reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Tak piszecie o tym zakwasie może i ja zrobię. Jak robicie? Ostatnio mi hemoglobina spadla bo mialam 14,4 a wczoraj 13,1 mimo, ze cale swieta ciagle buraki jadlam, ale jednak gotowane a lepsze chyb surowe
Ja zrobiłam mniej więcej takie proporcje ;) może tylko mniejsza ilość wody zmieściła się do sloików - zalałam jeden 900ml i jeden 500ml.
received_472866853238599.jpeg

reklama
Ja śpię i na prawym i na lewym i na plecach, narazie na pewno nie szkodzi dzidzi
Ja też tak śpię. Ale powoli na prawym zaczyna mi być niewygodnie. Dzidziuś z prawej strony ułożony więc może dlatego. Mam ta poduszkę C i się zastanawiam czy już nie zacząć na niej spać.

Ja też tak śpię. Ale powoli na prawym zaczyna mi być niewygodnie. Dzidziuś z prawej strony ułożony więc może dlatego. Mam ta poduszkę C i się zastanawiam czy już nie zacząć na niej spać.
Ja śpię od 3 miesiąca już [emoji39] nie tyle ze względu na brzuch co na biodra i dyscyplinę spania na lewym boku ;)

Wszystkie kobiety, które znam osobiście i były lub są w ciąży uważają to za jeden z najtrafniejszych zakupów ;) w każdym razie ja swojego rogala uwielbiam [emoji6]

Właśnie mi przypomniałaś, że chyba czas wyciągnąć moją poduchę :)

Co do grzeszków w jedzeniu to ja przed ciąża miałam IO a teraz cukier kiepski i mam się traktować jak bym miała cukrzycę ciążowa nawet bez krzywej. Jestem na diecie już tyle czasu jeszcze przed ciąża, a ostatnio coraz ciężej mi wytrzymać. Właśnie zjadłam torcik bezowy [emoji85] i cukier po 1h tylko 120, aż mi się humor poprawił. [emoji16]

No właśnie trzeba sobie wyczuć jak to jest z tym cukrem.Ja wczoraj po raz pierwszy skusiłam się wieczorem na półtorej kostki czekolady (teściowa przywiozła ze Słowacji moją ukochaną Studencką, nie mogłam się powstrzymać), a rano cukier 88 :)

dziewczyny jakie mialyscie wyniki z krzywej cukrowej ze rozpoznali wam cukrzyce? bo czytam mame ginekolog i zaczynam sie troszke obawiać z tym ze ja na wynikach mam podane normy i we wszystkich się mieszcze hmmm

Ja miałam cukier na czczo 98, pozostałe pięknie :)

Przede wszystkim zalatw sobie glukometr i sprawdzaj jak reagujesz na rozne dania. Na pewno trzeba unikac smazonego miesa, warzywa świeże nie gotowane bo gotowane maja wyzszy indek glikemiczny, kasze makarony nie gorace tylko troche ostudzone lub odgrzewane takie na drugi dzien, chleb pszenny zamien na żytni, zadnych słodyczy, majonezu, ketchupu itp..
Ale to na poczatku jest troche taka metoda prob i bledow. Musisz miec glukometr i kontrolowac jak na co reagujesz.Dokladnie, tez staram sie jesc dosc czesto a w malych porcjach - choc zdarzaja sie wyjatki takie jak dzis [emoji85] no ale ja mam o tyle dobrze ze nie wazne co zjem, cukiero po godzinie mam w porządku tak jak po tym burgerze dzis 110 [emoji6] u mnie problemem jest tylko cukier na czczo i poki co z tego co juz probowalam np jogurty naturalne wieczorem, czy kanapka chleba zytniego z serem nic nie daja i cukier zawsze rano w kosmos. Na mnie dzialaja tylko mandarynki zjedzone 1-1,5h przed snem [emoji6] i wtedy cukier rano mam ladny ponizej 90 [emoji6]

Spróbuj z czekoladą haha ;) A tak serio to ja mam podobnie, po jedzeniu zawsze super (kiepsko działa tylko biały makaron, chleb i ziemniaki), a rano różnie :/
Ja piję jeszcze morwę białą po śniadaniu i przed snem i staram się ćwiczyć żeby trochę zbijać cukier.

A to w 16 to już jest takie pewne? Bo ja na prenatalnych nie chciałam bo nie chciałam się nastawić. Lekarka mk wtedy powiedziała że to 50 na 50 jest. Więc teraz w 17 tc będę już pytała.
Raczej tak [emoji6] zalezy jak sie dzidius pokaze [emoji6] mi w sumie za kazdym razem inny lekarz mowil co bedzie wiec watpie zeby wszyscy sie mylili [emoji6]
Ja mam 7 i to bedzie 18+4 wiec tym bardziej juz bedzie wiadomo [emoji6]

reklama
Do góry