Dlatego się przekonałam Pomyślałam, ze skoro Ty nie lubisz a próbujesz to czemu ja nieJeśli Ty nie dasz rady mimo miłości, to ja już w ogóle nie wiem jak to zrobię [emoji38]
reklama
Wiol86
Fanka BB :)
Ten zakwas się pije tak normalnie? W sensie jakąś łyżkę/dwie czy więcej? Może i ja powinnam profilaktycznie zrobić, w poprzedniej ciąży zmagałam się z anemią i bardzo źle wspominam branie żelaza (bóle brzucha i zaparcia), a buraków gotowanych ze względu na cukrzycę jeść nie powinnam, więc taki zakwas brzmi idealnie.Ja zrobiłam mniej więcej takie proporcje może tylko mniejsza ilość wody zmieściła się do sloików - zalałam jeden 900ml i jeden 500ml. Zobacz załącznik 928777
Monafkinia
Jak robiłam pierwszą morfologię z pomiarem cukru, to wyszło mi na granicy 92 i gin nie mówił mi że to źle.
Ale jak naczytałam się forum i zaczęłam porównywać z Wami, to zrobiłam sobie za parę dni nowe badanie i wyszło mi już 86.
Jakoś nie specjalnie zwracałam uwagę na to co jadłam dzień wcześniej.
I tak niedługo krzywa nas czeka. A póki co, będę zaznaczać sobie badanie cukru przy okazji zwykłej morfo i patrzeć czy mi nie przekracza normy
Ale jak naczytałam się forum i zaczęłam porównywać z Wami, to zrobiłam sobie za parę dni nowe badanie i wyszło mi już 86.
I tak niedługo krzywa nas czeka. A póki co, będę zaznaczać sobie badanie cukru przy okazji zwykłej morfo i patrzeć czy mi nie przekracza normy
Mi lekarz wczoraj (16tc) powiedział, ze na tyk etapie juz dobrze widać o ile oczywiście dziecko się ułoży ładnieRaczej tak [emoji6] zalezy jak sie dzidius pokaze [emoji6] mi w sumie za kazdym razem inny lekarz mowil co bedzie wiec watpie zeby wszyscy sie mylili [emoji6]
Ja mam 7 i to bedzie 18+4 wiec tym bardziej juz bedzie wiadomo [emoji6]
Moj doktorek był tak dociekliwy, ze mi córeczkę obudził bo chciał wiedzieć (chyba już bardziej niż ja [emoji23])
Pianistka1991
Z zaleceń powinno się pić 2x pół szklanki dziennie, raz na czczo. Buraki można wykorzystać do sałatki na przykład. Sama robię to po raz pierwszy, także ciekawa jestem jak wyjdzie ten eksperyment [emoji39]Ten zakwas się pije tak normalnie? W sensie jakąś łyżkę/dwie czy więcej? Może i ja powinnam profilaktycznie zrobić, w poprzedniej ciąży zmagałam się z anemią i bardzo źle wspominam branie żelaza (bóle brzucha i zaparcia), a buraków gotowanych ze względu na cukrzycę jeść nie powinnam, więc taki zakwas brzmi idealnie.
rena86
Ja dostalam przepis od koleżanki ok rok temu, jak miałam anemie i wtedy nie mogłam się przekonać do zrobienia zakwasu i picia go, ale teraz nie chodzi tylko o moja anemie ale zdrowie Maluszka wiec pomimo braku miłości do tego typu rzeczy postanowilam ze bede pic, a i może choć "zauroczenie" jakos przyjdzie . Ja mam troszkę inny przepis.Dzięki jutro nastawie i swój zobaczymy czy dam rade to pić mimo miłości do buraków
Mi pierwszy pomiar wyszedl 92. Lekarz zlecil mi krzywa, dal mi nawet skierowanie do diabetologa. Po krzywej okazalo się, ze wyniki sa idealne i już nic z tym noe robilam. Lekarz powiedzial, ze jest okJak robiłam pierwszą morfologię z pomiarem cukru, to wyszło mi na granicy 92 i gin nie mówił mi że to źle.
Ja też mam[emoji16] zazyczylam siebie w prezencie na święta, ja mam z Motherhood. Jest rewelacyjny odkąd go mam plecy mnie nie bolą. Poza tym u mnie wszystko ok. Przed świętami w sobotę zlapal mnie ból w prawej pachwinie,taki kłujący i że dwa dni z przerwami mnie trzymał. Już byłam wystraszona ale to bol z rozciągania wiązadeł. Muszę wolniej wstawać i uważać na to jak się ruszam, jak ból strasznie nieprzyjemny. Miała tak może któraś z was?Ja czasem się przekręcam ale tylko na chwilę i raczej tak nie zasypiam. A śpisz z poduszką ciążowa? Mnie ona super dyscyplinuje i nic mnie nie boli rano.
Polecam z Motherhood, ja mam i jestem zachwycona. nawet mój mąż lubi na nim leżeć [emoji6]To muszę takiego poszukać [emoji39]
reklama
Pianistka1991
Haha, moją też mi mąż podbiera [emoji28]Polecam z Motherhood, ja mam i jestem zachwycona. nawet mój mąż lubi na nim leżeć [emoji6]