Hehe no pokazny ja mam mega ogromny wieczoremJaki sliczny [emoji7][emoji7]
I tak jestem tu "najwieksza" [emoji85] Zobacz załącznik 926553Zobacz załącznik 926554
reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
Hemoglobine zawsze dopuszczalny Max, erytrocyty przekroczone i hematokryt przekroczony. W ciąży to się obniża. Hematokryt obniżył mi się dopiero od heparyny, a zawsze mimo wypitych 3l wody przekroczonyA jak bardzo powyżej normy miałaś hemoglobinę i erytrocyty? Hematokryt był za wysoki czy za niski? Właśnie patrzę na moje wyniki przed ciaza (wtedy nie brałam acardu) i te 3 parametry miałam bardzo blisko górnej granicy normy. A w wynikach badań z grudnia mam już wszystkie te parametry bliżej dolnej granicy, pewnie działanie acardu.
Natinka1989
Ja mam 15 i 2 dni z usg , a z om 16 i 2 dni , jestem ciekawa czy na polowkowym cos się zmieni
No mnie kusi ten detektor...ale ja panikara jestem...nie wyczuje i oszaleje pewnie
Tez się tego obawiałam dlatego się wahałam z zakupem od 12tyg[emoji23][emoji23] ale jak narazie znajduje tętno bez problemu[emoji854]
MK5
Miło się czyta takie komentarzeWitam! Ja tez z tych nowych na watku, ze tak powiem, jestem wczorajsza My czekamy na drugie dziecko, bo sie pozno wzielismy za powiekszanie rodziny. Gdybysmy sie z mezem poznali wczesniej to pewnie tez by bylo wiecej pociech. Uwazam, ze duze rodziny sa super Nie wiem, czemu w dzisiejszych czasach niektorzy sie czepiaja, kiedy jest wiecej niz dwoje dzieci. Przeciez to, czy dzieci sa zadbane i szczesliwe nie zalezy od ich liczby a od rodzicow. Mozna miec jedno dziecko i je zaniedbywac a mozna miec 12 i miec super rodzinke. Mam dwie kolezanki z czworka dzieci i jedna znajoma z piatka i sa super zgrana druzyna!
MK5
Ja czuję już ruchy, ale tylko jak poleże dłużej na plecach. Może masz łożysko na przedniej ścianie? Napewno niedługo też poczujeszDziewczyny mam pyt czy czujecie ruchy maleństwa? Zaczynam sie denerwować, z córka czułam w 17/18 tydz a z synkiem 14tc i kopał do końca, wcześniej cos tam sie przetrwało- a teraz nic
A dodam ze od piatku zaczne 17tc
agut90
Ale naskrobalyscie!
Nie daje rady cytować
@Pianistka super wieści, teraz już tylko szczęśliwe oczekiwanie[emoji7]
Witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie [emoji16]
Ja właśnie wsunęłam się pod kocyk i mam zamiar leniuchowac
Nie daje rady cytować
@Pianistka super wieści, teraz już tylko szczęśliwe oczekiwanie[emoji7]
Witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie [emoji16]
Ja właśnie wsunęłam się pod kocyk i mam zamiar leniuchowac
G
guest-1704238530
Gość
Dziewczyny może któraś mi pomoże z interpretacją wyników? Tydzień temu robiłam tsh i wyszło mi 6,1 (norma dla kobiet w ciąży II trymestr w moim laboratorium to 0,1-2,35). Wczoraj byłam u ginekologa i dostałam euthyrox 75 na zbicie tsh, zlecenie badań ft3 i ft4 i mam iść do endokrynologa 29.12.
Dzisiaj zrobiłam badania:
ft3 3,1 (norma dla II trymestru to 2,09-3,55)
ft4 0,94 (norma dla II trymestru to 0,8-1,3)
Nie wiem zupełnie jak mam to interpretować, niby w normie ale to tsh 6,1 mnie przeraziło i nie wiem skąd się wzięło tak wysokie, miesiąc wcześniej miałam 2,58
Nie wiem zupełnie jak mam to interpretować, niby w normie ale to tsh 6,1 mnie przeraziło i nie wiem skąd się wzięło tak wysokie, miesiąc wcześniej miałam 2,58
Pokazny brzuszek ja chyba Cie gonie ze swoimJaki sliczny [emoji7][emoji7]
I tak jestem tu "najwieksza" [emoji85] Zobacz załącznik 926553Zobacz załącznik 926554
Kaamilaaa
Mysle ze najlepiej bedzie jak skonsultujesz te wyniki jak najszybciej z endokrynologiem. Te wyniki, i z pewnoscia usg tarczycy da mu obraz tego co sie dzieje. Zreszta ten wynik miesiac temu juz mialas leciutko podwyższonDziewczyny może któraś mi pomoże z interpretacją wyników? Tydzień temu robiłam tsh i wyszło mi 6,1 (norma dla kobiet w ciąży II trymestr w moim laboratorium to 0,1-2,35). Wczoraj byłam u ginekologa i dostałam euthyrox 75 na zbicie tsh, zlecenie badań ft3 i ft4 i mam iść do endokrynologa 29.12.
Widzisz ja miałam podobne tsh i mimo ze w 4tygodnie ladnie spadlo do normy, mam zwiekszona dawke...
Ale nie przegonisz [emoji14]Pokazny brzuszek ja chyba Cie gonie ze swoim
reklama
Mowisz? Dajesz mi takie wyzwanie? [emoji23][emoji23][emoji23]Mysle ze najlepiej bedzie jak skonsultujesz te wyniki jak najszybciej z endokrynologiem. Te wyniki, i z pewnoscia usg tarczycy da mu obraz tego co sie dzieje. Zreszta ten wynik miesiac temu juz mialas leciutko podwyższon
Widzisz ja miałam podobne tsh i mimo ze w 4tygodnie ladnie spadlo do normy, mam zwiekszona dawke...Ale nie przegonisz [emoji14]