My jak kupowalismy mieszkanie to bylam w ciazy jakos w 5 miesiącu ale nic w banku nie mówiłam widac tez nie bylo, chociaz jakos specjalnie nie ukrywalam brzucha. Balam sie tylko, ze moga cos marudzic w banku, bo czasami jak ktos na l4 albo na macierzynskim to krzywo patrza. Pan od ktorego kupowalismy mieszkanie wiedzial o ciazy i nawet przez to jakis byl taki bardziej ufny i nie dosc ze zszedl z ceny to jeszcze remont nam zrobil po kosztach. Chociaz nie powiem,bo sie wpakowalismy w kredyt a mieszkanie ruina mielismy umowę dodatkowa, ze do jakiegos tam terminu facet zrobi remont a my musielismy wybierać sprzęty, kolory, panele itpPrzeszlo mi to przez myśl ale kurcze nie chce byc nie uczciwa...
No nic bedziemy jutro kombinować
reklama
Silje1008
Fanka BB :)
Tak moja pierwsza ciąża [emoji4] A zamierzam rodzic w Żorach, ale jeszcze pomyślę nad tym. Witam się z wami dziewczyny [emoji4] u mnie już lepiej ale i tak ostre zapalenie górnych dróg oddechowych daje o sobie znac [emoji21] 2 zastrzyki za mną, jeszcze 8 i już mnie tylek boli[emoji24] wczorajszy dzień skończył się na izbie przyjęć bo już nie dawałam rady z tymi wymiotami. Już po łyżeczce piłam ale i tak nic nie było lepiej. Dostałam dwie kroplowki i zastrzyk przeciwwymiotny i wypisali mnie pomimo tego, że wymiotywalam dalej po zastrzyku[emoji37] w domu już było lepiej położyłam się i zasnęłam i cała noc spałam [emoji4] rano kolejny zastrzyk i teraz leżę [emoji4] oby już było tylko lepiej [emoji57]
Dobrze, ze powolutku zaczyna robić się lepiej biedulko://:
aronia12
No to dobrze, ze jest juz poprawa. Na wymioty w ciazy mozna jeszcze podawac Vomex A (choc na wiele ciezarnych nie dziala) i MCP (faktycznie powstrzymuje odruch wymiotny ale nie mozna stosowac dlugoterminowo, tylko przy najciezszych atakach).Dali mi Fenactil 0,5 ampułki i lekarz konsultowal to z ginekologiem i powiedział, że jedynie to może mi podać. Ja wiedziałam, że noc też byłaby taka sama jak dzień więc wolałam jechać. O wiele lepiej się już czuję i nawet obiad już zjadłam [emoji16]
Też o tym mówił lekarz, ale ostatecznie podali ten fenactil w zastrzyku. Normalnie mam uczucie że tylek mam jak Nicki Minaj [emoji23] a na plecach jak leżę to strasznie bolą posladki[emoji21]No to dobrze, ze jest juz poprawa. Na wymioty w ciazy mozna jeszcze podawac Vomex A (choc na wiele ciezarnych nie dziala) i MCP (faktycznie powstrzymuje odruch wymiotny ale nie mozna stosowac dlugoterminowo, tylko przy najciezszych atakach).
Mąż bardzo dobrze o mnie dba i to chyba dlatego tak dobrze się już czuję [emoji4]Dobrze, ze powolutku zaczyna robić się lepiej biedulko://:
Silje1008
@marla015 Ja tez nie zamierzam glodowac. Juz sie naglodowalam w I trymestrze Tak na marginesie to chyba z reszta wszystkie religie daja ciezarnym dyspense na post, nie tylko nasza. W prawoslawiu i islamie post odgrywa jeszcze wieksza role niz w katolicyzmie i ciezarnym poscic nie wolno
@Kaamilaaa W takim razie powodzenia jutro przy ogladaniu potencjalnych gniazdek! Moze lepiej nie przyznawaj sie, ze jestes w ciazy, bo wielu najemcow moze sie przestraszyc. Niektorzy wlasciciele sie obawiaja, ze w razie problemow (np. z nieplaceniem czynszu) ciezarnej nie maja prawa wymowic najmu.
A wiesz, jaki zastrzyk Ci dali na te wymioty? Mnie zapowiedzieli w naszym szpialu, ze ciezarnym nie daja nic poza kroplowka z glukoza, no i ze jak juz podlacza do kroplowki to przynajmniej dobe nie wypuszcza, wiec ja bylam zmotywowana do obrony przed szpitalem na 102. W domu przynajmniej wyspac sie mozna a to przy takich przypadlosciach bardzo wazna sprawa. Poprawy zdrowka Ci zycze!
Ja jestem prawosławna)) można pościć ciężarnym to decyzja czlowoeka
Silje1008
@marla015 Ja tez nie zamierzam glodowac. Juz sie naglodowalam w I trymestrze Tak na marginesie to chyba z reszta wszystkie religie daja ciezarnym dyspense na post, nie tylko nasza. W prawoslawiu i islamie post odgrywa jeszcze wieksza role niz w katolicyzmie i ciezarnym poscic nie wolno
@Kaamilaaa W takim razie powodzenia jutro przy ogladaniu potencjalnych gniazdek! Moze lepiej nie przyznawaj sie, ze jestes w ciazy, bo wielu najemcow moze sie przestraszyc. Niektorzy wlasciciele sie obawiaja, ze w razie problemow (np. z nieplaceniem czynszu) ciezarnej nie maja prawa wymowic najmu.
A wiesz, jaki zastrzyk Ci dali na te wymioty? Mnie zapowiedzieli w naszym szpialu, ze ciezarnym nie daja nic poza kroplowka z glukoza, no i ze jak juz podlacza do kroplowki to przynajmniej dobe nie wypuszcza, wiec ja bylam zmotywowana do obrony przed szpitalem na 102. W domu przynajmniej wyspac sie mozna a to przy takich przypadlosciach bardzo wazna sprawa. Poprawy zdrowka Ci zycze!
To się tyczy tez wynajmu dla rodzin z dziećmi/), nie tylko ciężarnym. Właściciel lokalu w razie niepłacenia czynszu nie może wyrzucić takiej rodziny i ewentualnie musi znaleźć lokal zastepczy
Kaamilaaa
Ja pierdziele jakis do dupy ten dzien mi sie wydaje [emoji849]
Dzwonilam do jednej przychodni to nie robia tu jeszcze tych badań, w innej mam dzwonic dopiero za dwa tygodnie sie umówić na skonczony 20tc[emoji849]
Jakas taka rozbita dzis jestem [emoji849] w sumie nie wiem czemu ale siedze i placze piszac tego posta [emoji849] walnijcie mnie plisss[emoji58]
Dzwonilam do jednej przychodni to nie robia tu jeszcze tych badań, w innej mam dzwonic dopiero za dwa tygodnie sie umówić na skonczony 20tc[emoji849]
Jakas taka rozbita dzis jestem [emoji849] w sumie nie wiem czemu ale siedze i placze piszac tego posta [emoji849] walnijcie mnie plisss[emoji58]
Mi mój ginekolog kazał dzwonić i się umówić na polowkowe w 17tc [emoji3526] a gdzie robiłaś prenatalne? Masz darmowe?Ja pierdziele jakis do dupy ten dzien mi sie wydaje [emoji849]
reklama
aronia12
jeju a mnie powróciły mdlosci i wymioty. ktoras tez tak ma? zjadlam właśnie kanapkę i mialam spotkanie z muszla klozetowa...... już mialam spokoj skonczyly sie w 1 trymestrze a teraz znowu
Oj, jakos przeoczylam Twoj wpis! Wspolczuje wymiotow, wiem jakie to paskudne. Mnie sie zdarzaly jeszcze pojedyncze rzuty na poczatku 16tc a teraz w 17tc czasem mnie "straszy" ale jak sie poloze czy przysiade i wycisze, to, odpukac, jakos sie udaje uniknac. Miska wciaz jednak stoi w nocy pod reka przy lozku. I nadal wiele rzeczy mi nie smakuje, ba, wrecz obrzydza i odzywiam sie przez to dosc monotonnie.