reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść :)

reklama
Kurczę juz tak ladnie czułam malucha a teraz znowu dwa dni sie nie odzywa do matki! Juz nestem zła! Moze jak sie pozale to się odezwie
Jak się już poczuje ruchy maleństwa, to potem każda przerwa w jego aktywności się dłuuuuży.
Mój synek cały weekend przed świętami łaskotał mnie od środka, a ja go od zewnątrz. Aż goście, jak im powiedziałam, czemu tak ciągle się głaszczę po brzuchu, stwierdzili, że straszny z niego pieszczoch. A potem cisza, trzy świąteczne dni i ani jednego "kopniaczka" :szok: :)

Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść :)
Ja biore mojego teraz na usg pierwszy raz w poniedziałek.
Na polowkowe raczej moze sie nie udac bo on w tym czasie pewnie bedzie pakowal nasze rzeczy ze starego mieszkania [emoji52]

Ja biore mojego teraz na usg pierwszy raz w poniedziałek.
Na polowkowe raczej moze sie nie udac bo on w tym czasie pewnie bedzie pakowal nasze rzeczy ze starego mieszkania [emoji52]
To daj znać, jak wrażenia [emoji4] mój widział tylko zdjęcia, więc jest bardzo ciekawy a na połówkowym mógłby dużo zobaczyć

Mój był na prenatalnych i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było ze mną przy takim ważnym wydarzeniu [emoji4] tym bardziej, że musze jechać na badanie 40 km [emoji53] zapisze się na taką godzinę na którą wiem, że mąż już będzie po pracy [emoji16] na prenatalnych to mu się oczy aż świeciły nie wiem czy że wzruszenia czy z dumy [emoji23]

Ja bym spróbowała mojego nie zabrać, to by się gniewał ;) Na każde usg się pcha :D Zawsze sobie załatwia szybsze wyjście z pracy i jedzie ze mną.

Hej. Ale produkujecie, nie wiem czy wszytko zapamiętałam :)
Ja dzisiaj wizytę mam na 13.10 I mam stresa jak cholera już. Ale może dam jakoś radę może będzie dobrze byle do poludnia
Będzie dobrze, trzymam kciuki

No to faktycznie jest super sprawa, jak moja Malutka się znacznie uaktywniła to miałam +1000 do dobrego nastroju [emoji3] super uczucie [emoji3]

Cześć dziewczyny, obudził mnie ból gardła, ale chyba nie gorszy niż wczoraj więc jest dla mnie nadzieja. Waga zaczyna mi płatać figle, od kilku dni codziennie powoli rośnie i w sumie wiem, że to normalne, ale jak nie przytyłam przez pierwsze 15-16 tygodni, tak w 19 już mam prawie 2,5 kg na plusie [emoji849]
Święta i odpoczynek plus mało ruchu i kg przybywa ;) a tak poważnie to kiedyś te kg muszą się pojawić :)
Cześć kobietki . Jadę do hepatologa trzymajcie kciuki . Denerwuje się strasznie i tak jak nie pale ,tak bym zapaliła już od paru dni ...... Ale oczywiście wiem że nie mogę [emoji4]
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie :)

Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży bedziecie miały robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać
19+1tc

Piediatrzy niestety się nie znają tzn nie wszyscy. Moje dziecko milo 3 miesiące i bylo serio bardzo duze jak na swoj wiek a pediatra wręczyła mi ulotki z bobovity i powiedziala zeby juz rozszerzac diete bo synek maly i ma skaze bialkowa to nie bedzie przybieral już na wadze. No i lepiej moje mlekonodstssic i dac mm bo po moim moze miec dalej problemy...
No właśnie, miałam czynienia z wieloma i czasami to słabo się robi jak się niektórych słucha...

Ja za to po porodzie jak tylko widzę w tv jakis porod to momentalnie sie wzruszam :)
Dla mnie porod byl piekny serio, mimo calej mocy boli krzyzowych gdzie ryczalam z bolu to na drugi dzien jak juz trafilan na sale porodowa nic mnie nie bolalo i po samym porodzie powiedzialam do meza "dibra rodzic moge ja, ale w ciazy będziesz Ty chodzic jak chcesz drugie" :)
Dla mnie to też cudowne przeżycie mimo tego, że najstarszego rodziłam 16godz islam potwornie zmęczona to jak mi go położyli na brzuchu to dostałam nowych sił i pół nocy nie spałam tylko na niego patrzyłam :) a urodziłam 19:50 ;)
Już potem nie pamiętałem tego bólu i zmęczenia, czułam tylko radość i mnóstwo miłości

mnie wg usg wyszło szybciej, bo na 16.06 :)
zobaczymy czy będzie miał "przypadłość" po mamie, bo ja powinnam się urodzić 02.08 a przyszłam na świat, i to wywoływana, 30.08. Jestem przykładem, tego że ciąża może trwać i ... 10 m-cy :D
Witaj na czerwcowych mapach :)
Kiedyś faktycznie nie pilnowali tych dwóch tygodni po terminie ;)

Ja będę mieć skończony 22 bo podobno wtedy serce lepiej widać
Popatrz a u mnie w szpitalu uniwersyteckim podają że trzeba zrobić między 18 a 20 tygodniem :O

Odstawilam wszystkich do szkoły i przedszkola i zamiast odpoczywać to biorę się za sprzątanie :D ale najpierw muszę coś zjeść, kromeczka na śniadanie to jednak za mało ;)

reklama
Już po wizycie jest nieźle ale mogłoby być lepiej moja watroba nie jest w za dobrym stanie ale można ja podleczyc naturalnie poprzez dietę. Dzidziuś nie powinien ucierpiec ale mam się szykować na cesarke dla bezpieczeństwa i karmić mogę do 3 miesięcy bo potem układ immunologiczny dziecka się rozwija i moglby się zarazić . Szkoda bo chciałam karmić jak długo się da.... Ale Co z wszystko dla malego[emoji4] dzięki dziewczyny za wsparcie.... ps. Kupiłam zdrapke za 5 euro a wygrałam 100
Wow! Gratuluję wygranej! Wydaj na przyjemności dla siebie i dzieciaków :)
Dobrze, ze nie jest źle, dla malucha wszystko dasz rade zrobić :)

Do góry