reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

On oczywiście też[emoji6] ale chodzi mi o sama kobiete ktora pcha sie w taki uklad wiedzac ze facet ma rodzine [emoji57] a jak znam niektore kobiety to wiem jak potrafią zakrecic facetem... moi rodzice rozwiedli sie jak mialam 9lat, ojciec szybko sie drugi raz ożenił a jego kobieta od początku go szantazowala ze albo zerwie ze mna kontakt zupełnie albo ona go zostawi z niczym... no i tatus jej sluchal, slucha do dzis bo nadal są małżeństwem a kiedy ją kilka razy widzialam bo bylam na komunii siostrzenicy itp to mialam ochote ją udusić... dla mnie takie baby sa gorsze w tych sytuacjach niz sami faceci.Ooo no to po sąsiedzku [emoji13] ja Wodzisław poki co ale obecnie szukamy mieszkania w okolicach między innymi w Rybniku [emoji14]
No wlasnie czytalam o tym szpitalu w Gliwicach, fajne tam warunki maja i w ogóle więc chyba to jak dla mnie najlepszy wybor [emoji14]na kiedy masz tp ? Moze sie tam spotkamy [emoji13]Fajnie ze sie dogadaliscie [emoji3]

No niestety... pewnie gdyby jej choroba wynikala z innych przyczyn to potrafilabym sie jakos do tego przyzwyczaić...ale moja matka od zawsze chorowala i powinna przyjmować leki ale ona to olewala i zamiast lekow wolala alko..im wiecej alko tym częstsze napady... dla mnie jako dziecka bylo to cos okropnego i śmiało moge powiedzieć ze mam po tym traumę...nawet nie potrafilam zadzwonic po karetke jak kiedys na ulicy byłam swiadkiem ze ktoś to przechodził, po prostu totalna blokada, dobrze ze byli tam inni ludzie bo ja nic nie potrafilam zrobic, stalam i patrzylam...

Hej, ja mam termin na 14 czerwca;) a bierzesz sobie położna? Bo ja nawet nie wiem od czego zacząć [emoji14] to będzie moje 1 dziecko, i ostatnio mi gin powiedziała ze do 21 tygodnia trzeba wybrać szkole rodzenia i położna? A ja nie mAm pojęcia jak się za to zabrać

reklama
A jak to jest z tym trzymaniem w szpitalu co najmniej 3 dni? To muszą być pełne doby, czy wystarczy jak u mnie środa, czwartek i jutro piątek będę mogła iść?
Plamienie wczoraj ustało (niskie łożysko).
Dowiedzieć się tu czegoś od personelu się nie da, na obchodzie poświęcają 20 sekund i to gadają między sobą, i na każde pytanie odpowiadają "może, zobaczymy".
A mam zwolnienie do jutra, i nawet nie mogę sie dowiedzieć czy dadzą mi tu zwolnienie na czas, dopóki mój lekarz bedzie mógł mi wystawić kontynuację. A nie wiem jak u niego z urlopem po świętach, a facet nie jest z mojego miasta.
Mam zaplanowaną wizytę na jutro wieczór, przynajmniej jak się wpiszę, to mój doktor zbada mnie jak należy

Hej, ja mam termin na 14 czerwca;) a bierzesz sobie położna? Bo ja nawet nie wiem od czego zacząć [emoji14] to będzie moje 1 dziecko, i ostatnio mi gin powiedziała ze do 21 tygodnia trzeba wybrać szkole rodzenia i położna? A ja nie mAm pojęcia jak się za to zabrać
Ja mam troche wcześniej bo na 6.08 ale licze ze to bedzie 8.06 [emoji14] moze akurat sie tam spotkamy, kto wie [emoji3]

Powiem ci ze nie wiem, ja poloznej raczej nie bede sobie wybierać no i szkoly rodzenia tez nie bo nie zamierzam chodzić [emoji6]

Ej laski ja jutro z tz jade obejrzec wozek [emoji85] cena taka ze nie licze na fajerwerki ale jesli bedzie ok to chyba weźmiemy [emoji3]

No mój lekarz też był zachwycony usg i.mówił ze dziecko ma wszystko tzn kosc.nosowa żołądek itp co nie powinno.być gdyby dziecko było chore
@malentka dokładnie. Wiec ja tego się trzymam. We wcześniejszych ciążach nie miałam pappa i było ok. Wg to teraz żałuję że w ogóle robiłam te biochemię. Tylko niepotrzebne zamieszanie wprowadziła. oczywiście jeżeli ktoś ma jakieś choroby genetyczne w rodzinie czy inną nieciekawa historię rodzinne to co innego. A zresztą nikt do końca dopóki dziecko się nie urodzi a nawet jeszcze później nie da gwarancji że będzie zdrowe a pewnych chorób czy wad żadne badanie nie wykryje. Będzie dobrze wierzę w to zarówno u ciebie jak i u mnie.

Ja mam troche wcześniej bo na 6.08 ale licze ze to bedzie 8.06 [emoji14] moze akurat sie tam spotkamy, kto wie [emoji3]

Powiem ci ze nie wiem, ja poloznej raczej nie bede sobie wybierać no i szkoly rodzenia tez nie bo nie zamierzam chodzić [emoji6]

Ej laski ja jutro z tz jade obejrzec wozek [emoji85] cena taka ze nie licze na fajerwerki ale jesli bedzie ok to chyba weźmiemy [emoji3]

Wiesz co ja tez nie zamierzałam chodzic do szkoły rodzenia, i nadal mnie to noe przekonuje. Położnej tez raczej nie biorę, tylko Nwm czy w danym szpitalu trzeba się zgłosić jakos/ wyrazić chęć porodu szybciej?

Wiesz co ja tez nie zamierzałam chodzic do szkoły rodzenia, i nadal mnie to noe przekonuje. Położnej tez raczej nie biorę, tylko Nwm czy w danym szpitalu trzeba się zgłosić jakos/ wyrazić chęć porodu szybciej?
Mysle ze na pozniejszym etapie trzeba pojechac, obejrzeć dany szpital, pogadac z personelem i oni chyba wszystko wytłumaczą [emoji6]
Sama sie bede później dowiadywać, zadzwonie i zapytam kiedy mozna do nich tak przyjechac zeby obejrzeć oddzial [emoji6]

reklama
[emoji85] pokazalam tz mamie wózek i powiedzialam ze chce jutro jechac ogladac bo fajna okazja moze by a ona do mnie, "no przestań, jeszcze nie kupuje, ja ci później kupie jaki bedziesz chciała" [emoji85]

Do góry