reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Malentka @Pianistka1991 @Nat Bluebell @Judyta26
Dziekuje za wsparcie, zainteresowanie i zrozumienie (niestety nie mam w emotikonkach buziaka). Przeczytalam wszystkie posty ale wybaczcie, ze nie mam sily odpowiadac indywidualnie. Po 22 dostalam sie w koncu do lekarza, ktory, jak sie okazalo, mial na imie... Mohamed i ledwo co potrafil powiedziec. No tak, jasne, kogo wysylaja na dyzury swiatczene i okoloswiateczne - albo stazystow albo obcokrajowcow (albo stazystow obcokrajowcow). Wyciac kaszaka nie chcial. tlumaczac sie oczywiscie moim stanem, brakiem czasu i zmeczeniem (wlasnym). Takze super spedzone rodzinne popoludnie od 16:30 do 22:30 (wliczajac droge do szpitala i przerwe na kolacje) ale przynajmniej mnie troche pocieszyl (w sensie porady medycznej).
O matko. Uwielbiam obcokrajowców w takich miejscach. Mialam takiego neonatologa jak się syn urodzil. Pojęcia nie mialam co on mowi. Polozna pdosilam o tlumaczenie bo ten coś warczal. Mowil pojedymczymi słówkami.
Dobrze ze Cię chociaż uspokoil.

reklama
Wiecie co, od dwóch godzin siedzę i ryczę. Żarty żartami a okazało się mój szanowny mąż jest na serio bardzo zawiedziony i rozczarowany faktem, że urodzi nam się córka. Co za egoistyczny dupek! Aż brak mi słów jak można się tak zachować?
Ja też chciałbym syna, bo córki już mam, ale mimo to jestem przeszczesliwa, bo jest i wiem już kim jest, no i jest zdrowa! A ten kretyn jest kurna rozczarowany!
Zepsuł mi całe święta :( nawet spać mi się nie chce, bo jestem za bardzo wzburzona.

@aronia12 faktycznie kiepsko trafiłaś z takim lekarzem. A jakiej porady Ci w końcu udzielił? Co dalej z tym kaszakiem?
Moze to tylko glupia pierwsza reakcja? Moj maz też dziwnie zareagowal na córkę. Stwierdzil, ze nikomu nie bedzie mowil, ze jednak dziewczynka bo wszyscu mu gralulowali, ze kest taki dobry bo ustrzelil dwóch chłopaków :\ Nie wiem jakie miało miec to znaczenie. Na drugo dzien wrocil z pracy i oznajmil ze sie wszystkich pochwalil coreczka i trudno jak sie znowu zmieni to bedzie sie dalej chwalic :)

Dzień dobry :)
Moi mężczyźni jeszcze śpią (oczywiscie w jednym łóżku) W nocy mialam mała awanturke o cyca ale bylam nieugieta. Piersi mnie zaczely boleć jak on pije mleko.
Dzisiaj bedzie piękny leniwy dzień :)

Wiecie co, od dwóch godzin siedzę i ryczę. Żarty żartami a okazało się mój szanowny mąż jest na serio bardzo zawiedziony i rozczarowany faktem, że urodzi nam się córka. Co za egoistyczny dupek! Aż brak mi słów jak można się tak zachować?
Ja też chciałbym syna, bo córki już mam, ale mimo to jestem przeszczesliwa, bo jest i wiem już kim jest, no i jest zdrowa! A ten kretyn jest kurna rozczarowany!
Zepsuł mi całe święta :( nawet spać mi się nie chce, bo jestem za bardzo wzburzona.

@aronia12 faktycznie kiepsko trafiłaś z takim lekarzem. A jakiej porady Ci w końcu udzielił? Co dalej z tym kaszakiem?
Kochana moze to taki pierwszy szok ? Przejdzie mu na pewno [emoji8] jak sie czlowiek na coś innego nastawil to trudno czasami tak z dnia na dzien przyzwyczaić sie do innej mysli i sytuacji[emoji8]

Moj do dziś jeszcze tak na prawde nie wyszedł z szoku [emoji6] zawiedziony, przerażony, i tez bylam zla na poczatku bo nie cieszyl sie tak jak ja bo byl zawiedziony ale wiem ze mu przejdzie, musi sie tylko bardziej oswoić z tym [emoji6]

To przykre. Ja też się martwię o reakcję męża, bo bardzo chce chłopca no i narazie tak wyszło na 80%, ale może być różnie. Myślę, że głupio zareagował i nawet sobie nie zdaje sprawy, że to jest dla Ciebie przykre.
Sliczny :) Teraz bedzie nisko bo jestes szczuplutka. Bedzie rosl i wtedy urosnie az pod piersi ;)
Ja też mam nisko brzuch, bo macica jeszcze całkiem nie poszła do góry.

Melduje sie [emoji257]
Snil mi sie koszmar dzis [emoji52]ze miałam duzy juz brzuszek, bylam na jakiejs wyspie wsrod ludzi i nagle pojawilo sie mnóstwo wody i tylko dzieki temu ze mialam brzuszek utrzymywalam sie na wodzie [emoji52]
A dzis wstaje rano a tu informacja o tsunami [emoji22]

To przykre. Ja też się martwię o reakcję męża, bo bardzo chce chłopca no i narazie tak wyszło na 80%, ale może być różnie. Myślę, że głupio zareagował i nawet sobie nie zdaje sprawy, że to jest dla Ciebie przykre. Ja też mam nisko brzuch, bo macica jeszcze całkiem nie poszła do góry.
Też mam nisko a czasami wcale ;) Jeszcze mamy czas na ogromne brzuchu zaslaniajace niemalze widok :)

Święta idą, do tego mamy chrzciny, gdzie ja będę chrzestną a moja córka znów chora. Tym razem zapalenie układu moczowego, wczoraj do 12 w nocy spędziliśmy na izbie przyjęć bo praktycznie cały dzień lapalismy jej mocz, na szczęście wyszłyśmy do domu. Aż co raz bardziej boję się drugiego dziecka, moja córka ma dopiero 1,5 roku a już miała dwa razy zapalenie układu moczowego, zapalenie płuc, azs i nawet po szczepieniu potrafiła wylądować w szpitalu. To głupie ale chyba co raz częściej powtarzam sobie, że mogłam się wstrzymać z drugim dzieckiem

Święta idą, do tego mamy chrzciny, gdzie ja będę chrzestną a moja córka znów chora. Tym razem zapalenie układu moczowego, wczoraj do 12 w nocy spędziliśmy na izbie przyjęć bo praktycznie cały dzień lapalismy jej mocz, na szczęście wyszłyśmy do domu. Aż co raz bardziej boję się drugiego dziecka, moja córka ma dopiero 1,5 roku a już miała dwa razy zapalenie układu moczowego, zapalenie płuc, azs i nawet po szczepieniu potrafiła wylądować w szpitalu. To głupie ale chyba co raz częściej powtarzam sobie, że mogłam się wstrzymać z drugim dzieckiem
Dużo zdrówka dla malutkiej!
U nas bedzie taka sama roznica wieku. Tez czasami nachodza mnie takoe mysli jak ja sobie dam rade wlasnke w razie choroby. My mamuśki kestesmy dzielne i na pewno wszystko się poukłada :)
Mój syn chyba idzoe na jakis rekord w spaniu bo jeszcze spi :) Juz mi sie nudzo i najchetniej bym ich obudziła :)

reklama
Dziewczyny czy wy też macie taką sucha skórę na ciele??
Ja najbardziej na cyckach I ramionach i nie potrafię sobie z tym już poradzić stosowałam chyba już wszytko... [emoji17][emoji17][emoji17]

Do góry