Kurde dziewczyny wczoraj pierwszy raz miałam stracha o Bobo, brzuch wieczorem bolał ich się mocno napinal jak nigdy, cały dzień ani jednego ruchu i mimo że wiem że na tym etapie to norma że czasem malucha nie czuć, to przez ten ból miałam obawy. Dziś od rana dalej cisza.... Brzuch już nie bolał ale ruchów brak, aż teraz położyłam się i poczułam, ludzie jaka ulga xD
reklama
Nieźle a zawsze tak masz czy bywa, ze sie bardziej chowa?Patrzcie jaką mam kulkę w brzuchu [emoji2955][emoji2955][emoji2955]Zobacz załącznik 926992
Pianistka1991
Fanka BB :)
Cieszyłabym się gdyby to taki kamień nie był twardy... a może to normalne? [emoji2955] jeeeej, można zwariować od tych wątpliwości [emoji39]Macica chyba? Pięknie szczupła jesteś
Pianistka1991
Właśnie czasem się chowa i jest o wiele bardziej miękki, stąd mój niepokój. [emoji17]Nieźle a zawsze tak masz czy bywa, ze sie bardziej chowa?
Ale takie napinania chyba jeśli nie sa zawsze to jest ok. U mnie czasami tez czuje wyraźnie twardszy brzuch.Właśnie czasem się chowa i jest o wiele bardziej miękki, stąd mój niepokój. [emoji17]
Lu_cy
Plamienia jeszcze o niczym nie świadczą ja też plamilam a nawet raz krwawilam i wszystko jest dobrze. Ważne żeby ustalić przyczynę, tak wcześnie to może być od niskiego progesteronu. Nie trzeba się bać luteiny i duphastonu bo one nie jedna ciążę uratowały :-) trzymam kciuki żeby było dobrzeOni mieszkają dwa bloki dalej ode mnie i zawsze widzę ich samochód z.okna. napisałam do niej smsa godzinę temu i nic nie odpisala do teraz. Samochodu też nie ma. Obawiam się ze pojechali do szpitala Boże już się zdążyłam poplakac w poprzedniej ciąży też w 7 tygodniu miała plamienia i zle się to skończyło w 19 tygodniu
Taki twardy brzuch to właśnie stawianie się macicy i jest normalne o ile nie jest ono za częste. Wczoraj właśnie miałam taki, problem, z tym że brzuch taki kilka godzin był, do tego bolał. Ta kulka którą czujesz to właśnie macica z bobasem wewnątrz czasem pomaga magnez wziąć jeśli tak dzieje się zbyt często, ale lepiej skonsultować z lekarzem przy następnej wizycie, bo też brać cokolwiek na własną rękę to wiesz...Cieszyłabym się gdyby to taki kamień nie był twardy... a może to normalne? [emoji2955] jeeeej, można zwariować od tych wątpliwości [emoji39]
Ja-ga
Czadowa!Patrzcie jaką mam kulkę w brzuchu [emoji2955][emoji2955][emoji2955]Zobacz załącznik 926992
Mam kalafior zamiast mózgu. Po zakupach jestem już tak padnięta, że wpadam do mechanika i nie mogę sobie za cholerę przypomnieć słowa "wywazenie" kół. Blondynka i to w ciąży Ale w końcu czekamy z synem na wyważenie
Pianistka1991
No właśnie mnie nic nie boli, więc chyba nie będę martwić się na zapas ) i masz rację- oprócz ewentualnej dodatkowej dawki magnezu nie będę robić nic na własną rękęTaki twardy brzuch to właśnie stawianie się macicy i jest normalne o ile nie jest ono za częste. Wczoraj właśnie miałam taki, problem, z tym że brzuch taki kilka godzin był, do tego bolał. Ta kulka którą czujesz to właśnie macica z bobasem wewnątrz czasem pomaga magnez wziąć jeśli tak dzieje się zbyt często, ale lepiej skonsultować z lekarzem przy następnej wizycie, bo też brać cokolwiek na własną rękę to wiesz...
reklama
Nat Bluebell
Rany, okropne oby tym razem było szczęśliwiej!Oni mieszkają dwa bloki dalej ode mnie i zawsze widzę ich samochód z.okna. napisałam do niej smsa godzinę temu i nic nie odpisala do teraz. Samochodu też nie ma. Obawiam się ze pojechali do szpitala Boże już się zdążyłam poplakac w poprzedniej ciąży też w 7 tygodniu miała plamienia i zle się to skończyło w 19 tygodniu
@Pianistka1991 jak śmiesznie!
Moj jest miękki tylko jak mocno wciągnę to widać gdzie jest macica, bo tam się nie wciąga
Moi szefowie są super, powiedzieli mi że po badaniu mam już nie przyjeżdżać do pracy
Więc jadę na szybkie zakupy a potem ogarniemy dom z dziewczynami i zrobimy śledzie po flamandzku
Pierwsze pobranie krwi już za mną, pyszny drink wypity i teraz czekam
Niestety wyniki będą dopiero w poniedziałek najwcześniej.