reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dokladnie lepiej zapobiegać zawczasu. Mi jeszcze TSH wyszło 4,66 czy Któraś z Was wie czy to dobry wynik?
Dla mojego endokrynologia taki wynik jest za wysoki. Tsh ma być do 2 albo 2,5 w ciąży, już dokładnie nie pamiętam. Ważne żeby również badać ft3 i ft4, oraz sprawdzić czy nie ma przeciwciał.

reklama
Na pewno dzidzia jest zdrowa :)))) ale wiem co znaczy wynik sanco i ten wewnętrzny spokój. Ja miałam białko pappa 2.42 MoM czyli też dość nisko, przez co bylo 1:900.
Znam siebie i wiem, że do końca ciąży bym o tym ciągle myślała. Chyba wolę jednak sprawdzić i wiedzieć. Robiłaś test podstawowy czy rozszerzony?

Znam siebie i wiem, że do końca ciąży bym o tym ciągle myślała. Chyba wolę jednak sprawdzić i wiedzieć. Robiłaś test podstawowy czy rozszerzony?
Podstawowy, zależało mi głównie na wykluczeniu zespołu Downa. Płaciłam dokładnie 2350 zl a wynik dostałam na maila dokładnie 4 dzień roboczy po dostarczeniu mojej krwi do labo.

Ale fajnie :))))) moja Malutka też dzisiaj szaleje, poczułam dzisiaj co najmniej kilka subtelnych kopniaczków [emoji123]
Edycja : co ja mówię - kilka to ja poczułam przed chwilą. [emoji854][emoji854][emoji854]
U mnie też od dwóch dni takie lekkie musniecia w brzuch :):) Mam nadzieję ze już teraz będę czuc codziennie :)

Podstawowy, zależało mi głównie na wykluczeniu zespołu Downa. Płaciłam dokładnie 2350 zl a wynik dostałam na maila dokładnie 4 dzień roboczy po dostarczeniu mojej krwi do labo.
Ja się jeszcze zastanawiam nad pakietem. Super, ze tak szybko miałaś wyniki. Pewnie emocje sięgały zenitu jak dostałaś maila. Lekarz mi powiedział, że na rozszerzony czeka się dłużej. Teraz okres noworoczny, więc u mnie procedura się pewnie wydłuży.

Czesc dziewczyny. Powoli was nadrabia. Cieszę się z udanych wizyt. U nas bez zmian..waga cały czas w dół nie czuje ruchów, brzusia nie mam jedyne co to smaczki np przegryzam kiełbaskę z majonezem mandarynkami :) w święta powiedzieliśmy o tym że będzie dzidzia..u mnie wszyscy szczęśliwi u męża prawie wszyscy ale tym się nie przejmuje tym bardziej że się tego spodziewałam :)

reklama
Ja się jeszcze zastanawiam nad pakietem. Super, ze tak szybko miałaś wyniki. Pewnie emocje sięgały zenitu jak dostałaś maila. Lekarz mi powiedział, że na rozszerzony czeka się dłużej. Teraz okres noworoczny, więc u mnie procedura się pewnie wydłuży.
Jak dostałam smsa z kodem na maila to zamarłam. Do momentu otworzenia pliku puls miałam chyba z 200... a później niesamowita ulga. Musiałam zrobić te badania, bo złe myśli za bardzo mnie męczyły.

Do góry