reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Mi sie wydaje ze nie ma co panikowac, macica rosnie wiec ma prawo sie stawiać..co innego gdyby caly czas sie stawiala ale raz na jakis czas to serio nic takiego...bardziej twardnienie brzucha powinno martwic w późniejszym etapie ciazy..tak mi sie wydaje.

A czułaś ból przy stawianiu się macicy? Nie umiem oszacować na ile jest to częste i dlugotrwałe zjawisko, a na ile przesadzam i panikuję :/
Mnie nic nie bolalo czułam tylko twardnienie, ale wtedy miałam takiego bardzo starego lekarza co wolał mnie wysłać do szpitala i mieć czyste sumienie. Aacica stawiała się codziennie, ale nie powodowało to ani skracania szyjki ani rozwarcia więc możliwe, że taka była.moja natura i macica stwierdziła, że zacznie ćwiczyć do porodu... dodam, że wtedy byłam bardzo szczupła 45kg i było to widać gołym.okiem:) najlepiej zapytaj lekarza on rozwieje twoje wątpliwości:)

Wlas nie zjadłam klementybki i poczułam w przeciągu kilku minut takie pękanie jakby baloniki w jednym miejscu pod pepkiem!:D ale uczucie
Świetnie [emoji7][emoji7] ja moge smialo powiedziec ze drugi dzien z rzedu juz coraz wyrazniej i dosc czesto czuje malutka [emoji7]
Ja sie wlasnie dzisiaj zastanawialam co zrobic zeby mi sie macica stawiała? Glupia jestem wiem, ale może mnie to uspokoi :)
Lepiej nie kombinuj... ja na takie stawianie sie macicy i bole przy tym dostalam ostatnio leki od gina wiec raczej nie jest to dobre ze sie tak dzieje...
Sprobuj zadzwonić do sonomedico do Tych, ja tam robiłam badanie, w sumie już 4 raz tam byłam i bardzo zadowolona jestem, wszystko dokładnie badają. Na drugie prenatalne mnie umówiła w recepcji już dobre dwa tygodnie temu :)
Dzieki [emoji6] ale Juz sie wstepnie umowilam do dr Gołebiowskiego w Raciborzu [emoji6] opinie ma bdb wiec mysle ze dobrze wybralam [emoji6] no i koszt badania to 200zl [emoji6]

reklama
Mnie nic nie bolalo czułam tylko twardnienie, ale wtedy miałam takiego bardzo starego lekarza co wolał mnie wysłać do szpitala i mieć czyste sumienie. Aacica stawiała się codziennie, ale nie powodowało to ani skracania szyjki ani rozwarcia więc możliwe, że taka była.moja natura i macica stwierdziła, że zacznie ćwiczyć do porodu... dodam, że wtedy byłam bardzo szczupła 45kg i było to widać gołym.okiem:) najlepiej zapytaj lekarza on rozwieje twoje wątpliwości:)
Szansa na kontakt z lekarzem będzie dopiero po świętach. U mnie też widać taki kamień wystający, nie ważę 45, ale 50.
No nic, nie będę panikować na zapas, na szczęście od teraz mogę troche zwolnić tempo dnia :)

Do góry