszystkim rzycze!Wydaje mi się,że dziewczynka. Wszystko inaczej przechodzę, inne smaki, inny brzuch, na usg też nic nie widziałam. Zawsze mówiłam,że wolałabym kolejnego chłopca. Jak zaszłam w ciąże to od początku,że lepiej jak dziewczynka. A teraz już ogólnie wszystko jedno-byle zdrowe. Z synkiem sporo przeszłam jak się urodził. Miał zapalenie opon mózgowych. Pierwsze dni spędził na Oiomie. Potem na oddziale. Długo się o niego martwiliśmy. Teraz marzę,by było inaczej.Chciałabym zobaczyć jak to jest urodzić, wrócić od razu z maleństwem do domu. Mam nadzieje,że będzie mi to dane.
Hej, ja też zupełnie inaczej ciążę przechodzę, ale sprawdziło się, ze teraz będzie chlopiec, a pierwsza mam coreczke podobno nie mam jakiegoś wielkiego brzucha, ale mi już bardzo ciąży, czasem jest dzień, ze super się czuję i mogę wiele, a za chwilę jak dętka do niczego.
Lenka87 współczuję przeżyć po porodzie, u mnie też nie było kolorowo, dlatego teraz też może na wyrost panikuje.
Lenka87 współczuję przeżyć po porodzie, u mnie też nie było kolorowo, dlatego teraz też może na wyrost panikuje.
Grabcia123
No ja ciążę z synkiem też ciężko przechodziłam...teraz też do końca nie wiadomo co w brzuszku w środę się okaże...z jednej strony wolałabym chłopca co mam wrażenie że lepiej się jakoś dogadają no ale z racji że 3 ciąży nie planuje może lepiej jakby była dziewczynka chociaż powiem wam że jak patrzę na córkę kuzynki (sma1) to chce popepstu zdrowe dzieckoWydaje mi się,że dziewczynka. Wszystko inaczej przechodzę, inne smaki, inny brzuch, na usg też nic nie widziałam. Zawsze mówiłam,że wolałabym kolejnego chłopca. Jak zaszłam w ciąże to od początku,że lepiej jak dziewczynka. A teraz już ogólnie wszystko jedno-byle zdrowe. Z synkiem sporo przeszłam jak się urodził. Miał zapalenie opon mózgowych. Pierwsze dni spędził na Oiomie. Potem na oddziale. Długo się o niego martwiliśmy. Teraz marzę,by było inaczej.Chciałabym zobaczyć jak to jest urodzić, wrócić od razu z maleństwem do domu. Mam nadzieje,że będzie mi to dane.
Grabcia123
Jak poczułaś że dzidzia się obróciła? Gdzie teraz kopię?I widać jaka jestem zorientowana w temacie, że musiałam sobie wygooglać, co to ten rampersik
Oj u mnie już też nie tak kolorowo dziś z chodzeniem. Jeszcze tydzień temu spacerowałam i to ostro pod górę na szlaku, a dziś na spacerze 5km w tempie totalnie "ciężarówkowym" 1,5h Do tego mała mi się w brzuchu obróciła i jakoś się ciężej zrobiło Też jestem zaniepokojona tym, że jeszcze 4 m-ce przede mną
Życzę ci z całego serca, byś cieszyła się maleństwem od pierwszych dni narodzin [emoji173] i przykro mi bardzo z powodu twoich wcześniejszych przeżyć z synkiem Najważniejsze, że teraz jest zdrowy
Zatem czekamy na wieści we wtorek Trzymam kciuki!
Poznaję tylko temu, że kiedy akurat byłam na usg, poczułam w trakcie badania takie troszkę nieprzyjemne, lekko bolesne uczucie w brzuchu i okazało się, że dziecko w tym czasie na monitorze zrobiło fikołka, przekulnęło się Więc kiedy, co pewien czas (jakieś 2-3 tygodnie) odczuwam ten nieprzyjemny stan, to wiem, że mała kombinuje tam w brzuchu na maxa. Co oczywiście dokładnie nie wiem, czy to się tylko obraca, czy też odchodzi większe szaleństwoJak poczułaś że dzidzia się obróciła? Gdzie teraz kopię?
Pomogły mi też dwie inne wizyty. Prenatalne 2 tr, gdy specjalistka powiedziała mi, że mała ułożona jest główkowo, odczuwałam wtedy łaskotanie w okolicy dolnej i górnej brzucha. Żadnych mocniejszych, bolesnych ruchów. A niecałe 2 tyg. później byłam na wizycie u gin i on z kolei powiedział mi, że mała ułożona jest poprzecznie (spała na boku z jedną rączką ułożoną pod główką ). W tym ułożeniu kopała mnie boleśnie niestety, z prawej strony i uderzała delikatnie z lewej. Wczoraj musiała znowu się obrócić, bo łaskocze przyjemnie u góry i na dole brzucha
Maleńka od samego początku jest bardzo ruchliwa, więc ułatwia mi zadanie w obserwacji. Myślę, że gdyby była spokojniejsza, nie połapałabym się, co się z nią w brzuchu dzieje.
reklama
Grabcia123
Dlatego zastanawiam się jak mój Maluch ułożony...na ostatnim USG był nogami an dół ale to widziałam bo cZulam tam kopanie...a teraz też tam czuje ale częściej i chyba mocniej w okolicy pępka głównie po lewej stronie i tam aż rzuca brzuszkiem i zastanawiam się jak ułożony bąbelekPoznaję tylko temu, że kiedy akurat byłam na usg, poczułam w trakcie badania takie troszkę nieprzyjemne, lekko bolesne uczucie w brzuchu i okazało się, że dziecko w tym czasie na monitorze zrobiło fikołka, przekulnęło się Więc kiedy, co pewien czas (jakieś 2-3 tygodnie) odczuwam ten nieprzyjemny stan, to wiem, że mała kombinuje tam w brzuchu na maxa. Co oczywiście dokładnie nie wiem, czy to się tylko obraca, czy też odchodzi większe szaleństwo
Pomogły mi też dwie inne wizyty. Prenatalne 2 tr, gdy specjalistka powiedziała mi, że mała ułożona jest główkowo, odczuwałam wtedy łaskotanie w okolicy dolnej i górnej brzucha. Żadnych mocniejszych, bolesnych ruchów. A niecałe 2 tyg. później byłam na wizycie u gin i on z kolei powiedział mi, że mała ułożona jest poprzecznie (spała na boku z jedną rączką ułożoną pod główką ). W tym ułożeniu kopała mnie boleśnie niestety, z prawej strony i uderzała delikatnie z lewej. Wczoraj musiała znowu się obrócić, bo łaskocze przyjemnie u góry i na dole brzucha
Maleńka od samego początku jest bardzo ruchliwa, więc ułatwia mi zadanie w obserwacji. Myślę, że gdyby była spokojniejsza, nie połapałabym się, co się z nią w brzuchu dzieje.