reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Patrzcie jakie cuda mi przyszly
20181221_114441.jpeg

Załączniki

• 20181221_114441.jpeg
    20181221_114441.jpeg
    58,5 KB · Wyświetleń: 287
reklama
Ale fajnie [emoji6] to Twoja 1 ciaza? Gdzie zamierzasz rodzic?
Tak moja pierwsza ciąża [emoji4] A zamierzam rodzic w Żorach, ale jeszcze pomyślę nad tym.
Czesc czerwcoweczki! Caly dzien uganiam sie za spodniami ciazowymi, bo moje z poprzedniej ciazy robia sie juz za male :zawstydzona/y:. Obdzwonione/odwiedzone wszystkie sklepy i kolezanki a portek w odpowiednim rozmiarze brak :wściekła/y: Jak sie zamowi, to beda doiero po Nowym Roku i jak tu sie objadac w czasie swiat? Teraz zaszlam na forum dla relaksacji a tu produkcja pelna para!

@ilonaz : zdroweczka dla mamusi! Na stale leki przecwpadaczkowe? Nie musi byc tak zle. Epilepsji jest kilkadziesiat rodzajow i wiele z nich jest calkowicie uleczalnych. Na stres moze Ci herbata z melisy troche pomoze? To jedyne co w ciazy mozna.

@Anusiak89 : zgadzam sie z dziewczynami. Mysl przede wszystkim o sobie i dzieciach. Pomysl ze swietami moze niezly ale nie bedzie Cie to kosztowalo za duzo nerwow? Z domem duzy problem... Takie trudne sprawy trzeba rozwazac nalpeiej po ochlonieciu.

@Vivienne 1 : ja tez z tych, u ktorych kazda emocje widac na twarzy :zawstydzona/y: Na szpiegow bysmy sie nie nadawaly :biggrin2:

@Ja-ga : takie roznice miedzy pomiarem domowym a w gabinecie sa calkowicie naturalne i nawet maja swoje medyczne okreslenie. Nie pamietam co prawda jakie ale lekarze zdaja sobie z tego sprawe. U mnie na wizytach mierza ciensienie PO ZWAZENIU, to sobie wyobraz, jak mi skacze a ja z tych niskocisnieniowych :biggrin2:

@Monafkinia : szybkiej poprawy!

@Karolina3818
: jako "specjalistka" od wymiotow dam Ci dwie rady na unikniecie szpitala: 1. Popijaj co pare minut po jednej lyzeczce wody z glukoza. To jest to samo co w kroplowce, tylko ze w domu. W wiekszosci przypadkow to pomaga i po kilku godzinach mozna sprobowac suchej bulki czy czegos rownie lekko strawnego. 2. Jesli nawet te lyzeczki bedziesz wymiotowac to zrob glodowke na jakies 10 godzin a potem zacznij z glukoza. Spokojnie mozesz poeksperymentowac 12 godzin w domu bez niebezpieczenstwa odwodnienia.

@Silje1008 : rzeczywiscie sliczna rodzinka! Dobrze, ze nie poprzestajecie na jednym dziecku, bo grzech marnowac talent do robienia ladnych dzieci :-p:biggrin2:

@Malentka : ja bym nie robila dalszych badan.

@Judyta26 @0202oliwcia : ale glupio z tymi schodkami. My tez mamy taka architetekoniczna bzdure: niby jest winda (choc budynek tylko 4-pietowy) a do windy 6 stopni :baffled: Moze na wyzsza ciaze i spacerki bez mezow sprawicie sobie wozki typu parasolka? Kosztuje grosze, wazy mniej niz 5kg i jest podreczna. Wiadomo, ze dla dziecia mniej komfortowa ale starszak spokojnie daje rade, zwlaszcza na krotsze wyjscia. Jednak taka solidna spacerowa po schodach to troche ryzykowne.
Witam się z wami dziewczyny [emoji4] u mnie już lepiej ale i tak ostre zapalenie górnych dróg oddechowych daje o sobie znac [emoji21] 2 zastrzyki za mną, jeszcze 8 i już mnie tylek boli[emoji24] wczorajszy dzień skończył się na izbie przyjęć bo już nie dawałam rady z tymi wymiotami. Już po łyżeczce piłam ale i tak nic nie było lepiej. Dostałam dwie kroplowki i zastrzyk przeciwwymiotny i wypisali mnie pomimo tego, że wymiotywalam dalej po zastrzyku[emoji37] w domu już było lepiej położyłam się i zasnęłam i cała noc spałam [emoji4] rano kolejny zastrzyk i teraz leżę [emoji4] oby już było tylko lepiej [emoji57]

chodziło mi o ogolnie poszczenie w wigilie. mieska to tez bym chyba nie ruszyla :) ajjj biore sie za szykowanie świąteczne jak dam rade bo cos mi mdlosci wracaja hmmm
Ja też w sumie trzymam się tradycji bezmiesnej z jednym wyjątkiem u mnie barszcz czerwony jest na drobiu[emoji85] chociaż jesteśmy niewierzący z mężem.
Piękne ciuszki, ja jeszcze nic nie kupiłam, jakoś jeszcze się boję. Poza tym muszę kupić komodę na ubranka, bo sama się nie mieszczę w szafach [emoji16]

Ostatnia edycja:
Dobra, dzis juz nic nowego nie wynajde wiec poki co na jutro mam umowione ogladanie dwoch mieszkań ciekawe co z tego wyjdzie [emoji849] jeszcze czekam na jeden telefon od babki bo ma mi dac znacz czy jutro da rade[emoji849]
Oby cos mam sie juz jutro udalo zalatwic to pewnie zaraz po nowym roku tz by pojechal ogarniaac przeprowadzkę...
Ale pierdziele nie mysle o tym dzis bo juz się tak wszystkim stresuje ze znow brzuch mnie boli [emoji849]

reklama
Do góry