reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Zaraz bede gryzc i kopac! Pojechalismy do szpitala z tym kaszakiem. 2 godziny przesiedzielismy na sorze, mielismy byc nastepni a tu wychodzi pielegniarka z wiadomoscia, ze tylko co wydarzyl sie ciezki wypadek drogowy (pewnie na autostradzie), maja wielu rannych, w tym jednego ciezko i nie wiadomo, kiedy zaczna przyjmowac zwyklych pacjentow. No zesz! Ja rozumiem, ze tamci maja pierwszenstwo ale mogliby nas chociaz odeslac do domu a nie mowic: jest 19, poczekjacie moze do 20, moze do 22 a moze do 1, moze do 2 w nocy my nic nie wiemy... Szlag nas trafil i wrocilsmy do domu. Pora kolacji, dziecko wyje z nudow, brzuch sie napina a ja po 2 godzinach nie wiem, czy czekanie nastepnych 4-6 godzin ma sens czy nie. A w jakim stanie beda lekarze, po ciezkim przypadku? Nic im sie nie bedzie chcialo robic. to zrozumiale, przeciez to tez ludzie. A jutro od nowa 500 pacjentow przed nami i na kazdego po pol godziny? Dla ciezarnych zadnych ulg. A w Swieta 2 razy tyle pacjentow. Ze zlosci sama wycielabym chyba sobie to goovno, gdyby bylo w innym miejscu. Do plecow nie dosiegne :wściekła/y:

Ale masz przeboje przed świętami, współczuję :((

reklama
Dostałam właśnie wyniki krwi i mam niestety złe wyniki[emoji52] spada mi hemoglobina do 11,5 i hematokryt jeszcze poleciał. Oczywiście mocz też kiepski no mam tą infekcje, dostałam nowy antybiotyk w globulkach. A na krew muszę chyba zwiększyć jeszcze żelazo [emoji21]
Skoro hemoglibina spada to faktycznie wuecej żelaza się przyda. Sama muszę powtórzyć badania krwi, bo ostatnio miałam to wszystko w normie, ale na granicy.

No to bardzo jestem ciekawa co Wam wyszło :)

Współczuję szczerze, nie masz możliwości umówić tego jakoś u chirurga?

A co lekarz na te wyniki? Czy dopiero będziesz miała wizytę?

Ja uszka dwa dni odchorowywałam, tak mnie zmęczyły :/ odpocznij już dzisiaj!

W takim razie odpoczywaj i wyleguj się, święta są co roku a dziecko jest najważniejsze :)

U mnie pachnie właśnie piernikiem, uwielbiam! [emoji3590]
Jutro bigos i drugie ciasto a w poniedziałek barszcz :)
Narazie dostałam tylko antybiotyk na infekcję. A z krwią powie mi na wizycie w następny piątek.
Skoro hemoglibina spada to faktycznie wuecej żelaza się przyda. Sama muszę powtórzyć badania krwi, bo ostatnio miałam to wszystko w normie, ale na granicy.
Ja się biorę za siebie i będę pić zakwas z buraka jest dobry przy anemii i więcej mięsa czerwonego, tyle narazie mogę zrobić.

Narazie dostałam tylko antybiotyk na infekcję. A z krwią powie mi na wizycie w następny piątek. Ja się biorę za siebie i będę pić zakwas z buraka jest dobry przy anemii i więcej mięsa czerwonego, tyle narazie mogę zrobić.
I słusznie! Myślę, że dietą można dużo zdziałać. Sama staram się przełamywać do jedzenia mięsa, nie wiem tylko jak przekonać się do buraków. Jedyna opcja, ktorą akceptuję to barszcz. [emoji849]

Dotarła dziś nagroda z konkursu [emoji7][emoji171]
IMG_20181222_213228_555.jpeg

I słusznie! Myślę, że dietą można dużo zdziałać. Sama staram się przełamywać do jedzenia mięsa, nie wiem tylko jak przekonać się do buraków. Jedyna opcja, ktorą akceptuję to barszcz. [emoji849]

Może spróbuj koktajl z buraka, pomarańczy i jabłka? Ja przed ciąża piłam codziennie zakwas, ale teraz mam do niego obrzydzenie[emoji31] teraz pije koktajl z buraka codziennie [emoji6]

reklama
Do góry