reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A jak bardzo powyżej normy miałaś hemoglobinę i erytrocyty? Hematokryt był za wysoki czy za niski? Właśnie patrzę na moje wyniki przed ciaza (wtedy nie brałam acardu) i te 3 parametry miałam bardzo blisko górnej granicy normy. A w wynikach badań z grudnia mam już wszystkie te parametry bliżej dolnej granicy, pewnie działanie acardu.
Hemoglobine zawsze dopuszczalny Max, erytrocyty przekroczone i hematokryt przekroczony. W ciąży to się obniża. Hematokryt obniżył mi się dopiero od heparyny, a zawsze mimo wypitych 3l wody przekroczony

Ja mam 15 i 2 dni ;) z usg , a z om 16 i 2 dni , jestem ciekawa czy na polowkowym cos się zmieni ;)

No mnie kusi ten detektor...ale ja panikara jestem...nie wyczuje i oszaleje pewnie :(

Tez się tego obawiałam dlatego się wahałam z zakupem od 12tyg[emoji23][emoji23] ale jak narazie znajduje tętno bez problemu[emoji854]

Witam! Ja tez z tych nowych na watku, ze tak powiem, jestem wczorajsza ;-) ;)My czekamy na drugie dziecko, bo sie pozno wzielismy za powiekszanie rodziny. Gdybysmy sie z mezem poznali wczesniej to pewnie tez by bylo wiecej pociech. Uwazam, ze duze rodziny sa super :yes: Nie wiem, czemu w dzisiejszych czasach niektorzy sie czepiaja, kiedy jest wiecej niz dwoje dzieci. Przeciez to, czy dzieci sa zadbane i szczesliwe nie zalezy od ich liczby a od rodzicow. Mozna miec jedno dziecko i je zaniedbywac a mozna miec 12 i miec super rodzinke. Mam dwie kolezanki z czworka dzieci i jedna znajoma z piatka i sa super zgrana druzyna! :biggrin2:
Miło się czyta takie komentarze:)

Dziewczyny mam pyt czy czujecie ruchy maleństwa? Zaczynam sie denerwować, z córka czułam w 17/18 tydz a z synkiem 14tc i kopał do końca, wcześniej cos tam sie przetrwało- a teraz nic :no:
A dodam ze od piatku zaczne 17tc
Ja czuję już ruchy, ale tylko jak poleże dłużej na plecach. Może masz łożysko na przedniej ścianie? Napewno niedługo też poczujesz:)

Ale naskrobalyscie!
Nie daje rady cytować :D
@Pianistka super wieści, teraz już tylko szczęśliwe oczekiwanie[emoji7]
Witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie [emoji16]
Ja właśnie wsunęłam się pod kocyk i mam zamiar leniuchowac

Dziewczyny może któraś mi pomoże z interpretacją wyników? Tydzień temu robiłam tsh i wyszło mi 6,1 (norma dla kobiet w ciąży II trymestr w moim laboratorium to 0,1-2,35). Wczoraj byłam u ginekologa i dostałam euthyrox 75 na zbicie tsh, zlecenie badań ft3 i ft4 i mam iść do endokrynologa 29.12.
Dzisiaj zrobiłam badania:
ft3 3,1 (norma dla II trymestru to 2,09-3,55)
ft4 0,94 (norma dla II trymestru to 0,8-1,3)

Nie wiem zupełnie jak mam to interpretować, niby w normie ale to tsh 6,1 mnie przeraziło i nie wiem skąd się wzięło tak wysokie, miesiąc wcześniej miałam 2,58 :(

Dziewczyny może któraś mi pomoże z interpretacją wyników? Tydzień temu robiłam tsh i wyszło mi 6,1 (norma dla kobiet w ciąży II trymestr w moim laboratorium to 0,1-2,35). Wczoraj byłam u ginekologa i dostałam euthyrox 75 na zbicie tsh, zlecenie badań ft3 i ft4 i mam iść do endokrynologa 29.12.
Dzisiaj zrobiłam badania:
ft3 3,1 (norma dla II trymestru to 2,09-3,55)
ft4 0,94 (norma dla II trymestru to 0,8-1,3)

Nie wiem zupełnie jak mam to interpretować, niby w normie ale to tsh 6,1 mnie przeraziło i nie wiem skąd się wzięło tak wysokie, miesiąc wcześniej miałam 2,58 :(
Mysle ze najlepiej bedzie jak skonsultujesz te wyniki jak najszybciej z endokrynologiem. Te wyniki, i z pewnoscia usg tarczycy da mu obraz tego co sie dzieje. Zreszta ten wynik miesiac temu juz mialas leciutko podwyższon

Widzisz ja miałam podobne tsh i mimo ze w 4tygodnie ladnie spadlo do normy, mam zwiekszona dawke...
Pokazny brzuszek :) ja chyba Cie gonie ze swoim :)
Ale nie przegonisz [emoji14]

reklama
Mysle ze najlepiej bedzie jak skonsultujesz te wyniki jak najszybciej z endokrynologiem. Te wyniki, i z pewnoscia usg tarczycy da mu obraz tego co sie dzieje. Zreszta ten wynik miesiac temu juz mialas leciutko podwyższon

Widzisz ja miałam podobne tsh i mimo ze w 4tygodnie ladnie spadlo do normy, mam zwiekszona dawke...Ale nie przegonisz [emoji14]
Mowisz? Dajesz mi takie wyzwanie? [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry