reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
W ramach prezentu ślubnego razem z mężem kupiliśmy sobie ekspres do kawy I powiem szczerze że już zaoszczedzilam na tym fortunę w stosunku do kupowania kawy z kawiarni [emoji23]
tez z mezem kupilismy miesiac temu. ja nie pije w ciazy kawy ale maz mowi ze kawa niesamowita.tylko droga jest sama kawa ale do przezycia [emoji4] jako wybraliscie ? bo my delongi :)

Tez wlasnie myślę teraz nad ekspresem. W listopadzie kupilam juz robota planetarnego ale ekspres tez mi się marzy [emoji847]
Ostatnio oglądam sobie Panie gadżet która testuje ekspres I myślę sobie że mega I chce taki, dopóki ceny nie pokazali - 10000[emoji23] od razu poczułam do siebie żal że chciałam zdradzić moje podstawowe saeco [emoji23]

tez z mezem kupilismy miesiac temu. ja nie pije w ciazy kawy ale maz mowi ze kawa niesamowita.tylko droga jest sama kawa ale do przezycia [emoji4] jako wybraliscie ? bo my delongi :)
My Saeco ale to juz ponad rok temu. Kawa nie taka droga - tzn jednorazowy wydatek duży ale na długo starcza... czasami chodzimy do sklepu z kawami i kupujemy po 50g jakies takiej superasnej zeby sie naciszyc ale ogolnie kupujemy rchibo ok 60 pln /kg. W ciąży filiżanka kawy bez problemu :) A w ekspresie na pewno jest regulacja mocy I ja w ciazy zeszlam z 5tki na 3ke. Nie ma to jak pyszna kawa i kocyk jak się siedzi na zwolnieniu :D

dziewczyny zapomnialam napisac o tej cukrzycy ciazowej. otoz moj 1 wynik 98 jedt w normie bo norma jest do 105 natomiast 2 mam za wysoki i mam wprowadzić delilatna diete. lekarz mowi ze te normy byly za bardzo restrykcyjne i powoli zaczyna sie od nich odbiegac bo dzieci w brzuszku byly za bardzo narazone cos tam udowodnione jest naukowo ale nie zapamiętałam wszystkiego . co lekarz to inna opinia [emoji4]
Co lekarz to inna opinia [emoji52] jaki mialas te drugi wynik ?
Bylas u diabetologa ?
Hahaha:) bardzo dobrze, ale podejrzewam, ze gdyby ktoś go tak nakarmił bez Twojej wiedzy to dałabym popalić:))
Kiedy byl malutki to dali mu czekolade do zjedzenia wiec nic mnie takie teksy nie zdziwily..
A potem mlody dal mi popalic [emoji52]

Nawet nie wiesz jak mi tego brakuje, a już dzisiaj mężowi płakałam że chce surowe sushi, tatar to już w ogóle rarytas [emoji24]to może być woreczek żólciowy. Amol można w ciąży? Bo mam ale nie wiedziałam czy używać. Mam te same zestawy Luiza i melb Pupa wchodzi super [emoji2]
Amolu oczywiście pić nie można ale nacierac owszem można [emoji4]

My Saeco ale to juz ponad rok temu. Kawa nie taka droga - tzn jednorazowy wydatek duży ale na długo starcza... czasami chodzimy do sklepu z kawami i kupujemy po 50g jakies takiej superasnej zeby sie naciszyc ale ogolnie kupujemy rchibo ok 60 pln /kg. W ciąży filiżanka kawy bez problemu :) A w ekspresie na pewno jest regulacja mocy I ja w ciazy zeszlam z 5tki na 3ke. Nie ma to jak pyszna kawa i kocyk jak się siedzi na zwolnieniu :D
no wlasnie kupujemy kg dlatego cena duza bo jak kupowalam rozpuszczalna to pol kg 20 -25 a tutaj 60-80 to troszke duzo. ja jakos tak odrzuciłam samoczynnie kawe 1 października jal sie dowiedzialam o ciazy a prawda jest taka ze zdrowsza jest filizanka dobrej kawy niz mocna herbata [emoji4]

no wlasnie kupujemy kg dlatego cena duza bo jak kupowalam rozpuszczalna to pol kg 20 -25 a tutaj 60-80 to troszke duzo. ja jakos tak odrzuciłam samoczynnie kawe 1 października jal sie dowiedzialam o ciazy a prawda jest taka ze zdrowsza jest filizanka dobrej kawy niz mocna herbata [emoji4]

No tak ale rozpuszczalna to w sumie nie kawa ... chociaż ja na początku ciąży przez miesiąc miałam wstręt do kawy. A później jakoś sama ochota wróciła :) Ale wiadomo-nic na siłę. Sama wiesz najlepiej co dla Was dobre ;)

reklama
Co lekarz to inna opinia [emoji52] jaki mialas te drugi wynik ?
Bylas u diabetologa ? Kiedy byl malutki to dali mu czekolade do zjedzenia wiec nic mnie takie teksy nie zdziwily..
A potem mlody dal mi popalic [emoji52]
2 mialam 175. no wlasnie wasi lekarze mowia co innego moj co innego. powiedzial ze gdyby ta krzywa nie spadala w 3 wyniku to bylby juz problem. Ale i tak bedzie powtorka krzywej cukrowej w dalszym etapie ciazy ma mi dac skierowanie na kolejnej wizycie ze wzgledu na ten 2 wynik. ograniczyc weglowodany takie jest zalecenie na ten moment itp :)

Do góry