reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

U mnie jest 23.40 a ja wlasnie zajadam się tostami i popijam kakao ❤

Kurzce tak bije sie z myslami czy zamowic ten detektor ...oszaleje chyba do tego 15

reklama
Chcialam cyknac nasza jolke ale okazala sie tak duza a mieszkanie tak male, ze cala sie nie miesci w obiektywie :biggrin2:. Fotknelam ja wiec z maksymalnie duzej odleglosci, przez co wydaje sie dosc ciemna, choc w rzeczywistosci lampek i blyskotek nie brakuje. No ale syn zazyczyl sobie taka do sufitu, wiec ma :biggrin2: Czytajac, ile zaplacilyscie za swoje choinki, to nasza byla na prawde tania, choc kupiona od znanengo w okolicy plantatora. Pofarcilo nam sie w tym roku. W poprzednie swieta najezdzilismy sie przez 2 dni, zaplacilismy wiecej i nie bylismy szczegolnie zadowoleni a teraz upolowalismy giganta za pierwsza proba. P1160251.JPG

Załączniki

• P1160251.JPG
    P1160251.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 126
U mnie jest 23.40 a ja wlasnie zajadam się tostami i popijam kakao [emoji173]

Kurzce tak bije sie z myslami czy zamowic ten detektor ...oszaleje chyba do tego 15
Ja mam detektor i już udaje mi się znaleźć dzidziusia, teraz mam 14tc. Myślę że to bardzo uspokaja [emoji4] ja w każdym razie polecam

Chcialam cyknac nasza jolke ale okazala sie tak duza a mieszkanie tak male, ze cala sie nie miesci w obiektywie :biggrin2:. Fotknelam ja wiec z maksymalnie duzej odleglosci, przez co wydaje sie dosc ciemna, choc w rzeczywistosci lampek i blyskotek nie brakuje. No ale syn zazyczyl sobie taka do sufitu, wiec ma :biggrin2: Czytajac, ile zaplacilyscie za swoje choinki, to nasza byla na prawde tania, choc kupiona od znanengo w okolicy plantatora. Pofarcilo nam sie w tym roku. W poprzednie swieta najezdzilismy sie przez 2 dni, zaplacilismy wiecej i nie bylismy szczegolnie zadowoleni a teraz upolowalismy giganta za pierwsza proba. Zobacz załącznik 926983
Wow rzeczywiście duża:):)

Czesc czerwcoweczki! Caly dzien uganiam sie za spodniami ciazowymi, bo moje z poprzedniej ciazy robia sie juz za male :zawstydzona/y:. Obdzwonione/odwiedzone wszystkie sklepy i kolezanki a portek w odpowiednim rozmiarze brak :wściekła/y: Jak sie zamowi, to beda doiero po Nowym Roku i jak tu sie objadac w czasie swiat? Teraz zaszlam na forum dla relaksacji a tu produkcja pelna para!

@ilonaz : zdroweczka dla mamusi! Na stale leki przecwpadaczkowe? Nie musi byc tak zle. Epilepsji jest kilkadziesiat rodzajow i wiele z nich jest calkowicie uleczalnych. Na stres moze Ci herbata z melisy troche pomoze? To jedyne co w ciazy mozna.

@Anusiak89 : zgadzam sie z dziewczynami. Mysl przede wszystkim o sobie i dzieciach. Pomysl ze swietami moze niezly ale nie bedzie Cie to kosztowalo za duzo nerwow? Z domem duzy problem... Takie trudne sprawy trzeba rozwazac nalpeiej po ochlonieciu.

@Vivienne 1 : ja tez z tych, u ktorych kazda emocje widac na twarzy :zawstydzona/y: Na szpiegow bysmy sie nie nadawaly :biggrin2:

@Ja-ga : takie roznice miedzy pomiarem domowym a w gabinecie sa calkowicie naturalne i nawet maja swoje medyczne okreslenie. Nie pamietam co prawda jakie ale lekarze zdaja sobie z tego sprawe. U mnie na wizytach mierza ciensienie PO ZWAZENIU, to sobie wyobraz, jak mi skacze a ja z tych niskocisnieniowych :biggrin2:

@Monafkinia : szybkiej poprawy!

@Karolina3818
: jako "specjalistka" od wymiotow dam Ci dwie rady na unikniecie szpitala: 1. Popijaj co pare minut po jednej lyzeczce wody z glukoza. To jest to samo co w kroplowce, tylko ze w domu. W wiekszosci przypadkow to pomaga i po kilku godzinach mozna sprobowac suchej bulki czy czegos rownie lekko strawnego. 2. Jesli nawet te lyzeczki bedziesz wymiotowac to zrob glodowke na jakies 10 godzin a potem zacznij z glukoza. Spokojnie mozesz poeksperymentowac 12 godzin w domu bez niebezpieczenstwa odwodnienia.

@Silje1008 : rzeczywiscie sliczna rodzinka! Dobrze, ze nie poprzestajecie na jednym dziecku, bo grzech marnowac talent do robienia ladnych dzieci :-p:biggrin2:

@Malentka : ja bym nie robila dalszych badan.

@Judyta26 @0202oliwcia : ale glupio z tymi schodkami. My tez mamy taka architetekoniczna bzdure: niby jest winda (choc budynek tylko 4-pietowy) a do windy 6 stopni :baffled: Moze na wyzsza ciaze i spacerki bez mezow sprawicie sobie wozki typu parasolka? Kosztuje grosze, wazy mniej niz 5kg i jest podreczna. Wiadomo, ze dla dziecia mniej komfortowa ale starszak spokojnie daje rade, zwlaszcza na krotsze wyjscia. Jednak taka solidna spacerowa po schodach to troche ryzykowne.
Moja spacerowka sama w sobie nie jest ciezka i ja jej nie wnoszę a wciagam po schodach. Na wiosne to już syn bedzie sam schidzic a ja tylko zwioze wozek :) u mnie najgorzej z zakupami bo wtedy wazy dosc sporo.
No i sa sasiedzi zawsze pomocni na szczescie wiec jal ktos mnie widzi to zaraz biegnie. Teraz unikam tych sasiadowci ich pomocy bo oni chca tak jak zawsze nieść razem a dla mnie mniejsze obciążenie to wciaganie po schodach. Nie bede sie jeszcze bikomu tłumaczyć ze jestem w ciazy :)

Sent from my LG-M700 using Forum BabyBoom mobile app

Witajcie przy piąteczku :) dziś miałam budzik dopiero na 8, ale po co, na co komu spać, pobudka na siku o 6 i koniec tego dobrego [emoji39]
Przetrwałam trudny czas w pracy,a dziś już miło i świątecznie- kolędy na tapecie i dosłownie kilka lekcji :))
Miłego dnia dla Was wszystkich :))

Chcialam cyknac nasza jolke ale okazala sie tak duza a mieszkanie tak male, ze cala sie nie miesci w obiektywie :biggrin2:. Fotknelam ja wiec z maksymalnie duzej odleglosci, przez co wydaje sie dosc ciemna, choc w rzeczywistosci lampek i blyskotek nie brakuje. No ale syn zazyczyl sobie taka do sufitu, wiec ma :biggrin2: Czytajac, ile zaplacilyscie za swoje choinki, to nasza byla na prawde tania, choc kupiona od znanengo w okolicy plantatora. Pofarcilo nam sie w tym roku. W poprzednie swieta najezdzilismy sie przez 2 dni, zaplacilismy wiecej i nie bylismy szczegolnie zadowoleni a teraz upolowalismy giganta za pierwsza proba. Zobacz załącznik 926983
O rany, jaka ogromna :D
Sąsiedzi też planują taką dużą, ale śmieją się, że przywiążą sznurkiem do sufitu, bo mają w domu takiego 15-miesięcznego, ciekawego świata skrzata :D

reklama
Witajcie przy piąteczku :) dziś miałam budzik dopiero na 8, ale po co, na co komu spać, pobudka na siku o 6 i koniec tego dobrego [emoji39]
Przetrwałam trudny czas w pracy,a dziś już miło i świątecznie- kolędy na tapecie i dosłownie kilka lekcji :))
Miłego dnia dla Was wszystkich :))
I miłego dnia dla Ciebie :)
Ja też pobudka na siku o 6:30 i po spaniu niestety

Do góry