reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Czadowa!
Mam kalafior zamiast mózgu. Po zakupach jestem już tak padnięta, że wpadam do mechanika i nie mogę sobie za cholerę przypomnieć słowa "wywazenie" kół. Blondynka i to w ciąży :-D Ale w końcu czekamy z synem na wyważenie :-D
Przecież to trudne słowo jest!! [emoji3][emoji3] ja z kolei wczoraj obładowana prezentami od dzieci po egzaminach postawiłam w szkolnej dyżurce wszystko (jakieś 5 bukietów kwiatów i 5 toreb ze słodkimi prezentami) i szukałam kluczy do auta w torebce... trwało to jakieś 10 minut zanim zorientowałam się, że klucze mam w kieszeni w plaszczu [emoji2356] także łączę się w tym stanie :D

reklama
Wiem dziewczyny tyle razy już myślałam o odejściu..... słaba jestem czuje się jakby uzezniona.....
To idź do psychologa. Ty jesteś dorosła, więc ponosisz konsekwencje swoich decyzji, ale pomyśl o dzieciach. Wiem, że to nie reguła, ale jak oni sobie ułożą życie mając taki wzorzec w domu. Łatwo jest mówić, jasne, ale na pewno dasz radę. :)

Przecież to trudne słowo jest!! [emoji3][emoji3] ja z kolei wczoraj obładowana prezentami od dzieci po egzaminach postawiłam w szkolnej dyżurce wszystko (jakieś 5 bukietów kwiatów i 5 toreb ze słodkimi prezentami) i szukałam kluczy do auta w torebce... trwało to jakieś 10 minut zanim zorientowałam się, że klucze mam w kieszeni w plaszczu [emoji2356] także łączę się w tym stanie :D
Dziewczyny ale to juz moze byc co najwyzej gorzej ;) ciaza odbiera mózg serio ;)
Ja w pierwszej ciazy ciagle zapominalam jakis słówek az maz sie ze mnie smial, ze z poważnymi tematami do rozmow to poczeka do porodu ;)

Witam! I ja dolaczam do grona przedwczesnie obudzonych przez dziecia. Ja wczesniej wstawalam w nocy tylko na wymioty, nadmiarem plynow do nocnego siusiu nie dysponowalam. Za to teraz noc w noc pobudka okolo 4. Na szczescie jak dotad od razu potem da sie szybko zasnac. Tyle tylko, ze w ciazy mam rekordowo duzo i barwnych snow a takie pobudki je przerywaja.

O rany, jaka ogromna :D
Sąsiedzi też planują taką dużą, ale śmieją się, że przywiążą sznurkiem do sufitu, bo mają w domu takiego 15-miesięcznego, ciekawego świata skrzata :D
No wlasnie u nas drugi rok taka wielka choina. Wczesniej ze wzgledu na psujnika musiala byc mniejsza. W pierwszym roku po urodzeniu mielismy zupelnie malenka (mozna powiedziec, ze u nas choinki rosna wraz z dzieckiem :blink:) i dziec byl nia tak zafascynowany, ze az sie specjalnie dla niej nauczyl raczkowac :biggrin2: No i co bylo robic? Trzymalismy te choinke (prawdziwa) az do kwietnia :-) :)
Co do Twojej kulki to pewnie ja tak mocno widac, bo jestes szczuplutka. U mnie jest warstwa maskujaca z tluszczu :rolleyes: Jesli poczujesz, ze sie za bardzo stawia (intuicja Ci podpowie) to poza magnezem mozesz bezpiecznie brac jeszcze no spe. Ponadto gin moze przepisac luteine. No i nie zaszkodziloby zwolnic troche tempa ;-) ;)

Kurde dziewczyny wczoraj pierwszy raz miałam stracha o Bobo, brzuch wieczorem bolał ich się mocno napinal jak nigdy, cały dzień ani jednego ruchu i mimo że wiem że na tym etapie to norma że czasem malucha nie czuć, to przez ten ból miałam obawy. Dziś od rana dalej cisza.... Brzuch już nie bolał ale ruchów brak, aż teraz położyłam się i poczułam, ludzie jaka ulga xD
No widzisz:*:*:*

Plamienia jeszcze o niczym nie świadczą ja też plamilam a nawet raz krwawilam i wszystko jest dobrze. Ważne żeby ustalić przyczynę, tak wcześnie to może być od niskiego progesteronu. Nie trzeba się bać luteiny i duphastonu bo one nie jedna ciążę uratowały :-) trzymam kciuki żeby było dobrze
Ona bierze od samego początku 3x1 duphaston i 3x2 luteine ze względu na poprzednia ciążę .....wszystko jest ok odposala ze spała a ja już tak panikuje.....mój Boże jestem taka przewrazliwiona na ich punkcie...nikomu tak.mocno nie kibicuje jak im:(

Mój syn to żarłok straszny ;) Jak sie nauczy parówki mówić to pewnie to beda jego pierwsze słowa ;)
Nie jest na szczescie jakims grubaskiem więc się cieszę, ze ma apetyt i nie wybrzydza z jedzeniem :)
Moje dziecko nie wybrzydzało do około
3 lat, a teraz dużo rzeczy nie chce jesc, ale problemu wielkiego nie mamy.

Dzień dobry!
Skonsultowałam się z gin w sprawie pappy. Powiedział, że 'nie jest to jakieś wielkie ryzyko'. Natomiast jeśli mam się stresować to zaproponował mi test harmony. Da mi skierowanie jak będę na wizycie 3.01. Mam jeszcze czas żeby się zastanowić, ale raczej zrobię. Jakkolwiek to zabrzmi ja nie urodzilabym chorego dziecka. :/
Ostatni dzień w pracy i dwa tygodnie wolnego. Wykończył mnie grudzień, ale uda mi się zrobić plan :D

reklama
Rany, okropne :( oby tym razem było szczęśliwiej!
@Pianistka1991 jak śmiesznie!
Moj jest miękki tylko jak mocno wciągnę to widać gdzie jest macica, bo tam się nie wciąga :D

Moi szefowie są super, powiedzieli mi że po badaniu mam już nie przyjeżdżać do pracy :)
Więc jadę na szybkie zakupy a potem ogarniemy dom z dziewczynami i zrobimy śledzie po flamandzku :)

Pierwsze pobranie krwi już za mną, pyszny drink wypity i teraz czekam :p
Niestety wyniki będą dopiero w poniedziałek najwcześniej.
No to czekamy na wyniki:*

Do góry