reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
2 mialam 175. no wlasnie wasi lekarze mowia co innego moj co innego. powiedzial ze gdyby ta krzywa nie spadala w 3 wyniku to bylby juz problem. Ale i tak bedzie powtorka krzywej cukrowej w dalszym etapie ciazy ma mi dac skierowanie na kolejnej wizycie ze wzgledu na ten 2 wynik. ograniczyc weglowodany takie jest zalecenie na ten moment itp :)
I to diabetolog czy gin tak mówi...?
Ja przy 93 133 99 od razu uslyszalam od gina, ze cukrzyca, a diabetolog ze gin jest nadgorliwy że przy takim wyniku już mnie do niego posłał...ale dieta i glukometr i przynajmniej kontroluje czy sie nie pogarsza :)

2 mialam 175. no wlasnie wasi lekarze mowia co innego moj co innego. powiedzial ze gdyby ta krzywa nie spadala w 3 wyniku to bylby juz problem. Ale i tak bedzie powtorka krzywej cukrowej w dalszym etapie ciazy ma mi dac skierowanie na kolejnej wizycie ze wzgledu na ten 2 wynik. ograniczyc weglowodany takie jest zalecenie na ten moment itp :)
To ja drugi wynik mialam wyższy niz ty 177 i mi diabetolog powiedzial ze jest w normie i tylko moje pierwsze 92 na czczo jest zle. [emoji57]

To ja drugi wynik mialam wyższy niz ty 177 i mi diabetolog powiedzial ze jest w normie i tylko moje pierwsze 92 na czczo jest zle. [emoji57]
haha no to nieźle. co lekarz to inaczej. ja mówiąc szczerze jestem za innymi normami ponieważ moja mama jak byla w ciazy ze mną to norma byla do 120. urodzilam sie zdrowa silna z odpowiednia waga. niby czemu tak wszystko zaostrzaja? zeby kase od nas wyciagac. wcześniej norma 5 lat temu byla 105 (bratowa taka miala) czemu teraz jest 92. troszke to jest dla mnie dziwne. moze sie myle tego nie wiem ale za 5 lat norma bedzie 80. nie znam sie nie jestem lekarzem. co ma byc to bedzie. jesli dziecko ma byc zdrowe to bedzie [emoji4]

reklama
haha no to nieźle. co lekarz to inaczej. ja mówiąc szczerze jestem za innymi normami ponieważ moja mama jak byla w ciazy ze mną to norma byla do 120. urodzilam sie zdrowa silna z odpowiednia waga. niby czemu tak wszystko zaostrzaja? zeby kase od nas wyciagac. wcześniej norma 5 lat temu byla 105 (bratowa taka miala) czemu teraz jest 92. troszke to jest dla mnie dziwne. moze sie myle tego nie wiem ale za 5 lat norma bedzie 80. nie znam sie nie jestem lekarzem. co ma byc to bedzie. jesli dziecko ma byc zdrowe to bedzie [emoji4]
No nie wiem, ja sie wole sluchac tego co mowia lekarze, nawet mamaginekolog pisala o normach krzywej[emoji57] od 2014 roku sa zmienione na 92/180/153
Teraz np normy sa zmienione jeśli chodzi o mierzenie glukometrem, wczesniej norma po jedzeniu byla do 120 teraz 140.
No i raczej norma do 120 na czczo przy krzywej u ciezarnych to na pewno za duzo jak nawet normalnie ta norma nie dla ciezarnych to mniej niz 100[emoji57]

Do góry