a o jakiej ustawie mowa?
Nie wiem dokładnie. Ginekolog mi mówił ostatnio, że od 2019 wchodzą nowe wytyczne dotyczące cięcia po cięciu i, że już nie ma wyboru.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a o jakiej ustawie mowa?
O jej a ja zjadłam w sylwestra sałatkę warzywną z majonezem [emoji849] całkiem o tym zapomniałam.Dzien dobry mowie i ja! Nie mialyscie dziewczyny dla mnie litosci. 10 dni mialam ograniczony dostep do neta a Wy wyprodukowalscie w tym czasie 319 stron Od razu przyznam, ze nie wiem, czy to nadrobie. Na poczatek dobrze bedzie byc na biezaco. To, co mi sie rzuca w oczy po zalogowaniu to to, ze doszly nowe mamusie. Witam sie wiec z nowoprzybylymi serdecznie
Ja sie dla odmiany na swieta... nie najadlam. Moja rodzina mimo 1000 uwag z mojej strony, nie przygotowala prawie nic zjadliwego dla mnie Polowa lodowki na majonezie a majonezu (jajecznego) wszak nie wolno. Moj maz jadl wiec za dwoje (ale szczuply jest, wiec moze). Snieg jak na zlosc stopnial w dniu przyjazdu a spadl na kilka godzin przed odjazdem (a i to mizernie), wiec dziec mial malo okazji do harcow. Wrocilismy wczoraj w nocy a tu nie ma nawet jednego jedynego symbolicznego platka sniegu, choc lekki mroz trzyma
A to mozliwe. Ja bylam "wywolywana", moj maz byl "wywolywany" i nasz pierworodny tez musial byc po terminie wywolywany a i to zaskoczylo za czwartym podejsciem
ja na zaparcia mam cały rytułał i mi pomaga, rano woda z cytryną na czczo, potem 2 kiwi w ciągu dnia, Ispagul taki preparat na zaparcia naturalny no i codziennie mały jogurt, oprócz tego biorę probiotykJa ważę tyle co na początku ciąży. Bo na prenatalnych mnie ważył to schudłam 2kg i teraz je na nowo przybrałam. Także na razie jestem na 0 ale coś czuję, że się zaczyna bo czuje się taka ociężała. Ja 20+6 [emoji6]
Chyba mi się przyda te zwolnienie. Spałam do 9 z jedną mała przerwą na siusiu [emoji3] tak się jeszcze nad tym twardym brzuchem zastanawiam. Może zaparcia mają wpływ? Jak na początku ciąży nie miałam z tym problemu tak gdzieś od 13tc się zaczęło... pomaga tylko stres i kawa z mlekiem. Jeżeli mialyscie zaparcia, to jak sobie radzicie w ciąży?
Mój sam chce chodzić, aż mnie czasem wnerwia, bo strasznie się angażuje w USG i nakręca, a ja jestem bardzo ostrożna i nie ma we mnie taki j emocji [emoji23][emoji85]Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść
Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży bedziecie miały robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać
Super wiadomości dieta to najmniejszy problem co do zdrapki to dobry znakJuż po wizycie jest nieźle ale mogłoby być lepiej moja watroba nie jest w za dobrym stanie ale można ja podleczyc naturalnie poprzez dietę. Dzidziuś nie powinien ucierpiec ale mam się szykować na cesarke dla bezpieczeństwa i karmić mogę do 3 miesięcy bo potem układ immunologiczny dziecka się rozwija i moglby się zarazić . Szkoda bo chciałam karmić jak długo się da.... Ale Co z wszystko dla malego[emoji4] dzięki dziewczyny za wsparcie.... ps. Kupiłam zdrapke za 5 euro a wygrałam 100
Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść
Piediatrzy niestety się nie znają tzn nie wszyscy. Moje dziecko milo 3 miesiące i bylo serio bardzo duze jak na swoj wiek a pediatra wręczyła mi ulotki z bobovity i powiedziala zeby juz rozszerzac diete bo synek maly i ma skaze bialkowa to nie bedzie przybieral już na wadze. No i lepiej moje mlekonodstssic i dac mm bo po moim moze miec dalej problemy...
Dziewczyby ale majonez ze sklepu mozna nie mozna tylko takie robionego recznieO jej a ja zjadłam w sylwestra sałatkę warzywną z majonezem [emoji849] całkiem o tym zapomniałam. ja na zaparcia mam cały rytułał i mi pomaga, rano woda z cytryną na czczo, potem 2 kiwi w ciągu dnia, Ispagul taki preparat na zaparcia naturalny no i codziennie mały jogurt, oprócz tego biorę probiotykMój sam chce chodzić, aż mnie czasem wnerwia, bo strasznie się angażuje w USG i nakręca, a ja jestem bardzo ostrożna i nie ma we mnie taki j emocji [emoji23][emoji85]
U mnie będzie 21+4Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży bedziecie miały robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać
Ja też. I z podłym nastrojem. Szarość i burość za oknem są najwidoczniej zaraźliwe.
Widzisz los się do Ciebie uśmiecha! Głową do góry. Dieta mówisz i będzie dobrze, lepiej jak tabletki łykac.Już po wizycie jest nieźle ale mogłoby być lepiej moja watroba nie jest w za dobrym stanie ale można ja podleczyc naturalnie poprzez dietę. Dzidziuś nie powinien ucierpiec ale mam się szykować na cesarke dla bezpieczeństwa i karmić mogę do 3 miesięcy bo potem układ immunologiczny dziecka się rozwija i moglby się zarazić . Szkoda bo chciałam karmić jak długo się da.... Ale Co z wszystko dla malego[emoji4] dzięki dziewczyny za wsparcie.... ps. Kupiłam zdrapke za 5 euro a wygrałam 100