reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ogólnie to ani mi się śni głodować tego dnia [emoji39][emoji39][emoji39]
Ja to samo :) no moze za wielkiego snoadania nie zjem (w domu planuje miec prawie pusta lodowke) ale juz o 13 umówiłam sie u rodzicow i bede duuuzo próbować :)
My juz tradycyjnie na święta nic nie przygotowujemy do jedzenia, bo cale swieta to wedrowki po rodzinie. Jedynie może uda nam sie zjesc śniadania w domu (w wogilie dostaniemy jedzenie :)) Raz cos tam gotowalam, pieklam a pozniej to wszystko poszlo w smietnik :/ od tamtej pory wole nie kupowac i nie wywalac
U nas tylko zapasy owoców :)

reklama
jeju a mnie powróciły mdlosci i wymioty. ktoras tez tak ma? zjadlam właśnie kanapkę i mialam spotkanie z muszla klozetowa...... już mialam spokoj skonczyly sie w 1 trymestrze a teraz znowu

jeju a mnie powróciły mdlosci i wymioty. ktoras tez tak ma? zjadlam właśnie kanapkę i mialam spotkanie z muszla klozetowa...... już mialam spokoj skonczyly sie w 1 trymestrze a teraz znowu
Ja co prawda jeszcze pierwszy trymestr - 13 tydzien ale od 1.5 tygodnia mialam spokoj a dzisiaj co zjem to zaraz zwracam....;(

@marla015 Ja tez nie zamierzam glodowac. Juz sie naglodowalam w I trymestrze :-p Tak na marginesie to chyba z reszta wszystkie religie daja ciezarnym dyspense na post, nie tylko nasza. W prawoslawiu i islamie post odgrywa jeszcze wieksza role niz w katolicyzmie i ciezarnym poscic nie wolno :)

@Kaamilaaa
W takim razie powodzenia jutro przy ogladaniu potencjalnych gniazdek! Moze lepiej nie przyznawaj sie, ze jestes w ciazy, bo wielu najemcow moze sie przestraszyc. Niektorzy wlasciciele sie obawiaja, ze w razie problemow (np. z nieplaceniem czynszu) ciezarnej nie maja prawa wymowic najmu.

Tak moja pierwsza ciąża [emoji4] A zamierzam rodzic w Żorach, ale jeszcze pomyślę nad tym. Witam się z wami dziewczyny [emoji4] u mnie już lepiej ale i tak ostre zapalenie górnych dróg oddechowych daje o sobie znac [emoji21] 2 zastrzyki za mną, jeszcze 8 i już mnie tylek boli[emoji24] wczorajszy dzień skończył się na izbie przyjęć bo już nie dawałam rady z tymi wymiotami. Już po łyżeczce piłam ale i tak nic nie było lepiej. Dostałam dwie kroplowki i zastrzyk przeciwwymiotny i wypisali mnie pomimo tego, że wymiotywalam dalej po zastrzyku[emoji37] w domu już było lepiej położyłam się i zasnęłam i cała noc spałam [emoji4] rano kolejny zastrzyk i teraz leżę [emoji4] oby już było tylko lepiej [emoji57]
A wiesz, jaki zastrzyk Ci dali na te wymioty? Mnie zapowiedzieli w naszym szpialu, ze ciezarnym nie daja nic poza kroplowka z glukoza, no i ze jak juz podlacza do kroplowki to przynajmniej dobe nie wypuszcza, wiec ja bylam zmotywowana do obrony przed szpitalem na 102. W domu przynajmniej wyspac sie mozna a to przy takich przypadlosciach bardzo wazna sprawa. Poprawy zdrowka Ci zycze!

@marla015 Ja tez nie zamierzam glodowac. Juz sie naglodowalam w I trymestrze :-p Tak na marginesie to chyba z reszta wszystkie religie daja ciezarnym dyspense na post, nie tylko nasza. W prawoslawiu i islamie post odgrywa jeszcze wieksza role niz w katolicyzmie i ciezarnym poscic nie wolno :)

@Kaamilaaa
W takim razie powodzenia jutro przy ogladaniu potencjalnych gniazdek! Moze lepiej nie przyznawaj sie, ze jestes w ciazy, bo wielu najemcow moze sie przestraszyc. Niektorzy wlasciciele sie obawiaja, ze w razie problemow (np. z nieplaceniem czynszu) ciezarnej nie maja prawa wymowic najmu.

A wiesz, jaki zastrzyk Ci dali na te wymioty? Mnie zapowiedzieli w naszym szpialu, ze ciezarnym nie daja nic poza kroplowka z glukoza, no i ze jak juz podlacza do kroplowki to przynajmniej dobe nie wypuszcza, wiec ja bylam zmotywowana do obrony przed szpitalem na 102. W domu przynajmniej wyspac sie mozna a to przy takich przypadlosciach bardzo wazna sprawa. Poprawy zdrowka Ci zycze!
Przeszlo mi to przez myśl ale kurcze nie chce byc nie uczciwa...
No nic bedziemy jutro kombinować

Ja też miałam krwawienie ale to takie że myślałam że koniec .. Okazało się że nie wiadomo z czego tyle krwi ale z maluchem wszytko ok. Też biorę luteine 2x1 I duphaston ale jego już odstawilam.... Ostatnie tabletki i kończę... Także nie martw się będzie dobrze a siostra niech odpoczywa, jak najwięcej leży..

A odstawiasz stopniowo czy po prostu jak Ci się tabletki skończą?

Hah! Tez mam żeński ;)
To znaczy, ze wszystko z nami w porzadku :yes:

Ja co prawda jeszcze pierwszy trymestr - 13 tydzien ale od 1.5 tygodnia mialam spokoj a dzisiaj co zjem to zaraz zwracam....;(
Och, skad ja to znam! Mnie jeszcze w 15tc tak rzucalo jak w 9tc. Takze niestety takie nawroty moga byc u Ciebie jeszcze jakas chwile mozliwe. Oby poprawilo sie jednak jak najszybciej!

@Kaamilaaa

Dali mi Fenactil 0,5 ampułki i lekarz konsultowal to z ginekologiem i powiedział, że jedynie to może mi podać. Ja wiedziałam, że noc też byłaby taka sama jak dzień więc wolałam jechać. O wiele lepiej się już czuję i nawet obiad już zjadłam [emoji16]

reklama
Do góry