reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Napewno nic Ci nie obwislo. Spokojnie. 2 msc jest inaczej poprostu. Też się dziwnie czuje, nie mając tyle obowiązkow i latania. A jak ćwiczyłas to jeszcze intensywniej odczuwasz braki.. Wytrzymasz dla Bobo.
Nie no jak lekarz stwierdzi że wszystko jest ok to wracam na treningu tyle że dopasowane do obecnego stanu :)

reklama
Doskonale Cię rozumiem. Przed ciaza brałam Ibuprom mac czasami zetknął. Teraz muszę się obejść więc próbuje wszystkiego. Jeżeli to od ciśnienia dużo pomaga przebywanie na świeżym powietrzu I spacery. Oczywiście w towarzystwie jeżeli masz zawroty głowy...
Może jednak wyjdę na podwórko się przejść [emoji4] śnieg spadł to i lepiej będzie się oddychac [emoji4]

Pytanie do brzuchatek ćwiczących, planuje zacząć ćwiczyć ale dopiero po wizycie u ginekologa. Robicie te typowe nudne ćwiczenia dla ciężarnych czy może macie jakieś inne fajne filmiki z ćwiczeniami które są troszkę bardziej dynamiczne? Bo robiłam już kilka podejść w pierwszej ciąży do typowych ćwiczeń dla ciężarnych i strasznie szybko się nudziłam i dawałam sobie spokój bo zawsze byłam zwyczajna do fitnessu który naprawdę dawał wycisk i potem nie mogłam się przyzwyczaić do tych powolnych ćwiczeń

Ja mam zestaw z centrum sportowca Luizy( puls i box, puls i stały fit- to wersja ciążowa ale moim zdaniem jest naprawdę fajna), a następny dzień to mel b: nogi, pupa i ramiona i tak codziwnnie

O tak blw to dużo frajdy dla malucha:) i nie musisz czekać aż sam stabilnie usiądzie. Ja zaczynałam z blw, ale młody mój tak mieszanie karmiony do teraz. Niestety raz się tak zadławił, ze skończyło się na telefonie na pogotowie:/. Na szczęście udało się go odkrzusic. Ale polecam blw:) bałaganu co nie miara:)))))
U nas tez balagan do dziś :) synek jednak chce wszystko sam

No miałam taka nieprzyjemna akcję... stalam sobie w kolejce w aptece po kwas foliowy A tu ciach I obudziłam się na podłodze jak wzywał pogotowie. Na badaniach wyszło wszystko ok, ale co się stało to nie wiadomo.... A wczoraj jeszcze zatrucie pokarmowe. Taki początek roku ;) U mnie brzuszek wciąż malutki, na wadze prawie bez zmian tylko faldek mi na plecach przybyło
To i tak miałaś szczęście, że ktoś pomógł :) ja dość czesto, praktycznie przy każdej wizycie w sklepie wytaczam się po omacku albo zjeżdżam po ścianie i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś pomógł[emoji23]

78 kg przy 169 cm to raczej nie taka szczupła [emoji23] ale ciążę zaczynałam z 77 tylko bardziej wysportowana... teraz ciężarów nie podnoszę A 2 miesiące spędziłam do góry brzuchem więc czuje jakbym miała jakiś zanim mięśni na rzecz tluszczu [emoji14] A co do omdlenia to była pierwsza taka sytuacja. Prawdopodobnie to od tego że było duszno, zmiana ciśnień I ogólnie niby może się zdarzyć ale jak się zdarzy znowu to na obserwację do szpitala... na szczęście jutro mm wizyte u swojego gin to mu wszystko opowiem, pokaże wyniki i ciekawe co on powie.

Musisz o siebie dbać, już doczytałam co się wydarzyło. A masz problemy z ciśnieniem?

Musisz o siebie dbać, już doczytałam co się wydarzyło. A masz problemy z ciśnieniem?
Zawsze miałem odrobinę niższe ale ogólnie nie mam. W ciąży też od początku kontroluje ale jest raczej w normie. Zrzucam to na to że było duszno A ja stalam w tej kolejce... teraz już korzystam z pierwszeństwa I się nie krepuje

reklama
Do góry