reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No mi tez sie tak wydaje ze macica z tygodnia na tydzien idzie w górę...zdenerwowała mnie .
.[emoji21]
Dno macicy z tygodnia na tydzień jest coraz wyżej ponieważ sama macica robi się większa, ona jako tako nie podnosi się do góry bo niby jak, ona się rozciąga i robi coraz to większa żeby pomieścić dziecko, przez co brzuch właśnie najpierw zaokragla się na dole, kuzynka ciebie niepotrzebnie zestresowala :)

reklama
A to zdaniem kuzynki gdzie powinien być najbardziej brzuch widoczny? [emoji14] przecież wiadomo że najpierw zaokragla się na dole :)
Doookladnie [emoji6]
Dziewczyny a ja wam stawie moj objedzony brzuch [emoji4] rano tak nie wygladq [emoji4]

Ale tak sie zastanawiam bo kuzynka widzac to zdjecie stwierdziła ze dosysc nisko jest ten brzuch...i mnie troche zaniepokoila...co myslicie?? [emoji58]Zobacz załącznik 927390
Sliczny masz brzuszek [emoji6]
I od razu widac ze ciazowy bo zaokragla sie gdzie powinien [emoji6][emoji106]

Dno macicy z tygodnia na tydzień jest coraz wyżej ponieważ sama macica robi się większa, ona jako tako nie podnosi się do góry bo niby jak, ona się rozciąga i robi coraz to większa żeby pomieścić dziecko, przez co brzuch właśnie najpierw zaokragla się na dole, kuzynka ciebie niepotrzebnie zestresowala :)
No ja wyczuwan dno macicy tak z 2 3 cm nad spojeniem ( wczesniej tego nie czulam) dokladnie...ale juz mi lepiej [emoji5]

Ona juz ma jedno dziecko i mowila ze ona tak nie miała...ze powinnam sie oszczędzać [emoji55]
Mogłaś kuzynki zapytać czy jej zdaniem każda kobieta tak samo ciąże przechodzi, jedne brzuchy są wieksze, jedne maleńkie aż do końca, jedne takie aż szpiczaste, a jedne okrągłe jak piłka, nie możemy tutaj mówić że jeden jest normalny a drugi nie :) każda z nas jest inna, to i brzuchy są inne, nie da się niczego wywnioskować na tym etapie z wyglądu brzucha

Mogłaś kuzynki zapytać czy jej zdaniem każda kobieta tak samo ciąże przechodzi, jedne brzuchy są wieksze, jedne maleńkie aż do końca, jedne takie aż szpiczaste, a jedne okrągłe jak piłka, nie możemy tutaj mówić że jeden jest normalny a drugi nie :) każda z nas jest inna, to i brzuchy są inne, nie da się niczego wywnioskować na tym etapie z wyglądu brzucha
Tez racja, zgadzam sie z Toba [emoji11] dlatego juz sie nie martwie [emoji4] ale z rana takiego nie mam [emoji2]

Kurczę, dzięki! Po takim kolorowym zdjęciu nabrałam ochoty. Pokombinuję koniecznie :))
Ja polecam sałatkę z buraków rukoli i sera plesniowego (pasteryzowanego) 2 małe buraczki piekę ze skórką w folii w 180 C ok. 1h, następnie wykładam rucole na duży talerz, obieram buraki, kroję cieniutkie plastry jak karpacio na wierzch kruszę ser pleśniowy i polewam dressingiem:oliwa, miód, balsamico i posypuję prażonymi pestkami. Pyszka [emoji6]

Ja polecam sałatkę z buraków rukoli i sera plesniowego (pasteryzowanego) 2 małe buraczki piekę ze skórką w folii w 180 C ok. 1h, następnie wykładam rucole na duży talerz, obieram buraki, kroję cieniutkie plastry jak karpacio na wierzch kruszę ser pleśniowy i polewam dressingiem:oliwa, miód, balsamico i posypuję prażonymi pestkami. Pyszka [emoji6]
Mniam, moje smaki oprócz buraka, ale dodam go do menu. :))

Ooo tu znalazlam fajna informacje [emoji1]
Screenshot_20181222-213834.jpeg

Ooo i taka tez jest pyszna:)

reklama
@Malentka @Pianistka1991 @Nat Bluebell @Judyta26
Dziekuje za wsparcie, zainteresowanie i zrozumienie (niestety nie mam w emotikonkach buziaka). Przeczytalam wszystkie posty ale wybaczcie, ze nie mam sily odpowiadac indywidualnie. Po 22 dostalam sie w koncu do lekarza, ktory, jak sie okazalo, mial na imie... Mohamed i ledwo co potrafil powiedziec. No tak, jasne, kogo wysylaja na dyzury swiatczene i okoloswiateczne - albo stazystow albo obcokrajowcow (albo stazystow obcokrajowcow). Wyciac kaszaka nie chcial. tlumaczac sie oczywiscie moim stanem, brakiem czasu i zmeczeniem (wlasnym). Takze super spedzone rodzinne popoludnie od 16:30 do 22:30 (wliczajac droge do szpitala i przerwe na kolacje) ale przynajmniej mnie troche pocieszyl (w sensie porady medycznej).

Do góry