Dno macicy z tygodnia na tydzień jest coraz wyżej ponieważ sama macica robi się większa, ona jako tako nie podnosi się do góry bo niby jak, ona się rozciąga i robi coraz to większa żeby pomieścić dziecko, przez co brzuch właśnie najpierw zaokragla się na dole, kuzynka ciebie niepotrzebnie zestresowalaNo mi tez sie tak wydaje ze macica z tygodnia na tydzien idzie w górę...zdenerwowała mnie .
.[emoji21]
reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Doookladnie [emoji6]A to zdaniem kuzynki gdzie powinien być najbardziej brzuch widoczny? [emoji14] przecież wiadomo że najpierw zaokragla się na dole
Sliczny masz brzuszek [emoji6]Dziewczyny a ja wam stawie moj objedzony brzuch [emoji4] rano tak nie wygladq [emoji4]
Ale tak sie zastanawiam bo kuzynka widzac to zdjecie stwierdziła ze dosysc nisko jest ten brzuch...i mnie troche zaniepokoila...co myslicie?? [emoji58]Zobacz załącznik 927390
I od razu widac ze ciazowy bo zaokragla sie gdzie powinien [emoji6][emoji106]
angie.
No ja wyczuwan dno macicy tak z 2 3 cm nad spojeniem ( wczesniej tego nie czulam) dokladnie...ale juz mi lepiej [emoji5]Dno macicy z tygodnia na tydzień jest coraz wyżej ponieważ sama macica robi się większa, ona jako tako nie podnosi się do góry bo niby jak, ona się rozciąga i robi coraz to większa żeby pomieścić dziecko, przez co brzuch właśnie najpierw zaokragla się na dole, kuzynka ciebie niepotrzebnie zestresowala
Mogłaś kuzynki zapytać czy jej zdaniem każda kobieta tak samo ciąże przechodzi, jedne brzuchy są wieksze, jedne maleńkie aż do końca, jedne takie aż szpiczaste, a jedne okrągłe jak piłka, nie możemy tutaj mówić że jeden jest normalny a drugi nie każda z nas jest inna, to i brzuchy są inne, nie da się niczego wywnioskować na tym etapie z wyglądu brzuchaOna juz ma jedno dziecko i mowila ze ona tak nie miała...ze powinnam sie oszczędzać [emoji55]
angie.
Tez racja, zgadzam sie z Toba [emoji11] dlatego juz sie nie martwie [emoji4] ale z rana takiego nie mam [emoji2]Mogłaś kuzynki zapytać czy jej zdaniem każda kobieta tak samo ciąże przechodzi, jedne brzuchy są wieksze, jedne maleńkie aż do końca, jedne takie aż szpiczaste, a jedne okrągłe jak piłka, nie możemy tutaj mówić że jeden jest normalny a drugi nie każda z nas jest inna, to i brzuchy są inne, nie da się niczego wywnioskować na tym etapie z wyglądu brzucha
Ilma
Ja polecam sałatkę z buraków rukoli i sera plesniowego (pasteryzowanego) 2 małe buraczki piekę ze skórką w folii w 180 C ok. 1h, następnie wykładam rucole na duży talerz, obieram buraki, kroję cieniutkie plastry jak karpacio na wierzch kruszę ser pleśniowy i polewam dressingiemliwa, miód, balsamico i posypuję prażonymi pestkami. Pyszka [emoji6]Kurczę, dzięki! Po takim kolorowym zdjęciu nabrałam ochoty. Pokombinuję koniecznie )
Pianistka1991
Mniam, moje smaki oprócz buraka, ale dodam go do menu. )Ja polecam sałatkę z buraków rukoli i sera plesniowego (pasteryzowanego) 2 małe buraczki piekę ze skórką w folii w 180 C ok. 1h, następnie wykładam rucole na duży talerz, obieram buraki, kroję cieniutkie plastry jak karpacio na wierzch kruszę ser pleśniowy i polewam dressingiemliwa, miód, balsamico i posypuję prażonymi pestkami. Pyszka [emoji6]
Silje1008
Ja polecam sałatkę z buraków rukoli i sera plesniowego (pasteryzowanego) 2 małe buraczki piekę ze skórką w folii w 180 C ok. 1h, następnie wykładam rucole na duży talerz, obieram buraki, kroję cieniutkie plastry jak karpacio na wierzch kruszę ser pleśniowy i polewam dressingiemliwa, miód, balsamico i posypuję prażonymi pestkami. Pyszka [emoji6]
Ooo i taka tez jest pyszna
reklama
aronia12
@Malentka @Pianistka1991 @Nat Bluebell @Judyta26
Dziekuje za wsparcie, zainteresowanie i zrozumienie (niestety nie mam w emotikonkach buziaka). Przeczytalam wszystkie posty ale wybaczcie, ze nie mam sily odpowiadac indywidualnie. Po 22 dostalam sie w koncu do lekarza, ktory, jak sie okazalo, mial na imie... Mohamed i ledwo co potrafil powiedziec. No tak, jasne, kogo wysylaja na dyzury swiatczene i okoloswiateczne - albo stazystow albo obcokrajowcow (albo stazystow obcokrajowcow). Wyciac kaszaka nie chcial. tlumaczac sie oczywiscie moim stanem, brakiem czasu i zmeczeniem (wlasnym). Takze super spedzone rodzinne popoludnie od 16:30 do 22:30 (wliczajac droge do szpitala i przerwe na kolacje) ale przynajmniej mnie troche pocieszyl (w sensie porady medycznej).
Dziekuje za wsparcie, zainteresowanie i zrozumienie (niestety nie mam w emotikonkach buziaka). Przeczytalam wszystkie posty ale wybaczcie, ze nie mam sily odpowiadac indywidualnie. Po 22 dostalam sie w koncu do lekarza, ktory, jak sie okazalo, mial na imie... Mohamed i ledwo co potrafil powiedziec. No tak, jasne, kogo wysylaja na dyzury swiatczene i okoloswiateczne - albo stazystow albo obcokrajowcow (albo stazystow obcokrajowcow). Wyciac kaszaka nie chcial. tlumaczac sie oczywiscie moim stanem, brakiem czasu i zmeczeniem (wlasnym). Takze super spedzone rodzinne popoludnie od 16:30 do 22:30 (wliczajac droge do szpitala i przerwe na kolacje) ale przynajmniej mnie troche pocieszyl (w sensie porady medycznej).