Vivienne 1
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ŚlicznePatrzcie jakie cuda mi przyszlyZobacz załącznik 927035
Tak moja pierwsza ciąża [emoji4] A zamierzam rodzic w Żorach, ale jeszcze pomyślę nad tym.Ale fajnie [emoji6] to Twoja 1 ciaza? Gdzie zamierzasz rodzic?
Witam się z wami dziewczyny [emoji4] u mnie już lepiej ale i tak ostre zapalenie górnych dróg oddechowych daje o sobie znac [emoji21] 2 zastrzyki za mną, jeszcze 8 i już mnie tylek boli[emoji24] wczorajszy dzień skończył się na izbie przyjęć bo już nie dawałam rady z tymi wymiotami. Już po łyżeczce piłam ale i tak nic nie było lepiej. Dostałam dwie kroplowki i zastrzyk przeciwwymiotny i wypisali mnie pomimo tego, że wymiotywalam dalej po zastrzyku[emoji37] w domu już było lepiej położyłam się i zasnęłam i cała noc spałam [emoji4] rano kolejny zastrzyk i teraz leżę [emoji4] oby już było tylko lepiej [emoji57]Czesc czerwcoweczki! Caly dzien uganiam sie za spodniami ciazowymi, bo moje z poprzedniej ciazy robia sie juz za male . Obdzwonione/odwiedzone wszystkie sklepy i kolezanki a portek w odpowiednim rozmiarze brak Jak sie zamowi, to beda doiero po Nowym Roku i jak tu sie objadac w czasie swiat? Teraz zaszlam na forum dla relaksacji a tu produkcja pelna para!
@ilonaz : zdroweczka dla mamusi! Na stale leki przecwpadaczkowe? Nie musi byc tak zle. Epilepsji jest kilkadziesiat rodzajow i wiele z nich jest calkowicie uleczalnych. Na stres moze Ci herbata z melisy troche pomoze? To jedyne co w ciazy mozna.
@Anusiak89 : zgadzam sie z dziewczynami. Mysl przede wszystkim o sobie i dzieciach. Pomysl ze swietami moze niezly ale nie bedzie Cie to kosztowalo za duzo nerwow? Z domem duzy problem... Takie trudne sprawy trzeba rozwazac nalpeiej po ochlonieciu.
@Vivienne 1 : ja tez z tych, u ktorych kazda emocje widac na twarzy Na szpiegow bysmy sie nie nadawaly
@Ja-ga : takie roznice miedzy pomiarem domowym a w gabinecie sa calkowicie naturalne i nawet maja swoje medyczne okreslenie. Nie pamietam co prawda jakie ale lekarze zdaja sobie z tego sprawe. U mnie na wizytach mierza ciensienie PO ZWAZENIU, to sobie wyobraz, jak mi skacze a ja z tych niskocisnieniowych
@Monafkinia : szybkiej poprawy!
@Karolina3818 : jako "specjalistka" od wymiotow dam Ci dwie rady na unikniecie szpitala: 1. Popijaj co pare minut po jednej lyzeczce wody z glukoza. To jest to samo co w kroplowce, tylko ze w domu. W wiekszosci przypadkow to pomaga i po kilku godzinach mozna sprobowac suchej bulki czy czegos rownie lekko strawnego. 2. Jesli nawet te lyzeczki bedziesz wymiotowac to zrob glodowke na jakies 10 godzin a potem zacznij z glukoza. Spokojnie mozesz poeksperymentowac 12 godzin w domu bez niebezpieczenstwa odwodnienia.
@Silje1008 : rzeczywiscie sliczna rodzinka! Dobrze, ze nie poprzestajecie na jednym dziecku, bo grzech marnowac talent do robienia ladnych dzieci
@Malentka : ja bym nie robila dalszych badan.
@Judyta26 @0202oliwcia : ale glupio z tymi schodkami. My tez mamy taka architetekoniczna bzdure: niby jest winda (choc budynek tylko 4-pietowy) a do windy 6 stopni Moze na wyzsza ciaze i spacerki bez mezow sprawicie sobie wozki typu parasolka? Kosztuje grosze, wazy mniej niz 5kg i jest podreczna. Wiadomo, ze dla dziecia mniej komfortowa ale starszak spokojnie daje rade, zwlaszcza na krotsze wyjscia. Jednak taka solidna spacerowa po schodach to troche ryzykowne.
Patrzcie jakie cuda mi przyszlyZobacz załącznik 927035
Ja też w sumie trzymam się tradycji bezmiesnej z jednym wyjątkiem u mnie barszcz czerwony jest na drobiu[emoji85] chociaż jesteśmy niewierzący z mężem.chodziło mi o ogolnie poszczenie w wigilie. mieska to tez bym chyba nie ruszyla ajjj biore sie za szykowanie świąteczne jak dam rade bo cos mi mdlosci wracaja hmmm
Piękne ciuszki, ja jeszcze nic nie kupiłam, jakoś jeszcze się boję. Poza tym muszę kupić komodę na ubranka, bo sama się nie mieszczę w szafach [emoji16]Patrzcie jakie cuda mi przyszlyZobacz załącznik 927035
Umowilam się Wlasnie na polowkowe 29 stycznia
Ogólnie to ani mi się śni głodować tego dnia [emoji39][emoji39][emoji39]chodziło mi o ogolnie poszczenie w wigilie. mieska to tez bym chyba nie ruszyla ajjj biore sie za szykowanie świąteczne jak dam rade bo cos mi mdlosci wracaja hmmm